به گزارش پارس ، به نقل ازمجله زندگی ایده آل، ماهی درمانی یکی از شیو ه های طبیعی درمان بیماری های پوستی است که اول بار در کشور ترکیه توسط درمانگران طب سنتی این کشور برای درمان برخی بیماری های پوستی مانند پسوریازیس مورد استفاده قرار گرفت. در این شیوه درمانی، ماهی های درمانگر به بیمار کمک می کنند تا در زمان مشخصی که به طور معمول ۳۰ روز است بر بیماری خود غلبه کند یا شدت بیماری را کنترل کرده و آن را مهار کند. این شیوه درمانی اگرچه هنوز آنطور که باید و شاید در جهان شناخته شده نیست اما امروزه در بسیاری از کشورهای آسیایی نظیر ژاپن، چین، تایلند، ترکیه و حتی بعضی کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد و کلینیک های ویژه ای برای ماهی های درمانگر تاسیس شده که مردم با مراجعه به این کلینیک ها می توانند از ماهی های درمانگر برای بهبود و تسکین دردها و بیماری شان کمک بگیرند.


این ماهی ها دندان ندارند

ماهی های درمانگر گاراروفا در حقیقت ماهی های کوچک ۳ تا ۴ سانتی متری هستند که رنگی طلایی و قهوه ای دارند. این ماهی های کوچک دندان ندارند اما می توانند به راحتی با دهان کوچک خود پوست های زائد و بافت های مرده سلولی پوست را از لایه رویی پوست جدا کنند. این ماهی ها از سلول ها و بافت های مرده پوست تغذیه می کنند و به این ترتیب علاوه بر آنکه تغذیه می شوند به بیمار کمک می کنند تا بر بیماری خود غلبه کند. زیستگاه این ماهی های کوچک در رودخانه های ترکیه، سوریه، عراق و ایران است و امروزه علاوه بر این کشورها و بسیاری از کشورهای آسیایی نظیر ژاپن، کره، تایلند و چین بسیاری از کشورهای اروپایی مانند انگلیس نیز از این ماهی درمانگر استفاده می کنند به طوری که در کشور انگلیس بیش از ۲۸۰مرکز ارائه خدمات درمانی و زیبایی ماهی درمانگر وجود دارد.

پاکسازی حوضچه های درمانی

ممکن است این سؤال برای شما مطرح شود که حوضچه های ماهی های گاراروفا چگونه ضدعفونی می شوند و در صورتی که فردی از این حوضچه ها استفاده کرد این حوضچه ها چگونه برای فردی دیگر با بیماری دیگر آماده می شود؟ کارشناسان این شیوه درمانی برای ضدعفونی کردن حوضچه ها مواد شست وشودهنده خاصی دارند که پس از بیرون آمدن بیمار، به آب حوضچه اضافه می کنند. آنها سپس با کمک اشعه ماورای بنفش برای از بین بردن ویروس ها، باکتری ها، عرق و خون موجود در آب تلاش می کنند. ضمن اینکه این کارشناسان از یک فیلتر قوی برای جداکردن و از بین بردن غذا و فضولات ماهی ها و تصفیه آب استفاده می کنند تا بتوانند در شرایط بهتری به ارائه خدمات درمانی به بیماران و مراجعان شان بپردازند.

لایه برداری به کمک ماهی

یکی دیگر از قابلیت های ماهی های درمانگر از بین بردن خشونت پوست و زبری های ایجاد شده در سطح پوست بدن است. این ماهی ها بهترین روش را برای از بین بردن خشونت پوست به ویژه در ناحیه پاشنه و کف پا دارند و به راحتی می توانند با مصرف سلول های مرده یک لایه برداری اساسی و مناسب از سطح پوست انجام دهند و به این ترتیب خشونت موجود در پوست را درمان کنند. امروزه در بسیاری از مراکز ارائه دهنده خدمات ماهی درمانگر برای لایه برداری از سطح پوست و پدیکور از این شیوه درمانی استفاده می کند. شیوه ای که با استقبال بسیاری از مردم در سراسر جهان روبه رو شده است.

