شعار شاد دولت پورمحمدی
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: شعار دولت خود را خرد، شادی و شادمانی قرار دادهام زیرا جامعه با خردمندی به پیش خواهد رفت.
به گزارش پارس نیوز به نقل از مهر ، حجت الاسلام مصطفی پور محمدی نامزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر، با اشاره به بخشهایی از سوابق اجرایی خود گفت: در اوایل انقلاب برای توجیه مردم به بندرعباس اعزام شدم تا برای انتخابات آنها را توجیه کنم و در خرداد ماه ۵۸ تحت نظر آیت الله بهشتی کار آموزشی توجیهی و حزبی را در سه هفته پشت سر گذاشتیم و سپس به زنجان و کردستان برای مأموریتهای حزبی و امنیتی رفتم.
ویافزود: از ۲۴ شهریور سال ۵۸ به عنوان کارمند دادستانی انقلاب فعالیت خود را آغاز کردم. چند مأموریت به مازندران و شیراز رفته و برای بازدید از زندان عادل آباد شیراز و بدرفتاری با زندانیان به آنجا رفتم. سپس اول زمستان ۵۸ برای دادستان مسجدسلیمان و چند شهر خوزستان انتخاب شدم.
ویتاکید کرد: پس از مدتی جنگ آغاز شد و بنده در خوزستان بودم. در آنجا پیوسته و هر روز بمباران هوایی داشتیم و خرداد سال ۶۱ پس از یک ماه حضور در عملیات فتح المبین، به عنوان دادستان به مشهد رفتم.
حجت الاسلام پور محمدی با اشاره به چگونگی صدور فرمان هشت مادهای امام، گفت: یک پرونده مهم در سطح ملی داشتیم و چون پرونده مهمی بود به خواست حضرت امام خدمت ایشان رفتیم و در طولانیترین ملاقات خصوصی تا آن زمان با ایشان به مدت ۴۵ دقیقه گزارشهای لازم را به ایشان ارائه کردیم. صادقانه حتی علیه خودمان اعتراف کردم و مشکلاتی که وجود داشت را خدمت ایشان عرض کردم که پس از آن منجر به نگارش فرمان هشت مادهای مهم حضرت امام شد و امام به شدت به حقوق مردم و متهمین توجه کردند.
حجت الاسلام پورمحمدی در ادامه بیان مسئولیتهای خود از ابتدای انقلاب، اظهار کرد: از سال ۸۰ به دفتر رهبری دعوت شدم و به عنوان مسئول گروه سیاسی اجتماعی دفتر رهبری فعال شدم. در سال ۸۴ که آقای احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد. در ابتدا بنده را به عنوان وزیر اطلاعات دعوت به کار کرد و برنامهای در این خصوص نوشتم و سپس برای وزارت کشور معرفی شدم و ۳۳ ماه در وزارت کشور مدیریت داشتم.
ویادامه داد: پنج سال رئیس سازمان بازرسی کل کشور بودم، پس از آن توسط آیت الله لاریجانی که رئیس وقت قوه قضاییه بودن به عنوان وزیر دادگستری معرفی شدم که در دولت یازدهم وزیر دادگستری شدم. پس از آن به عنوان مشاور رییس به قوه قضاییه آمدم. در زمان ریاست آیت الله رئیسی هم به عنوان رئیس گروه مشاورین مشغول خدمت بودم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: چون از سال ۷۴ به عنوان رئیس هیات امنای مرکز اسناد که مرکزی پژوهشی و تاریخی بود فعالیت بودم پس از مشاوره در قوه قضاییه، فعالیت خود را در مرکز اسناد تا الان تداوم دادم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص بیان یک پروژه موفق در زمان مسئولیتهای اجرایی خود، اذعان کرد: من با مسائل حقوقی، حقوق شهروندی، رعایت حقوق متهمین، مشکلات قضایی جامعه، چگونگی پیش گیری از جرائم و ناهنجاریها، آشنایی دارم و چون هشت سال قاضی بودم، چهار سال وزیر دادگستری و نیز چهار سال مشاور عالی رئیس قوه قضاییه بودم؛ با این مسائل آشنا هستم، لذا همراهی و همگامی با قوا بسیار تاثیرگذار است. در عین حال باید بگویم در وزارت اطلاعات کارهای مهمی انجام شده است. به عنوان مثال زمانی که بنده معاونت ضد جاسوسی بودم پروندههای زیادی داشتیم که از جمله بزرگترین شبکه جاسوسی عراق را که بسیار به جبههها لطمه وارد میکرد را شناسایی کردیم.
