با ترک سیگار احتمال ابتلا به این بیماریها به نصف میرسد
یک متخصص قلب و عروق گفت: یک سال پس از ترک سیگار، احتمال ابتلا به بیماریهای قلب و عروق در افراد سیگاری به نصف کاهش خواهد یافت.
به گزارش پارس ، دکتر معصومعلی معصومی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه دخانیات تمام انواع سیگار و مشابه آن از جمله قلیان و حتی مواد مخدر را نیز شامل می شود به تفاوت میزان تاثیر هر یک از این مواد بر روی سلامت افراد اشاره کرد و افزود: به طور مثال تاثیر سیگار با قلیان متفاوت بوده، به گونه ای که گفته می شود مضرات یک بار کشیدن قلیان با مصرف ۶۰ نخ سیگار برابری می کند.
وی با بیان اینکه اثر سوء مصرف دخانیات تمامی ارگانهای بدن را درگیر خود می کند، اشاره کرد: علاوه بر دستگاه تنفس، قلب و عروق و سایر ارگانهایی که درگیر می شوند، مصرف دخانیات از جمله مهمترین عوامل بروز سرطان است.
این متخصص قلب و عروق، مکانیسم اثر سیگار بر روی سلامتی انسان را دو نوع مکانیسم مستقیم و غیرمستقیم دانست و افزود: تاثیرات مستقیم سیگار به شکل رسوب چربی در جداره عروق مغزی، قلبی و کلیوی و همچنین پا و به طور کل تمامی عروق خود را نشان می دهد.
معصومی تاثیر سیگار بر روی چربی ها و تبدیل چربی های مفید به غیر مفید را از جمله اثرات غیرمستقیم سیگار عنوان کرد و افزود: در نهایت این امر منجر به رسوب چربی در عروق می شود و تنگی و انسداد رگ ها و در نهایت سکته را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به اثرات زیان بار مصرف سیگار، از آن به عنوان بزرگترین قاتل بشریت یاد می شود.
این متخصص قلب و عروق معتقد است: مصرف سیگار علاوه بر عوارض گفته شده ریتم قلب را بر هم زده و ضربان قلب افراد را به هنگام کشیدن سیگار ۵ تا ۱۰ درصد افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه سیگار قابلیت انعقاد خون را افزایش می دهد، هشدار داد: در افرادی که رگ های قلب آنها بر اثر موارد دیگر و یا مصرف سیگار تنگ شده، حتی یک پک سیگار هم می تواند منجر به سکته شود.
معصومی افزود: در این افراد کشیدن یک پک سیگار می تواند مانند یک شوک عصبی عمل کرده به طوری که موجب ایجاد لخته در خون افراد شود و چنانچه این لخته در رگهای تنگ قلب ایجاد شود منجر به سکته فرد خواهد شد.
وی تاکید کرد: نصف افرادی که در طول عمرشان سیگار می کشند در نهایت بر اثر عوارض سیگار می میرند.
این متخصص قلب و عروق، گفته هایی مبنی بر اینکه افرادی سالهای سال سیگار کشیده اند، اما بیمار نشده اند را کاملا بی پایه و اساس دانست و اظهار داشت: این مسئله شاید بسته به شرایط بدنی فرد دیر یا زود داشته باشد، اما در ۱۰ و یا نهایت ۲۰ سال قطعا عوارض و بیماری های خود را نشان خواهد داد.
معصومی در پایان گفت: با ترک سیگار پس از یک سال، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در آنها به نصف کاهش خواهد یافت و تنگی رگهایشان نیز با ترک سیگار کمتر خواهد شد.
ارسال نظر