پارس: در این میان برخی نیز می گویند بهترین زمان برای نوشیدن آبمیوه بعد از اتمام کار روزانه و بازگشت به خانه است. با کمی آگاهی از عملکرد بدن و ارگان های آن در طول ۲۴ ساعت شبانه روز، می توان به زمان مناسب نوشیدن آبمیوه پی برد.

بهترین و مفیدترین آبمیوه ها

آب انبه: انبه از منابع بسیار عالی بتاکاروتن محسوب می شود؛ بنابراین کسانی که دچار کمبود ویتامین A هستند، و زود به زود سرما می خورند، بهتر است آب این میوه را میل کنند.

آب سیب: آنتی اکسیدان موجود در آب سیب به نام « کوئرستین» باعث کاهش کلسترول خون و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و سکته می شود؛ بنابراین بیماران قلبی و افرادی که در میان سایر افراد خانواده شان سابقه بیماری قلبی وجود دارد، بهتر است آب سیب بنوشند.

آب هندوانه: آب هندوانه سرشار از لیکوپن است. لیکوپن نوعی آنتی اکسیدان می باشد که از بروز سرطان پروستات در آقایان جلوگیری می کند.

آب آناناس: آناناس سرشار از ویتامین C است. این میوه آنزیمی به نام « بروملین» دارد که باعث می شود زخم ها و کبودی ها سریع تر بهبود یابند.

آب انگور: آب انگور سرشار از پتاسیم است و مصرف آن باعث تنظیم فشارخون می شود.

 

زمان استفاده

صبح: صبح زود بهترین زمان برای نوشیدن آبمیوه است؛ به خصوص اگر از آب سیب، گلابی و یا انگوز استفاده کنید، چرا که باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش، جذب مواد مغذی و شادابی یم شود. شیرینی و طعم دلچسب آبمیوه ها به شما سرزندگی می دهد و این احساس در طول روز با شما خواهد بود.

قبل از هر وعده غذایی: توصیه می شود که قبل از وعده های غذایی از آبمیوه ها و سبزیجاتی مثل پرتقال، گوجه فرنگی، استفاده نکنید، زیرا آنها حاوی مواد تند و تیزی هستند که با اسید معده ترکیب شده، روی دیواره معده فشار می آورند و باعث معده درد می شوند. پرتقال اسید زیادی دارد و اگر با معده خالی مصرف شود، باعث استفراغ و مشکلاتی از قبیل ریفلاکس معده می گردد.

بعد از هر وعده غذایی: اگر می خواهید بعد از وعده های غذایی خود آبمیوه بنوشید، بهتر است از انبه، آناناس و پرتقال استفاده کنید، زیرا آناناس سرشار از پروتئاز است که به هضم پروتئین کمک می کند و موجب بهبود فرآیند گوارش می شود. آنزیم انبه به گوارش پروتئین گوشت کمک و از زخم معده جلوگیری می کند. آب پرتقال باعث افزایش آنزیم های گوارش معده می شود و گوارش چربی ها را نیز تسریع می کند.

شب هنگام: نوشیدن آبمیوه بعد از شام اصلاً توصیه نمی شود، چرا که معده در حال استراحت است. در ضمن قند موجود در آبمیوه ها بالا است و باعث جذب کالری بیشتر و در نتیجه چاقی می شود. از طرفی، فیبر بالای موجود در آبمیوه ها باعث پر شدن معده و روده شده و گوارش شبانه را کندتر می کند و خواب را بر هم می زند.

آبمیوه ها و کودکان

اگر می خواهید به کودک تان آبمیوه بدهید، بهتر است از آبمیوه های صددرصد طبیعی استفاده کنید. از زمانی که کودک شروع به خوردن غذاهای جامد می کند، میوه و سبزی را در برنامه غذایی او جای دهید. بهتر است برای شروع از موز و گلابی و یا سیب تراشیده شده استفاده کنید. کودکان از ۴ تا ۸ سالگی بهتر است از آبمیوه رقیق شده استفاده کنند. آبمیوه ها، به خصوص عصاره میوه های اسیدی به سطح دندان ها آسیب رسانده و باعث پوسیدگی آنها می شوند. تماس هر روزه دندان با آبمیوه ها باعث تخریب پیشرونده مینای دندان می گردد. پس در این سنین حتماً آبمیوه های کودکان را رقیق کنید. پژوهشگران معتقدند که مصرف آبمیوه های صددرصد طبیعی در کودکان باعث چاقی آنها نمی شود؛ بلکه برای جلوگیری از چاق شدن کودکان باید از دادن غذاهای فست فودی و آبمیوه های بسیار شیرین غیر طبیعی خودداری کرد.

آبمیوه ها و دیابت

دیابت نوع ۲ شایع ترین نوع دیابت است که ارتباط تنگاتنگی با چاق دارد. مصرف آبمیوه های صنعتی که شکر زیادی دارند، باعث افزایش وزن و همچنین بیماری های قلبی عروقی می شود. دیابت نوع ۱ ارتباطی با مصرف مواد شیرین ندارد و این نوع دیابت در میان کودکان شایع تر از دیابت نوع ۲ است. غده پانکراس یا لوزالمعده در مواجهه بدن با قندهای ساده و کربوهیدرات ها، انسولین ترشح می کند و با دریافت بالای این مواد و ترشح زیاد انسولین، قدرت پانکراس کاهش می یابد و فرد در معرض دیابت قرار می گیرد. به کلیه افرادی که دچار بیماری دیابت هستند، توصیه می شود هنگام بیدار شدن از خواب و به صورت ناشتا آبمیوه نخورند. براساس پژوهش ها، مصرف سبزیجات برگدار و میوه ها روزی سه وعده باعث افزایش دیابت نمی شود؛ در حالی که مصرف مداوم آبمیوه ها خطر ابتلا به دیابت را ۱۸/۱ درصد افزایش می دهد. این خطر خانم ها را بیشتر از آقایان تهدید می کند.

خواص آبمیوه ها و سبزی ها

آبمیوه های تازه سرشار از انواع ویتامین ها و املاح هستند و ارزش غذایی بالایی دارند. آنها بهترین نوشیدنی هایی هستند که با داشتن املاح و ویتامین ها، بخش قابل توجهی از نیاز بدن به ویتامین ها را تامین می کنند. آبمیوه های صددرصد طبیعی فاقد مواد افزودنی مثل شکر بوده و اسانس ندارند. بتاکاروتن را به طور طبیعی از زردآلو، هویج، کلم، کاهو، انبه، کدو تنبل، اسفناج، کدو، سیب زمینی شیرین و انبه تامین کنید. ویتامین C را از گل کلم، گریپ فروت، پرتقال، آناناس، اسفناج، توت فرنگی، نارنگی، گوجه فرنگی، هندوانه و خربزه و فیبر مورد نیاز بدن خود را از طریق خوردن سیب، موز، هویج، گیلاس، خرما، گریپ فروت، پرتقال، گلابی، توت فرنگی و سیب زمینی شیرین به دست آورید. علاوه بر آبمیوه ها که تقریباً همه ما با خواص بیشمار آنها آشنا هستیم، آب سبزیجات نیز تاثیر بسیاری بر سلامت افراد دارند. مثلاً آب پیاز با خاصیت ضد عفونی کنندگی خود به دفع سموم بدن، و آب شلغم به جبران کمبود آهن و سایر عناصر معدنی کمک می کنند. بنابراین، با آگاهی از خواص میوه ها و سبزیجات و با اهمیت دادن به شستشوی آنها، می توان در ساعات مناسب روز از آنها استفاده نمود.

 

منبع: دنیای سلامت