به گزارش پارس به نقل از ایسنا، امسال هم مثل پارسال شش کشتی گیر خارجی از روسیه و گرجستان به ایران آمده اند. طبق قانون سازمان لیگ کشتی، هر تیم می تواند سه کشتی گیر خارجی را در اختیار بگیرد و در هر مسابقه از دو نفر آنها استفاده کند. تاکنون تیم های موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج (ع) سبزوار، استیل آذین ایرانیان و ثامن الحجج (ع) مشهد هر کدام با دو کشتی گیر خارجی قرارداد بسته اند. ثامن الحجج (ع) سبزوار و استیل آذین کشتی گیران روس را به ایران آورده اند و ثامن الحجج (ع) مشهد با دو کشتی گیر گرجستانی پا به رقابت ها گذاشته است. این در حالی است که زمزمه هایی مبنی بر حضور جردن باروفس، قهرمان نامدار آمریکایی وزن ۷۴ کیلوگرم و طاها آکگول، قهرمان سنگین وزن ترک هم شنیده می شود.

افتخارات و پیشینه شش کشتی گیری که امسال در لیگ ایران حضور دارند به شرح زیر است:

* بخان گویگریف (روسیه) : ۶۰ کیلوگرم ثامن الحجج (ع) سبزوار

این کشتی گیر ۲۶ ساله روس، با پیروزی در رقابت های انتخابی روسیه موفق شد بسیک کودوخوف، قهرمان ۴ دوره جهان، نایب قهرمان المپیک لندن و دارنده مدال برنز المپیک پکن را کنار بزند و در رقابت های جهانی مجارستان ملی پوش وزن ۶۰ کیلوگرم روسیه شود. او که در روسیه یک پدیده به حساب می آید در نیمه نهایی رقابت های جهانی مسعود اسماعیل پور را شکست داد و در اولین حضورش اولین طلای جهانی خود را در بوداپست به دست آورد. گویگریف در سال ۲۰۱۱ نیز مدال نقره جام الکساندر مدوید و برنز، جام علی یف روسیه را کسب کرده است. او در مسابقه اول خود در لیگ ایران مقابل حسن مرادقلی (استیل آذین) با نتیجه ۹ بر ۴ به پیروزی رسید.

* ماگومد قربان علی یف (روسیه) : ۶۶ کیلوگرم ثامن الحجج (ع) سبزوار

سال ۲۰۱۳ سال شکوفایی این کشتی گیر ۲۱ ساله روس بوده است. او در ابتدای سال در جام ایوان یاریگین پنجم شد، سپس به برنز جام علی یف رسید. او پس از آن در بازی های دانشجویان جهان به مدال طلا رسید و در رقابت های جهانی مجارستان هم مدال برنز را بر گردن آویخت.

قربان علی یف در سال ۲۰۱۱ مدال نقره جام رمضان قدیراف را به دست آورده و حالا در روسیه جانشین آلن گوگگیف شده که در المپیک لندن شانزدهم شده بود. او در کشتی اول خود در لیگ ایران میثم نصیری (استیل آذین) را ۸ بر صفر شکست داد.

* دنیس چارگوش (روسیه) : ۷۴ کیلوگرم استیل آذین ایرانیان

چارگوش یکی از کشتی گیران نامدار روس به حساب می آید. او دو مدال طلای جهان، سه طلای اروپا و یک برنز المپیک را در کارنامه دارد. این روس ۲۶ ساله در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۷ مدال طلای نوجوانان و جوانان جهان را بر گردن آویخت. او پس از خداحافظی بوایسار سایتی اف افسانه ای موفق شد مدال طلای سال ۲۰۰۹ بزرگسالان جهان را به دست بیاورد. چارگوش سال بعد هم در جهان و هم در اروپا به مدال طلا رسید تا روس ها جانشین مناسبی برای سایتی اف پیدا کرده باشند. البته او در سال ۲۰۱۱ پس از کسب مدال طلای اروپا، در جهان به مقامی بهتر از یازدهمی نرسید. چارگوش در سال ۲۰۱۲ هم قهرمان اروپا شد و در المپیک لندن به مدال برنز دست یافت تا روسیه به مقام سوم کشتی آزاد المپیک برسد. او آخرین مدال خود را در بازی های دانشجویان جهان بر گردن آویخته که مدال طلا بوده است. چارگوش در کشتی اول لیگ ایران با نتیجه ۸ بر یک مصطفی حسین خانی را شکست داد. در صورت حضور جردن باروفس و با وجود کشتی گرفتن صادق گوردزی در لیگ امسال، جدال این کشتی گیران در مرحله نهایی لیگ دیدنی خواهد شد.

* عبدالسلام گادیسوف (روسیه) : ۹۶ کیلوگرم استیل آذین ایرانیان

گادیسوف پارسال هم در لیگ ایران و برای تیم داماش بابل کشتی گرفته است. این کشتی گیر ۲۴ ساله که ابتدا در وزن ۸۴ کیلوگرم کشتی می گرفت، پس از کسب مدال طلای جوانان جهان در سال ۲۰۰۸، در رقابت های بزرگسالان ۲۰۰۹ هرنینگ دانمارک در وزن ۸۴ کیلوگرم پنجم شد و در سال ۲۰۱۱ به طلای جام زیلکوفسکی لهستان رسید.

