آیا سیگار خانم ها را زشت می کند؟
«سیگار کشیدن ممنوع» ، «لطفا سیگار نکشید» و… حتما بارها این جملات را خوانده و شنیدهاید، اگر شما هم از دسته زنان و دختران جوانی هستید که هشدارها را جدی نمیگیرید و راحت سیگارشان را روشن میکنند، لطفا این مطلب را با دقت تا انتها بخوانید.
به گزارش پارس ، به نقل ازمجله سیب سبز: « سیگار کشیدن ممنوع» ، « لطفا سیگار نکشید» ، « سیگار کشیدن ضرر دارد» و… حتما بارها این جملات را خوانده و شنیده اید، آن تصاویر ترسناک روی پاکت های سیگار را هم حتما بارها و بارها دیده اید اما شاید خیلی راحت سیگار را روشن کنید و به هیچ کدام از دیده ها و شنیده ها وقعی ننهید.
آمار نشان می دهد که میزان سیگار کشیدن زنان در ایران در حال افزایش است و این مسئله به خصوص در مورد دختران و زنان جوان جدی است. اگر شما هم از دسته زنان و دختران جوانی هستید که هشدارها را جدی نمی گیرید و راحت سیگارشان را روشن می کنند، لطفا این مطلب را با دقت تا انتها بخوانید.
کل بدن تان در خطر است
اگر می خواهید زودتر از دوستان تان پیر نشوید…
سیگار کشیدن به شیوه های مختلف، به راه هایی خیلی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید، روی بدن شما تاثیر می گذارد. متاسفانه اکثریت زنان سیگاری، سیگار کشیدن را از سن پایین شروع می کنند و آن را خطری برای سلامت خود می دانند زیرا احساس می کنند بدن سالمی دارند و هیچ خطری آنها را تهدید نمی کند. زمانی هم که آثار سوء و زیانبار سیگار کشیدن در آنها آشکار می شود آنقدر به سیگار عادت کرده اند که دیگر نمی توانند به کنار گذاشتن آن فکر کنند. سیگار کشیدن روی بسیاری از ارگان های بدن تاثیر می گذارد و سلامت آنها را به خطر می اندازد، اما در مورد زنان یک مسئله مهم دیگر وجود دارد و آن هم اینکه سیگار کشیدن باعث ایجاد تغییراتی در بدن می شود که نتیجه همه آنها « پیری زودرس» است. شما در این مطلب می توانید مکانیسم های پیرکننده سیگار در قسمت های مختلف بدن را بیابید.
اگر می خواهید ظاهرتان حفظ شود
پوست بی حالت، شل و کدر
همان طور که قبلا ذکر شد مواد شیمیایی موجود در سیگار مولکول های کلاژن را می شکنند و این باعث کاهش خاصیت کشسانی پوست می شود. در ضمن تاثیرات سیگار روی عروق خونی سطحی باعث می شود که پوست حالتی شل پیدا کند و موجب زشت شدن حالت پوست شود. دیده شده که شلی عضلات و بافت سینه در زنان سیگاری زودتر از زنان غیرسیگاری شروع می شود. در کل پوست افراد سیگاری دچار شلی و آویزانی می شود که قطعا مطلوب هیچ خانمی نیست.
دیگران را فراری می دهید؟
بوی بد دهان
سیگاری ها بوی دهان خاصی دارند که به بوی دهان سیگاری ها مشهور است. جدا از اینکه سیگار روی بوی بدن انسان ها و تعریق آنها تاثیر می گذارد و بوی خاصی ایجاد می کند، بوی دهان افراد سیگاری هم بوی خاصی دارد که خوشایند سایرین نیست.
زیبایی لبخندتان را حفظ کنید
دندان ها زشت
دیگر این را همه می دانند که دندان های افراد سیگاری خیلی زود زردرنگ و زشت می شوند، اما این تنها تاثیر سیگار روی دندان ها نیست؛ سیگار باعث آسیب رساندن به مینای دندان می شود و اینگونه باعث آسیب به دندان ها و افزایش احتمال پوسیدگی آنها می شود. در ضمن مواد شیمیایی موجود در سیگار باعث آسیب دیدن لثه ها و در نتیجه شل شدن دندان ها و کج شدن آنها و افزایش احتمال افتادن آنها می شود.
صورت سیگاری ها پرچین و چروک می شود
چهره ای پر از خط!
گروهی از چین و چروک ها نتیجه سیگار کشیدن هستند. نیکوتین موجود در سیگار باعث باریک شدن عروق خونی می شود و اینگونه اکسیژن کمتری به پوست می رسد. افراد سیگاری خیلی زودتر از افراد همسن و سال خود که سیگار نمی کشند شاهد ظهور چین و چروک در پوست می شوند.
