بالاخره آدامس بجویم یا نجویم؟ !
یک دندانپزشک گفت: آدامس همزمان میتواند آثار مثبت و منفی در داخل دهان اعمال کند. از طرفی با داشتن قند موجب گسترش پوسیدگی دندان میشود و از طرفی با افزایش ترشح بزاق و عمل جویدن میتواند موجب بهبود و تسهیل خودشویی محیط دهان شود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، مصطفی فاطمی اظهار داشت: مطابق یک قاعده کلی هر ماده ای که باعث شود میزان قند در محیط دهان افزایش یابد می تواند موجب گسترش پوسیدگی دندان شود چرا که محیط دهان محیط مناسبی برای تبدیل قند به اسید توسط باکتری هاست.
این دندانپزشک گفت: از سوی دیگر می توان گفت هر ماده ای که باعث افزایش ترشح بزاق و عمل جویدن شود می تواند موجب بهبود و تسهیل خودشویی محیط دهان شود مخصوصاً در بیمارانی که از یک سمت دهان خود استفاده نمی کنند و آن ناحیه پر از جرم و پلاک است می تواند کاربرد مثبتی داشته باشد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: آدامس با داشتن هر دو جنبه فوق می تواند همزمان آثار مثبت و منفی در داخل دهان اعمال کند اما برای جلوگیری از تأثیر سوء آن می توان از آدامس های بدون قند که آدامس هایی با قندهای غیر قابل تخریب هستند استفاده کرد؛ البته باید دقت داشت مصرف بی رویه آدامس می تواند موجب مشکلات گوارشی و از جمله اسهال در فرد شود.
فاطمی، مصرف متعادل آدامس های فاقد قند را به عنوان یک عامل کمک کننده تلقی کرد و گفت: باید دقت داشت اثر خوشبو کنندگی آدامس ها یا افزایش بزاق توسط آنها به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین مسواک، خمیر دندان، نخ دندان و حفظ بهداشت دهان دندان شود.
ارسال نظر