به گزارش پارس به نقل از مهر، نصرالله سجادی سومین گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان پس از مسعود سلطانی فر و سید رضا صالحی امیری بود. گزینه ای با سوابق ورزشی تا شاید این بار مجلس به او به عنوان وزیر ورزش و جوانان رای اعتماد دهد. اما باز هم طلسم ورود به این وزارتخانه نشکست و سجادی هم نتوانست اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را برای کسب رای، جلب کند.

سلطانی فر سابقه کمی در فعالیتهای ورزشی و جوانان داشت
مسعود سلطانی فر نخستین گزینه حسن روحانی برای وزارت ورزش و جوانان بود. کسی که مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته علوم سیاسی گرفته و یک دهه در کنار حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک همکار بوده است. این گزینه بر خلاف سایر گزینه های پیشنهادی رئیس جمهور سابقه کمی در فعالیتهای ورزشی داشت و تنها در سالهای ۷۴ و ۷۵ قائم مقام سازمان تربیت بدنی بود. سالار مرادی نماینده مجلس به عنوان یکی از مخالفان سلطانی فر می گوید: « نمایندگان مخالف انتخاب سلطانی فر معتقد بودند که بیشتر فعالیتهای وی مربوط به کارهای پژوهشی است و سابقه اجرایی ندارند. همچنین او برنامه ای برای مبارزه با فساد در ورزش و ساماندهی مشکلات جوانان به ویژه در بحث اشتغال و ازدواج نداشت و در نهایت مجلس به وی رای عدم اعتماد نداد. »

به گفته او، برای این وزارتخانه باید وزیری انتخاب شود که در هر دو حوزه فعالیت و سابقه اجرایی داشته باشد. فعالیت در یک حوزه، توجه به بخش دیگر را از بین می برد و نباید اجازه دهیم که این وزارتخانه صرفاً تبدیل به یک وزارت ورزشی و یا وزارت جوانان تبدیل شود.

سوابق گذشته دلیل عدم رای اعتماد به صالحی امیری
سید رضا صالحی دومین گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی گری وزارت ورزش و جوانان بود. کسیکه در ۲۶ مردادماه با حکم رئیس جمهور به مدت سه ماه به عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی شد و در نهایت ۲۷ مهرماه رئیس دولت یازدهم او را به عنوان وزیر ورزش وجوانان معرفی کرد. اما او نیز موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشد. از مهمترین دلایل عدم رای آوری صالحی امیری تمرکز فعالیتهای او در دوران سرپرستی اش بر اقدامات ورزشی و همچنین سوابق سیاسی اش بود.

اگرچه او در جلسه دفاع از برنامه هایش اعلام کرد که در دوران سرپرستی اش سعی کرده توازن میان ورزش و جوانان را رعایت کند. اما مرور فعالیتهای سه ماهه اش به خوبی تایید کننده نظر نمایندگان مجلس مبنی بر تمرکز صالحی امیری بر فعالیتهای ورزشی بود. بیشتر انتصابهای او در سه ماه سرپرستی ورزشی بود و تنها اقدام قابل دفاع او انتخاب دکتر محمود گلزاری به عنوان معاون ساماندهی امور جوانان بود.

سوابق فعالیتهای سیاسی اما مهمترین دلیل رای نیاوردن صالحی امیری بود. الیاس نادران از نمایندگان مخالف او در صحن علنی مجلس گفته بود: « وی متهم به دست داشتن در پرونده اختلاس از بیمه ایران است و حکم جلبش در سال ۸۹ صادر شده است. همچنین انفجار لوله گاز در خوزستان در دوران مدیریت وی اتفاق افتاده است. دستگیری رزمندگان دفاع مقدس با گرایش چپ و ضرب و شتم آنها و خودکشی یکی از آنها در دوران مدیریت صاحلی در خوزستان بوده است و درنهایت اینکه این وزیر پیشنهادی در فتنه ۸۸ فعالیت کرده است. »

صالحی امیری در نهایت در پنجم آبان ماه موفق به کسب رای اعتماد و ورود به وزارت ورزش و جوانان نشد.

سجادی با سابقه ورزشی هم موفق به کسب رای اعتماد نشد
پس از عدم رای اعتماد مجلسی ها به صالحی امیری، گمانه زنیهای مختلف مبنی بر اینکه نمایندگان مجلس به دنبال فردی با سوابق صرفاً ورزشی هستند، در میان ورزشکاران، اهالی رسانه و کارشناسان حوزه جوان مطرح شد. گمانه هایی که رنگ حقیقت به خود گرفت و در نهایت نصرالله سجادی به عنوان یکی چهره ورزشی به مجلس معرفی شد. پس از عدم رای اعتماد صالحی امیری، رئیس جمهور محمد شریعتمداری را به عنوان سرپرست این وزارتخانه تا ۲۴ آبان ماه معرفی کرد. چندی بعد نیز نصرالله سجادی به عنوان سومین گزینه پیشنهادی ورزش و جوانان به مجلس معرفی شد. بیستر سوابق و تحصیلات سجادی مربوط به عرصه ورزش است. او فعالیت چندانی در حوزه جوانان نداشت. نصرالله سجادی دکترای برنامه ریزی و مدیریت در ورزش را از دانشگاه تهران گرفته است و سوابقی همچون مدیرکل تربیت بدنی آموزش و پرورش، رئیس فدراسیون فوتبال، قائم مقام سازمان تربیت بدنی و… در کارنامه کاریش دارد. سجادی با وجود ارائه برنامه هایش در حوزه ورزش و جوانان به عنوان سومین گزینه پیشنهادی نیز روز گذشته ۱۹ آبان ماه موفق به کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس نشد و بار دیگر خاطره مجلس هفتم بود که سه بار به وزیر پیشنهادی نفت دولت نهم رای نداد تداعی شد.