ویادامه داد: از بابت جاسوسان عراق ضربههای سختی را در سالهای آخر جنگ متحمل شده بودیم و در همین زمان بود که در استانهای غربی حضور داشتم، با آنکه با جنایتهای منافقین آشنا بودم اما با عمق فجایع و جنایات آنان بیشتر آشنا شدم.
وی ادامه داد: اینکه عراق موشکهای خود را به کجاها بزند و بازخورد عملیاتهای آنان چگونه بوده است، همه را شبکه جاسوسی منافقین به عراق اطلاع میداد و به اذعان خودشان ۷۸ هزار نفر را در داخل کشور کشته و زخمی کردند که فقط ۱۷ هزار نفر ترور شهری بوده است. همچنین آنها سال آخر جنگ ۲۳۰۰ اسیر گرفتند و طی عملیات فروغ جاویدان خودشان که ما به آن مرصاد میگوییم، قصد داشتند به تهران بیایند و یک میلیون نفر را بکشند و تسویه کنند و به قدرت برسند. همینطور در سال ۶۸، ۳۰ نفر از جاسوسان امریکایی را شناسایی کرده و گرفتیم که در دستگاههای مختلف از جمله وزارت خارجه وزارت نفت وزارت اقتصاد بانک مرکزی حضور داشتن جاسوسان عملیاتی داشتند که در آمریکا آموزش دیده بودند، به گونهای که بتوانند مناطقی را برای فرود هواپیماهای نظامی آماده کنند. بعد از ۲۰ سال آمریکاییها خود اعتراف کردند که بزرگترین لطمه جاسوسی که خورده بودند همین لو رفتن تیم جاسوسانشان و دستگیری آنان بود. گزارش آن را که ماههای اول رهبری حضرت آیت الله خامنهای بود، خدمت ایشان ارائه دادیم.
حجت الاسلام پورمحمدی بیان کرد: شعار دولت خود را خرد، شادی و شادمانی قرار دادهام زیرا جامعه با خردمندی به پیش خواهد رفت. جامعه باید با نشاط و شاد باشد، به عبارتی دلش خوش و حالش خوب باشد و باید بتواند که فرهنگ، اقتصاد، علم و صنعت، شکوفا شود و لازم است، بستر شکوفایی آن فراهم شود، به همین خاطر اسم دولت خود را «دولت قرار» گذاشتم، چون مدیر متعهد باید بر شعارهایش وفادار باشد و با مردم قرار بگذارد و سر قرارهایش بماند. مدیر باید شعارهایی بدهد که تحقق آن امکانپذیر باشد و صرف اینکه حرفی را بزنند و بعداً بگویند نشد، نمیشود.
وی ادامه داد: اولویتهای جامعه عدالت است که خواسته اصلی همه جوامع و گمشده انسانها است. انسانها از بیعدالتی و تبعیض همواره رنجیدهاند و ما باید این شعار والا و آرمان انقلاب اسلامی را با جدیت تعقیب کنیم. همچنین اگر کشور میخواهد توسعه پیدا کند، باید ثروتمند باشد اما این ثروت باید توسط مردم شکل بگیرد، زیرا در واقع اگر مردم ثروتمند شوند، دولتشان میتواند ثروتمند باشد. اینگونه درآمد سرانه رشد پیدا میکند و اگر این اتفاق بیفتد در کنارش تولید ناخالص ملی کشور رشد میکند. وقتی که کشور ثروتمند شد، راحت میتواند به هدفهایش برسد.
