با حضور پزشکیان
۳۰ کتیبه گِلی هخامنشی رونمایی شد
گلنبشتههای هخامنشی استردادشده از آمریکا با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در موزه ملی ایران رونمایی شد. نمایش ۳۰ قطعه از این کتیبهها که مهرهای اساطیری بدون متن هستند تا ۳۰ آبان ادامه دارد.
به گزارش پارس نیوز ، ۱۱۰۰ قطعه از کتیبههای هخامنشی که در امانت مؤسسه شرقشناسی شیکاگو بود پنجم مهرماه ۱۴۰۳ با پرواز ریاست جمهوری از آمریکا به ایران استرداد شد و حالا مسعود پزشکیان رئیس جمهور برای رونمایی از آنها در موزه ملی ایران حاضر شده است.
۳۰ قطعه از این محموله در بخش ایران باستان موزه ملی و در کنار گلنوشتههای محموله پیشین، رونمایی شده است.
گلنوشتههای به نمایش گذاشته شده بدون متن و در واقع مُهر است که موضوعات آن بیشتر اساطیری است.
نمایشگاه گلنوشتههای هخامنشی تا ۳۰ آبانماه در موزه ملی ایران در خیابان سی تیر تهران برپا است.
جبرئیل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران درباره در آئین رونمایی از این تبلتها که در یک ویترین به نمایش گذاشته شده است، توضیح داد: گلنبشتههای بدون متن یا اثرمهرهایی که از دانشگاه شیکاگو که در مهرماه به موزه ملی ایران آمد ۱۱۰۰ قطعه است البته که تعداد اصلی این مجموعه موجود در دانشگاه شیکاگو بیش از اینهاست. به موزه ملی ایران تحویل شده است و موزه ملی ایران از این مجموعه ۳۰ اثر را برای نمایش انتخاب کرد که همه متعلق به داریوش بزرگ است و تاریخ آن به دوره ۵۰۹ تا ۴۹۳ پیش از میلاد برمیگردد که اطلاعات ارزشمندی از اقتصاد تخت جمشید در دوره داریوش اول در اختیار ما میگذارد.
به گفته رئیس موزه ملی ایران، با پایان نمایش این گلنبشتهها در موزه ملی ایران در ۳۰ آبان، نمایشگاهی از گلنبشتههای هخامنشی در تخت جمشید برگزار میشود. تلاش میکنیم تا قبل از نوروز کتاب گلنوشتههای بدون متن را هم منتشر کنیم.
نوکنده درباره اهمیت این گلنبشتهها توضیح داد: این آثار درباره یکی از مهمترین تاریخ بشر در جهان است؛ دوره هخامنشی دوره پرفروغ میراث تاریخی جهان است. جغرافیایی که شخص داریوش مدیریت میکرد به تخمین برخی پژوهشگران، بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع است. این آثار در واقع اطلاعات و میراث مشترک سه قاره کنونی است، از هند تا شمال آفریقا. درسهایی از این الواح در حوزه تعامل، مدیریت و مشارکت اجتماعی که افراد در کارها داشتند برای مدیریت بهتر زندگی بشر گرفت. حقوق جامعه کارگری و حقوق زنان و بسیاری موضوعات دیگر در این گل نوشتهها وجود دارد که میتوانند در آینده به ما کمک کنند.
این ۱۱۰۰ قطعه کتیبه گلی بخشی از مجموعهای است که از سال ۱۳۱۳ خورشیدی برای مطالعه و رمزگشایی به موسسه شرقشناسی شیکاگو به امانت سپرده شد.
بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجموع ۶ هزار و ۸۶۸ گلنبشته به کشور بازگردانده شده و باقی کتیبهها در یک برنامه زمانبندی شده به ایران باز گردانده میشود./ایسنا
ارسال نظر