سایه دوپینگ بر سر وزنه برداری ایران
سرانجام فدراسیون وزنهبرداری ایران به مثبت بودن تست دوپینگ دو وزنه بردار ایرانی اقرار کرد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، علام علنی مثبت شدن دوپینگ دو ملی پوش وزنه برداری ایران در کنگره ۲۰۱۳ IWF فدراسیون وزنه برداری ایران را مجبور کرد که پس از چند ماه، به این موضوع اقرار کند.
فدراسیون وزنه برداری ایران در این باره اعلام کرد: فدراسیون جهانی وزنه برداری در کنگره سال ۲۰۱۳ خود در وروتسلاو لهستان اعلام کرد از ابتدای سال ۲۰۱۳ تاکنون ۶۹ نمونه دوپینگ مثبت شده که دو نمونه از آنها از ایران است.
حسین رضازاده، رئیس فدراسیون وزنه برداری در واکنش به خبر دوپینگ دو وزنه بردار ایرانی در سال ۲۰۱۳ گفت: همانطور که در کنگره سالیانه فدراسیون جهانی اعلام شد نمونه دو پینگ دو وزنه بردار کشورمان مثبت اعلام شده اما این به معنای قطعی بودن دو پینگ این دو وزنه بردار نیست. ما در موعد مقرر نسبت به جواب نمونه گیری ها اعتراض کردیم و با ارائه مستندات لازم، در تلاش هستیم تا مانع محرومیت این دو وزنه بردار شویم.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون وزنه برداری، رضازاده با انتقاد از کسانی که تلاش فدراسیون برای اثبات بی گناهی وزنه برداران را، مخفی کاری عنوان می کنند، افزود: به لحاظ قانونی نه فدراسیون جهانی و نه فدراسیون های ملی تا قبل از قطعی شدن محرومیت یک ورزشکار دوپینگی اجازه ندارند اسم او را اعلام کنند. این درحالی است که برخی ها در کشورمان با بی اخلاقی تمام و با وسط کشیدن نام تمامی وزنه بردارانی که در این مدت از اردوهای تیم ملی کنار گذاشته شدند، با آبروی آنها بازی کردند.
رضازاده با بیان این که اصلی ترین برنامه او طی چهار سال حضور در فدراسیون وزنه برداری، پاک کردن وزنه برداری از پدیده شوم دوپینگ بوده است، خاطرنشان کرد: برخی از کسانی که چشم دیدن موفقیت های وزنه برداری را ندارند، با وجود آن که نمونه ها در پروسه قانونی خود قرار دارد و هنوز هیچ حکم قطعی از سوی فدراسیون جهانی اعلام نشده است، از فاجعه در وزنه برداری حرف می زنند. آنها فراموش کرده اند که طی سه سال گذشته با وجود حضور تیم های مختلف ایرانی در رده های سنی مختلف در رقابت هایی چون المپیک، بازی های آسیایی، قهرمانی آسیا و همین طور جهانی حتی یک نمونه دوپینگ وزنه برداران ایرانی مثبت اعلام نشده است. این دوستان بهتر است کمی به عقب تر بروند تا ببیند چه مسائلی در وزنه برداری ایران می گذشته است.
وی افزود: در همین ۱۰ سال گذشته ۱۸ نمونه دوپینگ وزنه برداران ایران مثبت اعلام شده، اما همگی آنها به دوران ریاست افشارزاده و مرادی برمی گردد. براساس آنچه در سایت فدراسیون جهانی موجود است، از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹، وادا ۱۸ نمونه دوپینگ وزنه برداران ایرانی را مثبت اعلام کرده است، اما طی چهار سال گذشته، جز این دو نمونه اخیر که آنهم تلاش داریم به بی گناهی ورزشکارانمان ختم شود، حتی یک نمونه مثبت دوپینگ هم در وزنه برداری نداشته ایم. حال اگر اسم این را فاجعه می گذارند، درباره گذشته چه نظری دارند؟
رئیس فدراسیون وزنه برداری در پایان گفت: تا زمانی که مسئولیت ریاست فدراسیون وزنه برداری بر عهده من باشد، براساس وظیفه ای که دارم، هم چون گذشته با تمام قدرت با پدیده شوم دوپینگ مبارزه می کنم، چون اعتقاد دارم پاک بودن وزنه برداری از دوپینگ، بیشتر از ۱۰ مدال المپیک برای این رشته ورزشی اهمنیت دارد. در این میان اگر برخی وزنه برداران سهل انگاری کنند یا نسبت به داروهای ممنوعه بی توجه باشند، قطعا دودش به چشم خودشان می رود، چراکه وزنه برداری با همین رویه، با قدرت به راه خود ادامه می دهد تا همچنان در عرصه رقابت های بین المللی افتخارآفرین باشد.
ارسال نظر