حجت الاسلام پورمحمدی عنوان کرد: قدرت به عنوان نکته سوم و تعیین کنندهای است. قدرت نرم، قدرت سخت و قدرت جامعه، قدرت فرهنگی و روانی که به معنی ایجاد امنیت ملی و داخلی است، را باید ایجاد کنیم. در ایجاد این امر باید قدرت علیه مردم نباشد بلکه رعایت حقوق عامه صورت گرفته و قدرت برای مردم و حقوق آنان باشد. باید توجه کنیم که عدالت، ثروت و قدرت را تنظیم میکند و اینگونه جامعه شکوفا شده و حال همه خوب میشود و این امور با خردمندی صورت میگیرد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: کشور ما نه ریاست جمهوری و نه پارلمانی است، لذا نیازمند یک سامان سیاسی هستیم. از طرفی حزبی ما بسیار ضعیف است و باید تقویت شود، لذا بخشی از این کاستیها را میتوانیم با پیگیری امر سامان سیاسی و تحزب انجام دهیم.
وی با اشاره به مشکلات اداری و دیوان سالاری در کشورمان، اظهار کرد: امر دیوان سالاری ما معیوب است و ما بروکراسی اداری بسیار ناقصی که از قبل از انقلاب هم آغاز شده است، برخورداریم، لذا جز اولین کارهای من ساماندهی به نظام دیوانی کشور است، زیرا معتقدم بسیاری از مشکلات کشور را ناشی از ضعف دیوانی میدانم.
وی ادامه داد: برخلاف برخی مدیران من آسانسوری از پایین به بالا نیامدم و پله، پله از استانهای مختلف و حوزههای مختلف از پایین سطح جامعه رشد کردم، لذا طبیعتاً با نظام اداری کشور کاملاً آشنا هستم و عدم توفیق دولتها را در ضعف نظام اداری و بروکراسی کشور می دانم. در این خصوص باید گفت ما ناهماهنگی بین قوا داریم و با تداخلهای کاری و موازی کاریها مواجهیم. متاسفانه دولت ما بزرگ شده و بهرهوری ما به شدت کاهش یافته است و اینها گریبانگیر نظام اداری کشور است. در واقع یک رئیس جمهور رئیس نظام اداری کشور است، در نتیجه امروز با خیلی از کاستیها روبرو هستیم و به یک جراحی اساسی نیازمندیم.
وی اظهار کرد: ما نیازمند رشد اقتصادی، افزایش تولید ناخالص ملی و سرانه ملی هستیم تا قدرتمند شویم و بتوانیم به اهدافمان برسیم.
حجت الاسلام پورمحمدی در پاسخ به این سوال که با گزارشگران فساد که حتی ممکن است از دولت انتقاد کنند، چه برخوردی خواند کرد، گفت: با تجربه سنگینی که در مبارزه با فساد دارم، زیرا کمتر کسی در مدیریت ضد فساد به اندازه بنده حضور داشته است. باید بگویم یکی از راهکارهای اساسی مبارزه با فساد شفافیت است و برای شفافیت نیازمند دولت الکترونیک هستیم و البته نه این دولت الکترونیک دست و پا شکسته فعلی که حتی مزاحم و ناکارآمد است. پس اگر شفافیت الکترونیک به شکل صحیح پیاده شود، مطمئن هستم فساد به شدت کارش خواهد یافت و تجربه جهانی هم این را میگوید و این فقط تجربه ما نیست.
وی با اشاره به موضوع تبادل آزاد اطلاعات، ادامه داد: یکی از ارکان شفاف سازی, آزادی تبادل اطلاعات است و کارگزار و میدان دار این شفافیت، رسانهها و مردم هستند. باید به مردم گزارش بدهیم و به گزارشگران مردمی احترام بگذاریم. خبرنگاران و رسانهها هر نوع که میخواهند از دولت گزارش بدهند، بدهند. حتی اگر به دروغ و خلاف گزارش بدهند سعی میکنیم به آنها توضیح داده و به مردم آگاهی بدهیم که این اطلاعات خلاف است، ولی جلوی گزارشها را نخواهم گرفت. آزادی عمل در اطلاع رسانی و گردش آزاد اطلاعات را باید داشته باشیم، زیرا این موضوع به خود ما بیشترین کمک را میکند، البته ضریب خطا هم دارد که با هوشمندی آن را به حداقل میرسانیم، ولی از فعالیت خبرنگاران باید خوشحال باشیم و پاداش بدهیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنای من این است که با آدمهای ضعیف کار نکنم، لذا هیچگاه از لذت کار با آدمهای قوی خود را محروم نکردم و کار را به افراد توانمند سپردم. خود کارشناس و به کارشناسی بها میدهم. خود مدیر جدی و قاطعی هستم و طبعاً به مدیران کارشناس، مجرب و با دانش، متعهد، مردمی، مردم دوست، کار بلد با هر سلیقه و گرایش احترام میگذارم؛ البته و طبیعتاً به همفکران سیاسی خود نزدیکترم اما اجازه نمیدهم سلیقه در کارمان حاکم شود. من در ریاست جمهوری، رئیس جمهور یک ایده و گرایش نیستم بلکه رئیس جمهور همه مردم هستم و وظیفه دارم بهترینها را برای مردم انتخاب کنم و این قرار ما است.