گادیسوف سال ۲۰۱۲ را با قهرمانی در اروپا آغاز کرد و در رقابت های انتخابی المپیک هم اول شد، اما در المپیک لندن با شکست مقابل رضا یزدانی، به مقامی بهتر از نهمی نرسید. او در همان سال مدال طلای جام علی یف را بر گردن آویخت. گادیسوف امسال (۲۰۱۳) پس از برنز جام یاریگین و طلای جام علی یف، در بازی های دانشجویان جهان هم به مدال طلا دست یافته است. او در کشتی اول امسال خود در لیگ ایران موفق شد عرفان امیری (ثامن سبزوار) را ۸ بر صفر شکست دهد. او پارسال در مصاحبه با ایسنا گفته بود که دوست دارد در لیگ ایران مقابل رضا یزدانی کشتی بگیرد، اما امسال هم به خاطر قانون منع حضور ملی پوشان در لیگ نمی تواند به خواسته اش برسد.

* داتو مارساگاشویلی (گرجستان) : ۸۴ کیلوگرم ثامن الحجج (ع) مشهد

مارساگاشویلی در حالی که تنها ۲۱ سال داشت در المپیک لندن به مدال برنز دست یافت. او جانشین رواز میندوراشویلی که طلای المپیک پکن را کسب کرده بود، شد و توانست با مدال برنز خود در المپیک، گرجستانی ها را در این وزن امیدوار کند. او که دو نقره جوانان اروپا در سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ و همچنین مدال طلای جوانان جهان و اروپا در سال ۲۰۱۱ را در کارنامه دارد، در سال ۲۰۱۱ موفق شده مدال برنز جهان و نقره اروپا در رده سنی بزرگسالان را به دست بیاورد. ۲۰۱۲ سال شکوفایی اوست، چرا که علاوه بر مدال طلای اروپا به برنز المپیک لندن هم دست یافت.

او در سال ۲۰۱۳ دوباره طلای اروپا را بر گردن آویخت و در جام یاشار دوغو هم اول شد. اما در رقابت های جهانی مجارستان ناکام بود و به مقام دهم رسید چرا که نتوانست از سد محکمی به نام احسان لشگری عبور کند. مارسا گاشویلی در کشتی اول خود در لیگ ایران با نتیجه ۵ بر ۳، مسعود مددی (گاز مازندران) را شکست داد. جدال او در گروه دوم و مسابقه با خونه به خونه در مقابل میثم مصطفی جوکار می تواند دیدنی باشد.

* گئورگی گوگشلیدزه (گرجستان) : ۹۶ کیلوگرم ثامن الحجج (ع) مشهد

این مربی - کشتی گیر ۳۴ ساله تنها خارجی لیگ بود که در هفته اول شکست خورد. او مقابل اباذر اسلامی (گاز مازندران) نتیجه را ۳ بر ۲ واگذار کرد تا سن و سال بالای دارنده دو مدال برنز المپیک بیشتر به چشم بیاید. گوگشیلیدزه کشتی خود را از ۱۵ سال پیش آغاز کرده و اولین مدال خود را در سال ۹۸ و در رده سنی جوانان به دست آورده است؛ طلای جهان. او در سال ۹۹ علاوه بر طلای جوانان جهان و اروپا، به مدال طلای ارتش های جهان هم رسیده است. گئورگی گوگشلیدزه تنها مدال طلای جهان خود در رده بزرگسالان را در سال ۲۰۰۱ به دست آورده و در همان سال به نقره اروپا رسیده است.

او در سال ۲۰۰۶ برنز اروپا و نقره جهان و در ۲۰۰۷ برنز اروپا را بر گردن آویخت. گوگشلیدزه در سال ۲۰۰۸ پس از قهرمانی در اروپا به مدال برنز المپیک پکن دست یافت. رقیب سابق علیرضا حیدری در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ هم به مدال برنز جهان رسید و نقره ۲۰۱۰ اروپا را هم بر گردن آویخت. به نظر می رسید کشتی گوگشیلیدزه پس از بیست و پنجم شدن در سال ۲۰۱۱ در جهان و نهمی در سال ۲۰۱۲ در اروپا تمام شده باشد، اما او در المپیک ۲۰۱۲ لندن در سن ۳۳ سالگی موفق شد به مدال برنز دست یابد تا دومین برنز خود را در المپیک ثبت کند. لیگ ایران اولین حضور او در میادین پس از المپیک لندن است.

حضور کشتی گیران خوب خارجی در لیگ برتر کشتی ایران علاوه بر این که رقابت ها را جذاب می کند و تماشاگران و اسپانسرهای بیشتری را به سمت لیگ می کشاند می تواند به کشتی گیرانی که مدت هاست در جا می زنند و فقط در مسابقات داخلی موفق هستند نشان دهد که باید زودتر به خود بیایند تا از قافله کشتی جهان عقب نمانند؛ جوانهایی که چند سال است در یک سطح متوقف شده اند وپیشرفتی در کارشان دیده نمی شود.