از دست دادن بافت های اطراف دهان
لب های زشت
خب طبیعی است که برخی از شایع ترین عوارض سیگار روی لب ها باشد، جدا از چین و چروک ها روی اطراف دهان که به هر حال لب ها را هم درگیر می کند و رسوب رنگدانه ها را روی لب، مواد سمی مضر در سیگار باعث می شود تا حالت الاستیستی (کشسانی) پوست لب ها را کاهش یابد و اینگونه لب ها حالت چروکیده و غیرطبیعی پیدا کنند.
رنگ رخسار…
پوست رنگ پریده
سیگار حاوی مواد مضر سمی است که به شیوه های مختلف به پوست ضرر می رسانند. یکی از آنها این است که این مواد شیمیایی در خون به سلول ها می چسبند و میزان اکسیژن و مواد مقوی و تغذیه ای داخل خون را کاهش می دهند. این مواد شیمیایی به مولکو ل های داخلی سلول می چسبند و باعث می شوند این سلول ها عملکرد خوبی نداشته باشند و در نتیجه خون و مواد مغذی کافی به سلول های پوست نرسد و پوست حالت رنگ پریده یا کبود و بیمارگونه پیدا کند.
وقتی گوش تان سنگین می شود
کم شدن شنوایی
کم شدن شنوایی و به اصطلاح « پیرگوشی» یکی از عوارض بالا رفتن سن است اما افراد سیگاری ممکن است کاهش قدرت شنوایی را در سنین خیلی پایین تر تجربه کنند. در تحقیقی که در انگلستان روی ۲۵۰۰زن سیگاری انجام شد، مشخص شد که کاهش قدرت شنوایی در زنان سیگاری حدود ۱۰ سال زودتر از زنان غیرسیگاری شروع می شود و در مواردی حتی زنان ۴۰ساله که بیش از دو دهه سیگار می کشند دچار این مشکل شده بودند.
ردپای نامناسب
هاله های سیاه زیرچشم
سیگار حاوی مواد شیمیایی است که باعث تیره شدن پوست زیر چشم می شود، در ضمن حالت خاص سیگار کشیدن باعث می شود هر بار با پک زدن سیگار چین و چروکی در صورت ایجاد شود که در گذر زمان این چین و چروک ها در ناحیه زیر چشم مشهودترمی شود و حالت تیره و گودافتاده به چشم ها بدهد.
۱+۵ راهکار برای ترک سیگار در خانم ها
۱- اولین فکری که به ذهن افراد سیگاری خطور می کند، این است که چرا باید سیگار را ترک کنم؟ دلایل شما برای ترک سیگار نقش مهمی را در ادامه روند ترک برعهده دارد. بدانید که با ترک سیگار عوارض منفی آن به تدریج از شما فاصله خواهد گرفت.
۲- پیش از ترک کامل سیگار، سعی کنید مکان هایی را به عنوان مکان های ممنوعه برای استعمال سیگار قلمداد کنید و در این مکان ها مثلا منزل، محل کار یا اماکن عمومی، به هیچ عنوان سیگار نکشید.
۳- برای ترک سیگار باید ایجاد انگیزه کرد. انگیزه یعنی تلاش برای رسیدن فرد سیگاری به اینکه خود بخواهد نه دیگران. به عبارت دیگر اطرافیان تنها می توانند در ایجاد انگیزه، کمک کننده باشند و این خود فرد است که باید انگیزه را در خود ایجاد کند. فهرستی از معایب و فواید سیگار را تهیه کنید. آن را منصفانه بخوانید. باتوجه به تمامی جزئیات، اگر تمایل به ترک پیدا کردید، آن را عقب نیندازید و حتما شروع کنید.
۴- زمان و نوع کاری را که با آن سیگار می کشید، مشخص کنید و به دلایل سیگار کشیدن خود در آن زمان ها و احساسی که بعد از مصرف سیگار داشته اید، فکر کنید. در پایان هر روز، الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کرده، ببینید چه چیزی شما را وادار به سیگار کشیدن می کند؟ کار سخت؟ عصبانیت؟ کسالت؟ بعد از شناخت آن، روش های دیگری را برای روبه رو شدن با احساسات و شرایط خود جست وجو کنید.
۵- در ترک سیگار، از دوستان خود یاری بطلبید. درست مانند هنگامی که کار یا مشکلی دارید و از دوستان خود کمک می خواهید، در این زمینه هم از دوستان خود طلب یاری کنید زیرا وقتی بار مسئولیت کاری را با دوستان تقسیم می کنید، راحت تر مشکل حل می شود.
۶- ترک سیگار را نباید ساده پنداشت. برعکس تصور عام که بر این عقیده اند با مشکل دانستن یک کار، تمایل فرد به انجام آن کار کمتر می شود و از ترس سختی آن کار، تن به آن نمی دهد، باید گفت که اگر اطرافیان فرد و خود فرد این کار را بزرگ بدانند، هم با آمادگی بیشتری پیش می روند و هم برای انجام کار بزرگ تر تشویق شده و از اعتمادبه نفس فزاینده ای برخوردار می شوند.
ارسال نظر