وی ادامه داد: من در یک دولت اصولگرا و بعد از پایان یک دولت اصلاح طلب وزیر کشور شدم. آن زمان خیلی از استانداران، از مقامات ارشد اصلاح طلب بودند و از کسانی بودند که از اول انقلاب، بخشدار و فرماندار و معاون وزیر بودند، لذا به آقای احمدی نژاد گفتم باید قدردان اینها باشیم، زیرا اینها شخصیت و زندگی دارند. آن زمان اجازه ۲۰ پست مشاور وزیر را گرفتم و ۲۰ تن از آن استانداران را مشاور خود کردم که اتفاقاً آنها بیشترین خدمت را به وزارت کشور انجام دادند. تمام قوانین آیین نامهها و دستورالعملهای وزارت کشور را از صدر مشروطه تا آن زمان تنقیح کردند که به عنوان کاری بسیار ارزشمند محسوب میشد. البته بنده این کار را در وزارت اطلاعات و دادگستری هم انجام دادم.
حجت الاسلام پورمحمدی گفت: کسی که به انقلاب، امام، مردم و رهبری وفادار است با هر سلیقه و گرایش که باشد، باید از او خواهش و درخواست کنیم که قدردانش باشیم و مسئولیت به او بسپاریم. اگر او انسان متعهدی است، سلیقهاش را اعمال نخواهد کرد بلکه را تجربهاش را اعمال میکند.وی بیان کرد: با رویکرد دیوان سالاری و تغییرات اساسی در نظام اداری و طبعاً در رویکردی که در به کارگیری مدیران اعمال خواهم کرد، اگر دوستان ستادی من که به آنها همفکر سیاسی هستم و واجد شرایط باشند آنها در دولت من مقدم هستند و در غیر این صورت از نیروهای دیگر قطعاً استفاده خواهم کرد.
کاندید انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سوابقش در دولتهای مختلف بعد از انقلاب، بیان کرد: در دولت مقام معظم رهبری از سال ۶۶ تا ۶۸ بودم، در دولت آقای هاشمی، آقای احمدی نژاد و دولت آقای روحانی بودم. با خیلی از مدیران ارشد آشنا هستم و با کارشناسان زیادی در کشور آشنا هستم، لذا چینش من در کابینه، چینشی سازنده، ارزشمند و تحول آفرین خواهد بود اما به دلایلی از اسم بردن مناسب کلیدی از جمله مشورتهایی که بعداً باید صورت بگیرد امتناع دارم.
وی اذعان کرد: در ابتدای دولت خود، گزارشی دقیق از وضع موجود خواهیم کرد. از وضع اقتصادی و آمارهای آن، از وضعیت اشتغال، تورم، نقدینگی، گردش مالی، واردات و صادرات نیز وضعیت اجتماعی و فرهنگی در بخشهایی که به صورت آمار میشود، ارائه کرد، آمارهای لازم را از بانک مرکزی، مرکز آمار، وزارتخانهها و سازمانها آمار گرفته و در گزارشی آن را اعلام میکنیم تا ثبت شود. همچنین گزارشهای فصلی، دو فصلی و سالانه خواهیم داشت زیرا معتقد به ارائه گزارش هستم. از ارائه گزارشهای شکست هم هراسی ندارم چون آنجایی که با عدم موفقیت روبرو باشیم، را صادقانه به مردم با دلایل توضیح خواهم داد زیرا مردم از درست نگفت ناراحتند و نه اینکه بگوییم اشتباه کردیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: من ۹ سال رئیس دیپلماسی پنهان کشور بودم و برخی نیازهای کشور را که آشکارا نمیتوانستیم، تامین کنیم را به صورت پنهان تامین میکردیم.من چند بار به عراق رفتم و دو ساعت و ۴۰ دقیقه طولانیترین ملاقات را با صدام داشتم در حالی که از ان نفرت داشتم. او خویشاوندان، خانواده و فامیل و دوستان من را شهید کرده بود اما برای آزادی اسرا ماموریت داشتم و به آنجا رفتم. در آن زمان اوج دیپلماسی قدرتمند و میدان و دیپلماسی که نمادش در تسلیم شدن صدام در مذاکره بود را دیدم. خود مرد دیپلماسی پنهان بودم و با روسای سرویسهای اطلاعاتی بزرگ دنیا ملاقات و مذاکره داشتم.