سجادی قربانی رفتار فرجی دانا شد
سجادی در شرایطی رای نیاورد که برخی از نمایندگان مجلس معتقدند او به دلیل رفتارهای فرجی دانا-وزیر علوم- رای نیاورد. به گفته محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس نداشتن سابقه و برنامه مناسب سجادی در حوزه ورزش و جوانان، سابقه سیاسی، رفتار فرجی دانا در عدم پایبندی به تعهداتش و اظهارات روز گذشته رئیس جمهور که باعث دلخوری برخی نمایندگان شد از جمله دلایل رای نیاوردن او بود.

به گفته او، برخی نمایندگان نسبت به رفتارهای سیاسی گذشته وزرای پیشنهادی حساسیت دارند و استعفای وزیر پیشنهادی ورزش در حمایت از تحصن کنندگان مجلس ششم یکی دیگر از دلایل عدم رای اعتماد مجلس به وی بود. متاسفانه رفتار فرجی دانا بعد از اخذ رأی اعتماد از مجلس بود. وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اینکه تعهد داده بود که رفتار تند سیاسی از خودش نشان ندهد، اما بعد از رأی اعتماد افرادی را بکار گرفت که مجلس به آنها اعتماد نداشت همین امر باعث شد اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزیران پیشنهادی که سابقه سیاسی روشنی ندارند، کاهش یابد. همچنین رئیس جمهور در صحن علنی چند بار تکرار کرد مردم به خشونت و افراط و تفریط رأی نداده اند. این اظهارات رئیس جمهور باعث دلخوری برخی از نمایندگان شد.

محمود گودرزی چهارمین گزینه برای وزارت ورزش و جوانان
پس از ناکامی نصرالله سجادی برای ورود به وزارت ورزش وجوانان، رئیس جمهور روز گذشته محمود گودرزی را به عنوان چهارمین گزینه پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان معرفی کرد. گزینه ای با سابقه صرفاً ورزشی. رئیس فدراسیون تیراندازی، معاون فنی سازمان تربیت بدنی، رئیس دانشکده تربیت بدنی، راه اندازی و بنیانگذاری اولین مجله علمی پژوهشی ورزش (حرکت) در ایران از جمله سوابق گودرزی در بخش ورزش است. نکته قابل توجه آن است که گودرزی هیچ فعالیت خاصی در حوزه جوانان نداشته است اما معتقد است که برنامه های بسیاری برای ساماندهی مشکلات جوانان دارد.

البته او در گفتگویی با مهر گفت که کار در دو حوزه ورزش و جوانان سخت و دشوار است، به رئیس جمهور هم گفته ام که این دو بخش حساسیتهای خاص خودشان را دارند. به نظر من ورزش یک بخش است و جوانان فرابخشی است. قرار دادن جوانان به عنوان یک معاونت جفا در حق این بخش است. امیدوارم بتوانیم در آینده یا این معاونت را توسعه و ارتقا دهیم و یا اینکه از طریق راه های قانونی بتوانیم برای این دو بخش تصمیمات جدیدی بگیریم. برنامه هایم در حوزه جوانان بسیار زیاد است که طی روزهای آینده اعلام می کنم. »

از سوی دیگر سید هادی حسینی سخنگوی فراکسون مجلس نیز براین باور است که گودرزی برای تعامل و ارتباط با نمایندگان در هفته آینده راه سختی در پیش دارد. زیرا مجلس در این فاصله تعطیل است و او سخت می تواند با نماندگان تعامل و ارتباط برقرار کند. مجلس این هفته نشست علنی دیگری ندارد.

مجلس وزیر ورزش می خواهد یا جوانان؟
اکنون که تعیین تکلیف سکاندار این وزراتخانه به ایستگاه چهارم رسیده است هنوز مشخص نیست جمع بندی نظرات نمایندگان پارلمان در مورد گودرزی چیست. آیا او نیز به سرنوشت سه گزینه قبلی دچار می شود یا در نهایت می تواند خواسته های نمایندگان را تامین کند. در این میان تعامل و رایزنی بیشتر دولت با نمایندگان در باز شدن گره آخرین وزارتخانه دولت یازدهم نقش مهمی دارد. این در حالی است که به گفته محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس در صورتیکه نمایندگان بار دیگر به وزیر ورزش و جوانان رای عدم اعتماد دهد، نیازمند مجوز رهبری برای ادامه فعالیت سرپرست این وزارتخانه هستیم.