۷ میلیون ایرانی دیابت دارند
رئیس انجمن دیابت ایران گفت: ۱۴ درصد مردم کشور دیابت دارند و ۱۶ درصد نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند بنابراین ۳۰ درصد مردم کشور با این بیماری درگیرند. علت اصلی رشد این بیماری نیز زندگی شهری، تغذیه نامناسب، کم تحرکی و استرس است.
به گزارش پارس به نقل از فارس، اسدالله رجب افزود: در زمان حاضر ۳۷۰ میلیون نفر در دنیا به بیماری دیابت مبتلا هستند که تا سال ۲۰۳۰ به بیش از نیم میلیارد نفر می رسند. این بیماری سالانه حدود ۴۷۰ میلیارد دلار خرج روی دست دولتها و مردم می گذارد البته میزان هزینه کرد دولتها برای سلامت مردمشان در کشورهای مختلف فرق می کند و متأسفانه این میزان در کشور ما پایین است.
وی ادامه داد: در کشور ما حدود ۱۰ درصد جمعیت به دیابت مبتلا هستند. البته در شهرهای بزرگی مثل تهران این میزان بیشتر و حدود ۱۴ درصد است، ۱۶ درصد جمعیت نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند یعنی در شهری مثل تهران ۳۰ درصد جمعیت شهری یا مبتلا به دیابت هستند یا در معرض خطر به ابتلا به آن.
وی گفت: مهمترین علامت بیماری دیابت، بی علامتی آن است، زیرا ممکن است فردی با قند خون بالا سالها در معرض این بیماری باشد یا حتی به آن مبتلا شود بدون آنکه علایمی داشته باشد و زمانی که علایمی مانند نارسایی کلیه، مشکلات بینایی یا مشکلات قلبی یا اسکلتی برای فرد بروز کند، متوجه بیماری خود می شود که بسیار دیر است.
رجب افزود: دیابت هزینه زیادی بر کشورها تحمیل می کند، نتایج یک تحقیق نشان داده است که در برخی کشورهای پیشرفته که برای پیشگیری و کنترل این بیماری در بین مردمشان ارزش قائل هستند تا ۱۱ درصد بودجه بهداشت آن کشورها صرف کنترل دیابت می شود.
رئیس انجمن دیابت ایران گفت: شایعترین نوع دیابت، دیابت نوع دو است که ۸۰ درصد موارد ابتلا را شامل می شود و البته با اقدام و تشخیص به موقع به راحتی می توان جلوی بروز آن را گرفت.
وی ادامه داد: دیابت به راحتی با آموزش به مردم و اقدامات پیشگیرانه مانند اصلاح سبک زندگی، تعذیه مناسب، ورزش کافی و دوری از استرس قابل پیشگیری است اما متأسفانه چون بیمه هزینه آموزش و پیشگیری را نمی پردازند در کشور ما فقط به درمان عوارض بیماری توجه می شود و از اقدامات پیشگیرانه غفلت شده است.
رجب گفت: آمار دقیقی از رشد موارد ابتلا به دیابت در کشور نداریم اما سالانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بیمار جدید در کشور شناسایی می شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان مرگ ناشی از دیابت نیز توضیح داد: آمار دقیقی از مرگ ناشی از این بیماری نیز در کشور نداریم. زیرا تعداد زیادی از این بیماران به علل دیگری از جمله بیماری قلبی- عروقی جان خود را از دست می دهند در حالی که دیابت داشته اند.
رئیس انجمن دیابت از رئیس جمهوری و مسئولان دولت آینده خواست برای سلامت مردم برنامه داشته باشند و نگاه تک بعدی به درمان بیماریها را به نگاه و اقدامات پیشگیرانه و آموزش به مردم تغییر دهند.
ارسال نظر