ویادامه داد: در خیلی از رشتههای مهم مورد نیاز کشور، در فن آوری های صنایع موشکی، هوایی، دارویی و بسیاری از تکنولوژیهای نرم از خیلی از ایرانیها و مسلمانان کمک گرفته و بنده منشأ خیر ورود آن به کشور، بودم. این در حالیست که خود امریکاییها اعتراف کردند ایران در کسب و ورود فناوریهای مهم جز چند کشور اول است.
حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به تجربه کارتهای سوخت عنوان کرد: در وزارت کشور اولین تجربه کارت سوخت را داریم که آن را با همکاری وزارت نفت انجام داریم. اکنون هم با بحران سوخت مواجهیم و روزانه ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین مصرف میکنیم در حالی که ترکیه که هم جمعیت ما است، در روز زیر ۲۰ میلیون لیتر مصرف دارد، پس ما خوب مصرف نمیکنیم و سوخت را هدر میدهیم، لذا میتوانم در اینجا راه چارهای را داشته که با کمک دستگاه مختلف انجام خواهیم داد. همچنین اولین تجربه انتخابات الکترونیک را دارم، به گونهای که در وزارت کشور از ۲۳۰۰ دستگاه به صورت آنلاین و برخط گزارش میگرفتم. در خصوص حقوق کودکان نوجوانان زیر ۱۸ سال و جمع آوری اطلاعات فعالیت جدی داشتیم، لذا دولت الکترونیک شعار نیست و اینگونه نیست که بنده از دور دستی در آتش داشته باشم. بنده در پروژههای مهم هوش مصنوعی فعالیت کرده و تجربه لازم را دارم. در این کار مجربم و بسیار تلاش کردم.
کاندید انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: اگر مردم بنده را لایق دانسته و جایگاه ریاست جمهوری را به من سپردند، دیپلماسی قدرتمندی را اعمال خواهم کرد و از هیچ حوزه و هیچ مذاکرهای نگران نخواهم بود و نخواهم ترسید. برای آن با جدیت این خط را تعقیب میکنم و با تمام ظرفیت از تمام قدرت سخت و نرم بهره خواهیم گرفت.
حجت الاسلام پورمحمدی تاکید کرد: در داخل با استفاده از همه ظرفیتها و امکانات، جوانان، زنان و مردان که شایستگیهای فراوان دارند انشاالله شاهد یک موج جدید و متفاوت در کشور خواهیم شد.
وی ادامه داد: بنده قصد نداشتم وارد میدانشوم. به دنبال کارهای فرهنگی و پژوهشی خود بودم، اما با این حادثهای که برای برادر عزیزم شهید رئیسی رحمت الله علیه اتفاق افتاد که از قبل از انقلاب با ایشان آشنا بوده و همیشه با هم همکاری داشتیم، احساس کردم که باید وارد میدان شوم.
کاندید انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: خوش رفتاری، خوش اخلاقی، بزرگواری، سفرها، پیگیریها و احترام به مردم از ویژگیهای شهید آیت الله رئیسی بود.
حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به دولتهای قبلی اظهار کرد: از نقاط قوت همه دولتها استفاده خواهیم کرد. از اینکه هر دولتی که کار خوبی انجام داده است و بگویم مال آن دولت است، ابایی ندارم و از نظرات و مشورت با مسئولین و کارشناسان دولتهای قبلی استفاده خواهم کرد.
ارسال نظر