پشه آئدس مهمان خطرناک این 4 استان | مهمترین علامت تب دنگی
کارشناس اداره کنترل بیماریهای منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر پشه آئدس در استانهای بوشهر، جنوب سیستان و بلوچستان به ویژه شهرهای چابهار و کنارک، گیلان و هرمزگان صید شده است، گفت: تب استخوانشکن از مهمترین علائم تب دنگی است که توسط این پشه به انسان منتقل میشود.
به گزارش پارس نیوز ، دکتر عبدالرضا میراولیایی با اشاره به انواع گونههای «پشه آئدس»، بیان کرد: برخی گونههای این پشه مهاجم و برخی غیرمهاجمند. این پشه بومی ایران نبوده و از سایر مناطق به کشور وارد میشود. البته برخی گونههای غیرمهاجم و بیخطر پشه آئدس در تمام نقاط کشور حضور دارند.
انتقال ۴ بیماری توسط پشه آئدس
به گفته وی، تب دانگ، بیماری چیکونگونیا، زیکا و تب زرد برخی از بیماریهایی است که توسط پشه آئدس به انسان منتقل میشود. البته ابتلا به بیماری تب زرد در آسیا گزارش نشده است.
وی با اشاره به علائم تب دانگ، اضافه کرد: این بیماری در ۸۰ درصد موارد کمعلامت بوده و در ۲۰ درصد علائم شدیدی دارد. علائمی مانند سرماخوردگی، تب ناگهانی، بدن درد و استخوان درد شدید که «تب استخوانشکن» نامیده میشود، از مهمترین علائم بیماری تب دانگ بوده و علائمی مانند گلودرد و درد پشت حدقه چشم نیز در برخی موارد مشاهده میشود.
به نقل از ایسنا، میراولیایی در این رابطه تاکید کرد: افراد پرخطر مانند زنان باردار، افراد دارای بیماری زمینهای، مبتلایان سرطان، افراد داری نقص ایمنی، کودکان و سالمندان در صورت ابتلا به بیماری تب دانگ و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی با مشکلاتی جدی مواجه میشوند.
درمان تب دنگی
میراولیایی همچنین با بیان اینکه واکسن این بیماری محدود بوده و برای شرایط ایران نیست، درباره درمان این بیماری، خاطرنشان کرد: داروی خاصی برای بیماری تب دانگ وجود ندارد و درمان آن مراقبتی و حمایتی است. البته اگر بیمار بدحال باشد، باید تحت مراقبتهای خاص قرار بگیرد.
شناسایی ۱۳۸ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور
کارشناس اداره کنترل بیماریهای منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکهاز اواخر اردیبهشت تا امروز ۱۳۸ مورد ابتلا به تب دنگی شناسایی شده که بیشتر در کشور امارات مبتلا شدهاند، گفت: بجز امارات، موارد ابتلا در عمان و پاکستان نیز ثبت شده است.
صید پشه آئدس در 4 استان کشور
میراولیایی با اشاره به فعالیت نظام مراقبتهای حشرهشناسی در کشور، گفت: پشه آئدس در استانهای بوشهر، جنوب سیستان و بلوچستان به ویژه شهرهای چابهار و کنارک، گیلان و هرمزگان صید شده است.
راههای پیشگیری از گسترش پشه آئدس
این کارشناس وزارت بهداشت مهمترین اقدام برای پیشگیری از شیوع پشه را بهسازی محیط دانست و گفت: نظافت معابر عمومی، مدیریت فاضلاب و مدیریت دفع پسماند باید به بهترین شکل انجام شود، چراکه پشه آئدس میتواند حتی در یک قوطی که مقداری آب در آن جمعشده نیز تخمگذاری کند. علاوه بر بهداشت محیط عمومی، بهداشت خانهها نیز مهم است، محیط زندگی باید عاری از هرگونه زیستگاه لاروی باشد. به عنوان نمونه پشههایی که در سالهای گذشته در بندر لنگه صید شدند در ظروفی که برای جمعآوری آب خروجی کولر گازی تهیه شده بود، کشف شده بودند. پشه آئدس همچنین در آب زیرگلدان، بطریهای رهاشده، آب جمعشده در قوطی کنسرو، چاله آسانسور و کانهای مشابه کشف شدند./کاماپرس
ارسال نظر