به گزارش پارس نیوز ، ورزش سه نوشت: علی کفاشیان که پیشتر هشت سال و نیم سابقه ریاست در فدراسیون فوتبال ایران را داشته، دوباره برای انتخابات جدید ثبت‌نام کرد تا جدی‌ترین رقیب مهدی تاج به حساب بیاید، اما ردصلاحیت او از سوی کمیته‌های بدوی و استیناف انتخابات موجب شد تا از دور رقابت کنار برود.

کفاشیان که پیشتر تاکید کرده بود که در صورت عدم تایید صلاحیت از سوی کمیته استیناف انتخابات فدراسیون فوتبال دیگر اعتراضی به مراجع بین‌المللی ازجمله‌ای‌اف‌سی یا فیفا نخواهد داشت، حالا نظرش تغییر کرده و گفته ممکن است این کار را انجام بدهد.

 این کاندیدای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال که مثل شهاب‌الدین عزیزی‌خادم تایید صلاحیت را دریافت نکرده، حالا نسبت به رد شدنش اعتراض دارد و در نامه‌ای آن را به دبیرکل فدراسیون اعلام نموده که متن آن را در ادامه می‌خوانید:

 «جناب آقای ممبینی

 دبیرکل محترم فدراسیون فوتبال

 با سلام و احترام؛

 پیرو نامه مورخ ۱۱/۱۱/۱۴۰۳ ارسالی اینجانب به کمیته استیناف انتخابات (پیوست ۱) با کمال تعجب از ارسال پیامک عدم احراز صلاحیتم از سوی فدراسیون فوتبال با توجه به دلایل متقن قید شده در نامه فوق ذکر موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:

 ۱. با استناد به بند الف از ماده ۷ دستورالعمل انتخابات فدراسیون فوتبال اینجانب بر اساس مدارک ارائه شده نامزد پست ریاست فدراسیون فوتبال شده و دارای کلیه شرایط قید شده بوده‌ام.

 ۲. دربند ب از ماده ۷ دستورالعمل انتخاباتی صراحتاً آمده است کمیته‌های انتخاباتی نمی‌توانند شرایطی را که در اساسنامه فدراسیون قید نشده باشد را، به عنوان شرایط احراز صلاحیت تعیین نمایند؛ این کمیته‌ها می‌توانند فقط مدارکی را که شرایط احراز صلاحیت را تصدیق می‌کند درخواست نمایند.

 ۳. ضمن تاکید به اینکه مدارک مورد نیاز و الزام آور منطبق با اساسنامه و دستورالعمل انتخاباتی ارائه شده کامل می‌باشند صرف داشتن حکم کمیته اخلاق در ادوار و سنوات گذشته که مدت زمان این محرومیت نیز به اتمام رسیده است در هیچ یک از مواد اساسنامه و دستورالعمل‌های انتخاباتی نیامده است کما اینکه در دوره‌های قبل انتخابات ارکان فدراسیون این رویه متداول نبوده است و رجوع کمیته‌های انتخاباتی به آرای کمیته اخلاق که مدت زمان آن سپری شده است بدعت و متناقض با مقررات انتخاباتی و اساسنامه فدراسیون است؛ مضاف بر اینکه کمیته استیناف فدراسیون فوتبال طبق حکم شماره ۲ مورخ ۲۹/۰۲/۱۳۹۹ مواد ۷۴و ۷۶ مقررات انضباطی _ مستند حکم کمیته اخلاق _ که مبنای اصلی محکومیت اینجانب بوده است را نقض نموده است. (پیوست ۲)

 ۴. با توجه به مدارک ارسال شده به کمیته بدوی انتخابات از طریق دبیرخانه کمیته‌های مذکور اینجانب کلیه مدارک سه‌گانه الف، ب و ج قید شده در بند ۳ از ماده ۳۹ از جمله گواهی عدم سابقه محکومیت کیفری بر اساس گواهی مراجع صالح قانونی و قضایی که در اساسنامه آمده است را ارائه نموده‌ام لذا مبرهن و مشخص است استناد کمیته‌های بدوی و استیناف انتخابات فدراسیون به بند ۴ از ماده ۳۹ و بند ب از ماده ۳۹ با توجه به ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری صادره از مرجع قضایی قوه قضاییه با امعان نظر به مفاد مذکور کاملاً متناقض و مغایر با اساسنامه و دستورالعمل احراز شرایط کاندیداهای انتخاباتی است.

 ۵. با استناد به ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی که از قوانین الزام‌آور (قوانین ملی و مدنی جمهوری اسلامی ایران)؛ محکومیت در فوتبال عموماً تعلیق موقت تلقی می‌شود که اغلب به عنوان یک اقدام انضباطی است. این محرومیت می‌تواند به دلایل مختلفی از سوء رفتار در میدان گرفته تا مسائل اداری اعمال شود؛ لذا از آنجا که حکم کمیته مربوطه از جمله اخلاق، انضباطی و استیناف در یک بازه زمانی تعیین و اعمال می‌شود، این محرومیت‌ها به هیچ وجه نمی‌تواند دائمی باشد مگر اینکه در حکم مرجع قضایی صادر کننده از کلمه دائمی و همیشگی استفاده شود. در غیر این صورت بعد از گذشت مدت زمان تعلیق عملاً کلمه محرومیت اجرایی نیست و زائل می‌شود و البته در فوتبال از این دست محرومیت‌ها که با تعلیق همراه است به کرات در مورد بازیکنان، مربیان، باشگاه‌ها و مدیران فعال در حوزه فوتبال دیده می‌شود که پس از دوران محرومیت خود به خود خنثی می‌شوند. در واقع محرومیت زمانی معنا پیدا می‌کند که اثر آن تا زمان حال باقی مانده و تا آینده ادامه داشته باشد و اگر غیر از این بود قانون‌گذار می‌توانست به جای کلمه محرومیت از واژه عدم سابقه محرومیت (در کمیته‌های قضایی فدراسیون فوتبال) استفاده کند.

 ۶. با توجه به توضیحات مستند و مستدل منطبق با اساسنامه فدراسیون و دستورالعمل‌های انتخاباتی، چنانچه آن فدراسیون محترم از مقامات بین المللی (FIFA و AFC) استعلامی در این ارتباط انجام داده است، مراتب را به اینجانب ابلاغ نمایند و در غیر این صورت (عدم استعلام از مراجع مذکور) به منظور جلوگیری از هرگونه ابهام و رویه نادرست که تاکنون در هیچ یک از مجامع انتخاباتی فدراسیون فوتبال در ادوار گذشته سابقه نداشته است، مراتب را از مراجع مذکور (FIFA و AFC) استعلام نمایند.

 در پایان مستدعی است به منظور احقاق حقوق حقه اینجانب و جلوگیری از هرگونه شائبه و بدعت در انتخابات، رسیدگی عاجل مبذول و چنانچه فرایند رسیدگی در بازه زمانی برگزاری انتخابات میسر نیست، نسبت به تعویق زمان انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ اقدام مقتضی بعمل آید. بدیهی است در صورت عدم رسیدگی به منظور تمکین از مقررات و اساسنامه‌های فدراسیون فوتبال به ناچار برای رفع شبهه موضوع از نهادهای بین المللی فوتبال (FIFA و AFC) پیگیری خواهد شد.

 علی کفاشیان

 نامزد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال»