به گزارش پارس به نقل از مهر، در یازدهمین دوره رقابتهای فوتبال لیگ قهرمانان آسیا تیم های سپاهان اصفهان (قهرمان لیگ) و استقلال (قهرمان جام حذفی) و تراکتورسازی تبریز (نایب قهرمان) بصورت مستقیم و صبای قم (تیم چهارم لیگ) در مرحله پلی آف، نمایندگان ایران در این دوره از مسابقات بودند که صبای قم با شکست در بازی پلی آف برابر الشباب امارات به مرحله گروهی هم نرسید. تیم های سپاهان اصفهان و تراکتورسازی هم در گروه های خود به ترتیب جایگاه های سوم و چهارم را بدست آوردند و از صعود به مرحله حذفی باز ماندند.

در این شرایط استقلال که در مرحله مقدماتی در گروه مرگ قرار داشت، با موفقیت برابر الهلال عربستان، الریان قطر و العین امارات به عنوان صدرنشین راهی مرحله حذفی شد. شاگردان امیر قلعه نویی در مرحله یک شانزدهم نهایی در بازی رفت با نتیجه ۴ بر ۲ و در بازی برگشت با نتیجه صفر بر صفر برابر الشباب امارات به پیروزی دست یافت و به مرحله بعدی صعود کرد.

پیروزی یک بر صفر و ۲ بر یک برابر بوریرام تایلند در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا باعث شد آبی پوشان تهرانی به عنوان سومین تیم ایران و نخستین تیم پایتخت به جمع ۴ تیم برتر آسیا راه یافته و شانس خود را برای قهرمانی در این مسابقات افزایش دهند.

اصفهانی های نایب قهرمان
نخستین تیم ایرانی که به نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا صعود کرد، سپاهان اصفهان بود که توانست در پنجمین دوره این مسابقات به عنوان نایب قهرمانی دست یافته و جواز حضور در جام باشگاه های جهان را هم کسب کند.

آنها پس از اینکه در مرحله گروهی مقابل تیم های الاتحاد سوریه، العین امارات و الشباب عربستان بسیار موفق عمل کردند، به عنوان تیم نخست به مرحله حذفی راه یافتند. تساوی بدون گل در دو بازی رفت و برگشت برابر کاوازاکی فرونتال و پیروزی ۵ بر ۴ در ضربات پنالتی، باعث صعود این تیم اصفهان به مرحله نیمه نهایی آن دوره از مسابقات شد.

پیروزی ۳ بر یک در بازی رفت و تساوی بدون گل در بازی برگشت مقابل الوحده امارات، زردپوشان اصفهانی را به فینال آن دوره از مسابقات رساند. در بازی پایانی سپاهانی ها برابر اوراواردز ژاپن در بازی رفت به تساوی یک بر یک و در بازی برگشت تن به شکست ۲ بر صفر دادند تا به عنوان نایب قهرمانی آن مسابقات بسنده کنند.

سه سال بعد شاگردان ذوب آهنی منصور ابراهیم زاده دومین تیم اصفهانی و ایران بودند که به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیدند. آنها در مرحله گروهی برابر بنیادکار ازبکستان، الاتحاد عربستان و الوحده امارات خوش درخشیدند و عنوان تیم نخست را در گروه مرگ بدست آوردند. پیروزی یک بر صفر برابر مس کرمان در تک بازی مرحله حذفی، تیم ذوب آهن اصفهان را به مرحله یک چهارم نهایی رساند.

در این مرحله پوهانگ استیلرز کره جنوبی حریف تیم ذوب آهن اصفهان بود. پیروزی ۲ بر یک در بازی رفت و تساوی یک بر یک در بازی برگشت، مردان منصور ابراهیم زاده را به دیدار نیمه نهایی رساند. در آن مرحله مردان ابراهیم زاده در بازی رفت مقابل الهلال عربستان به پیروزی یک بر صفر دست یافتند و با تکرار این نتیجه در بازی برگشت، پیروزی فراموش نشدنی را برای فوتبال ایران رقم زده و به عنوان دومین تیم باشگاهی کشورمان به دیدار نهایی لیگ قهرمانان آسیا راه یافتند.

بازی فینال جام هشتم بصورت تک بازی برگزار شد که ذوب آهن با نتیجه ۳ بر یک مغلوب سئونگنام ایلهوآ چونما کره جنوبی شد و به عنوان نایب قهرمانی این رقابتها دست یافت. مسابقه ای که در ورزشگاه المپیک توکیو برگزار شده بود.

طلسم ۱۹ ساله می شکند؟
حالا پس از دو سال، یک تیم دیگر ایرانی به مرحله نیمه نهایی مهمترین تورنمنت باشگاهی در آسیا راه یافته است و امیدواریم با پیروزی در بازی های باقیمانده بتواند بعد از ۱۹ سال فوتبال ایران را صاحب جام قهرمانی این مسابقات کند.

تاکنون تیم های فوتبال سپاهان اصفهان (هشت مرتبه) ، استقلال تهران (شش مرتبه) ، پرسپولیس، ذوب آهن اصفهان، صبای قم (هرکدام سه مرتبه) و پاس تهران، فولادخوزستان، سایپای کرج، مس کرمان و تراکتورسازی تبریز نمایندگان ایران در دوره های گذشته این جام بوده اند که تیم های سپاهان و ذوب آهن با کسب عنوان نایب قهرمانی، تنها افتخارات تیم ‎ های باشگاهی ایران در این جام را بدست آورده اند.

همچنین نباید فراموش کرد آخرین قهرمانی تیم های ایرانی در مسابقات باشگاهی آسیا به سال ۱۹۹۳ باز می گردد که طی آن تیم پاس ایران موفق شد با پیروزی برابر الشباب عربستان عنوان قهرمانی آن رقابت ها را از آن خود کرد.