این ماهی کک و مک را می جود

امروزه بسیاری از درمانگران شیوه های طبیعی  از ماهی درمانگر « گاراروفا» برای از بین بردن و درمان کک و مک های پوستی استفاده می کنند. این شیوه که در بسیاری از مراکز درمانی مالزی، ژاپن، کره و تایلند مرسوم است در مدت زمان کوتاهی به یکی از شیوه های درمانی موفق برای درمان و بهبود بعضی بیماری ها و عوارض پوستی در کشورهای آسیایی تبدیل شده است. در این شیوه فرد درون حوضچه ای قرار می گیرد که در آن ماهی های گاراروفا قرار دارند. به این ترتیب ماهی ها با جویدن بافت ها و پوست های مرده سطح پوست در زمانی کمتر از ۲ ماه به بیمار کمک می کنند تا بر این مشکل غلبه کند. در این روش بیمار نیازمند است تا روزی ۲۰ دقیقه درون این حوضچه قرار گیرد و بافت های سلولی مرده پوستش را در اختیار ماهی های درمانگر قرار دهد.

درمان کوچک یا بزرگ

بیمار پس از ورود به مرکز درمانی و معاینه و بررسی توسط پزشکان و متخصصان برای استفاده از حوضچه ها آماده می شود. در حقیقت این بسته به تشخیص متخصص و نوع نیاز مراجعه کننده دارد که از حوضچه های کوچک یا بزرگ برای درمان بیماری اش استفاده کند. به عنوان مثال اگر فرد تنها برای از بین بردن خشونت پوست پا به این مرکز مراجعه کرده است می تواند از حوضچه های کوچک استفاده کند. به این ترتیب که لبه حوضچه می نشیند و ماهی های کوچک اطراف پای او حلقه می زنند و از سلول ها و بافت های مرده پوست تغذیه می کنند اما در شیوه دیگر بیمار به طور کامل درون حوضچه های بزرگ قرار می گیرد و کلیه بافت های سلولی مرده اش توسط ماهی های درمانگر خورده می شود. در این روش بیمار قبل از استفاده از حوضچه های ماهی لازم است بدن خود را شست وشو دهد و با کمک مواد ضدعفونی کننده ای که در اختیارش قرار می گیرد به طور کامل خود را بشوید. خوشبختانه در سال های اخیر استفاده از شیوه های طبیعی درمانی ماهی گاراروفا معروف به ماهی درمانگر در بعضی کلینیک های درمانی و بهداشتی کشور به منظور درمان یکسری بیماری های پوستی و پاکسازی عمومی پوست و بافت های مرده رایج شده است.

این تکنیک درد ندارد

شاید برای بسیاری از مردم سخت باشد که لبه یک حوضچه بنشینند و پاهایشان را در اختیار گروهی از ماهی ها قرار دهند تا آنها سلول ها و بافت های مرده پوست شان را مصرف کنند. شاید برخی مردم این شیوه را ترسناک و شیوه ای توام با درد بدانند اما باید خیال آنها را آسوده کنیم که در شیوه درمانی ماهی های درمانگر، بیمار به هیچ وجه دردی احساس نمی کند. در این شیوه متناسب با نیاز بیمار و تشخیص پزشک، بیمار از یکی از حوضچه های ماهی های درمانگر در سایز کوچک، متوسط و بزرگ استفاده می کند. شاید پذیرش ماهی های بزرگ تر که اطراف بدن انسان حلقه می زنند کمی مشکل باشد و بیمار در روزهای اول احساس آرامش نکند اما به مرور به حضور ماهی ها عادت می کند. ضمن آنکه در این شیوه درمانی ماهی ها اصلا علاقه ای به بافت های سالم بدن ندارند و تنها سراغ سلول های مرده می روند. با جدا کردن این سلول ها از سطح پوست بدن بیمار تنها سوزشی اندک و بسیار خفیف در برخی نقاط ممکن است احساس کند.

این نکته را جدی بگیرید

بعضی مراکز نظارتی- بهداشتی در جهان بر این باورند که استفاده از ماهی های درمانگر یا همان ماهی های گاراروفا باید در شرایط ایمنی و بهداشتی خاصی صورت بگیرد. به این معنا که این ماهی های درمانگر در صورتی که در شرایط نامناسب نگهداری شوند ممکن است خودشان عاملی برای انتقال تعدادی از بیماری های پوستی یا بیماری های عفونی به مردم باشد چرا که این ماهی ها با جویدن بافت های مرده سلول های سطحی پوست اعضای بدن به درمان آنها کمک می کنند و استفاده از این ماهی ها برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مناسب نیست و ممکن است مشکل ساز باشد. بنابراین افراد باید در انتخاب مراکزی که خدمات درمانی ماهی درمانگر را ارائه می دهند، بسیار دقت کنند تا بتوانند از ابتلا به بیماری های عفونی پیشگیری کنند. در حقیقت بیماران باید به این نکته دقت کنند که آب حوضچه و ماهی های درمانگر پس از ارائه خدمات به بیماران به ویژه بیماران مبتلا به بیماری های عفونی خاص حتما عوض شود.