یک فوق تخصص زانو:
درد آرتروز زانو در سرما تشدید میشود
یک فوق تخصص زانو گفت: مهمترین علامت آرتروز زانو درد است. در این بیماری درد به آهستگی شروع شده و شدت آن به تدریج افزایش مییابد.
به گزارش پارس ، دکتر علیرضا وریانی در گفت وگو با ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه آرتروز زانو از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالاتر از ۴۰ سال است، گفت: آرتروز مفصل زانو، شایع ترین بیماری تخریبی در میان مفاصل بدن است.
وی با بیان اینکه میزان ابتلا به این عارضه در زنان نسبت به مردان بیشتر است، گفت: آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که از آن به بیماری مفصلی پیشرونده یاد می شود. از این بیماری به نام های استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز یاد می کنند.
این فوق تخصص زانو یادآور شد: مهمترین علامت آرتروز زانو درد است. در این بیماری درد به آهستگی شروع شده و شدت آن به آرامی افزایش می یابد. در ابتدا درد فقط پس از راه پیمایی های طولانی ایجاد می شود ولی با شدت یافتن بیماری ممکن است با چند قدم راه رفتن هم زانو درد شروع شود.
مهمترین علامت آرتروز زانو درد است
دکتر وریانی تصریح کرد: شدت درد بعد از راه رفتن، بالا رفتن از پله هم افزایش می یابد. معمولا دمای محیط هم روی شدت درد موثر است، به طوری که درد در هوای سردتر تشدید می شود.
وی گفت: پس از مدتی مفصل متورم می شود که می تواند به علت ضخیم شدن بافت سینوویال (کیسه هایی که تغذیه بافت مفصلی را بر عهده دارند) و یا به علت افزایش مایع سینوویال و یا به علت استئوفیت های زانو (استخوان های اضافی که در لبه سطوح مفصلی به وجود می آید) ایجاد شود.
پای پرانتزی از علل شایع ساییدگی شدید زانو است
دکتر وریانی با تاکید بر اینکه پرانتزی شدن زانو یکی از علائم ساییدگی شدید زانوست، گفت: در این عارضه مفصل سفت شده، بطوریکه بیمار نمی تواند زانو را کاملا خم یا راست کند. درد و تورم و حتی خشکی مفصلی معمولا در صبح ها و یا بعد از مدتی بی حرکتی زانو شدیدتر می شود.
وی افزود: از دیگر علائم استئوآرتریت پیشرفته زانو تغییر شکل مفصل است و این عارضه بیشتر در مواقعی پیش می آید که آسیب یک سمت زانو بیش از سمت دیگر باشد. بطور مثال وقتی که قسمت داخلی زانو یعنی قسمت بین سر داخلی استخوان ران و ناحیه داخلی درشت نی (استخوان ساق پا) بیشتر دچار ساییدگی شود، ساق به سمت داخل منحرف شده و زانو به صورت پرانتزی در می آید که به آن ژنو واروم می گویند.
این فوق تخصص زانو در خصوص تشخیص ساییدگی کشکک زانو گفت: پزشک معالج پس از دیدن راه رفتن بیمار، دامنه حرکت و تورم زانو را معاینه و بررسی می کند. در رادیوگرافی ساده نیز به علت نازک شدن غضروف مفصلی فضای مفصل کاهش می یابد. بعد از مدتی استخوان زیر غضروف متراکم تر و سفت تر می شود که در تصویر رادیولوژی بصورت سفیدتر دیده می شود.
ارسال نظر