کلاهتان را به احترام کیروش بردارید!
یک روزنامه اسپانیایی در بررسی تیمهای راه یافته به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل وضعیت تیم ملی فوتبال ایران را بررسی کرده است.
به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، تیم ملی ایران با پیروزی بر کره جنوبی به عنوان سرگروه به جام جهانی ۲۰۱۴ راه یافت تا چهارمین حضور خود را در بزرگترین رویداد فوتبالی جهان جشن بگیرد.
روزنامه VAVEL اسپانیا در گزارشی به بررسی تیم ملی ایران پرداخته است. در این گزارش آمده: " جام جهانی برای ایرانی ها خاطره خوشی دارد. سال ۱۹۹۸ ایران موفق شد تیم ملی آمریکا را شکست دهد تا در بحبوحه مسائل سیاسی به یک پیروزی شیرین دست یابد.
آن اولین و تنها پیروزی ایران در جام جهانی بود. ایران اولین بار سال ۱۹۷۸ به جام جهانی صعود کرد، سپس مدت ها طول کشید تا در سال ۱۹۹۸ ایران برای دومین بار مسافر جام جهانی شود. حضور ایران در جام جهانی فرانسه موفق ترین حضور ایران در عرصه جام جهانی بود. ایران در سال ۲۰۰۶ سومین حضورش در جام جهانی را جشن گرفت، تا این که پس از یک دوره غیبت، ایران با پیروزی ارزشمند برابر کره جنوبی، چهارمین حضور در جام جهانی را جشن بگیرد. خوشحالی ایرانی ها پس از صعود به جام جهانی مانند قهرمانی در یک جام بود.
ایران اکنون صعودش را به جام جهانی ۲۰۱۴ قطعی کرده است. شاگردان کارلوس کی روش بازی های انتخابی جام جهانی را زیاد خوب شروع نکردند تا خیلی ها شانس حضور کره جنوبی و ازبکستان را بیشتر از ایران بدانند، اما ایران در نهایت موفق شد بالاتر از دو تیم مدعی بلیتش به جام جهانی را اوکی کند.
کارلوس کی روش از روز نخست در ایران می دانست کار سختی با این ترکیب دارد. مشکلاتی نظیر نبود نظم و سازماندهی و کمبود بازیکن با تجربه بین المللی مهم ترین مشکلات بازیکنان ایرانی بود.
کی روش در همان ابتدا چینش ۳-۳-۴ را برای تیم برگزید. ایران در خیلی از بازی های خود مالکیت توپ کمی داشت و محور بازی خود را بر روی ضربات شروع مجدد و ضد حمله بنا کرده بود. با توجه به حریفان احتمالی ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ بعید به نظر می رسد کی روش تغییری در تیم ایران ایجاد کند.
- تحلیل فردی
* دروازه بانی:
به نظر می رسد ایران شکی برای دروازه بانی در جام جهانی نداشته باشد. سید مهدی رحمتی، دروازه بان ایران در بیشتر بازی های انتخابی جام جهانی بود، اما مشکلات شخصی با کارلوس کی روش باعث کنار رفتن او از تیم ملی شد و کی روش درهای تیم ملی را به روی این دروازه بان خوب بست. دروازه بان اصلی ایران اکنون رحمان احمدی است که در سپاهان بازی می کند و سوشا مکانی و علیرضا حقیقی منتظر فرصت برای نشان دادن خود هستند.
* خط دفاعی
خط دفاعی تیم ایران نیز عملکرد خوبی در بازی های انتخابی داشت. جلال حسینی، مدافع ثابت تیم ملی در مرکز زمین است. بازیکن کناری او در خط دفاع امیر حسین صادقی و پژمان منتظری هستند. ایرانی ها سرمایه های جوانی در خط دفاع نظیر شجاع خلیل زاده دارند که می توانند خط دفاع ایران را در آینده بیمه کنند. در سمت راست خط دفاعی خسرو حیدری حضور دارد که نفوذ های خطرناکی از سمت راست انجام می دهد و به نظر می رسد حیدری یکی از ستاره های ایران در جام جهانی باشد. در سمت چپ سوال های زیادی درباره این که چه کسی به صورت فیکس بازی کند، وجود دارد. هاشم بیک زاده در بازی های اخیر تیم ملی نمایش خوبی داشته است و پژمان نوری و مهرداد پولادی در چند ماه گذشته در آن سمت برای تیم ملی ایران بازی کرده اند.
*خط هافبک:
در خط هافبک تیم ملی دو بازیکن با تجربه حضور دارند. جواد نکونام، مغز متفکر تیم ملی است که حملات ایران را پایه ریزی می کند. جواد نکونام در مرکز زمین شاید نتواند همیشه پاس های دقیقی به هم تیمی هایش بدهد، اما هیچ کس نمی تواند در توانایی او شک کند، زیرا گل های مهمی برای تیم ملی در بازیهای مهم به ثمر رسانده است.
بازیکن کناری او در مرکز زمین آندرانیک تیموریان است که در طول ۹۰ دقیقه یکنواخت بازی می کند؛ بازیکن جنگنده ای که نقش مهمی در تیم ملی ایران دارد. فشار او روی تیم حریف و توپ ربایی های او در مرکز میدان عملکرد خوب و مثبت این بازیکن را نشان می دهد. بعد از این دو بازیکن جوان امید ابراهیمی و رضا حقیقی حضور دارند که منتظر فرصت در بازی های آینده است.
دیگر بازیکنان ایران در خط هافبک مجتبی جباری، بازیکن خلاق ایرانی ها است که پاسور خوبی برای مهاجمان ایرانی به شمار می آید. محمد نوری می تواند دیگر گزینه کارلوس کی روش در خط هافبک باشد.
در سمت راست گزینه های جالب توجهی در تیم ملی ایران است. اشکان دژاگه با سرعت ویران کننده خود در سمت راست انرژی جدیدی به تیم ملی ایران وارد کرده است. در زمان مصدومیت این بازیکن، غلامرضا رضایی جای ثابتی در تیم ایران به دست آورد. محسن مسلمان ۲۲ ساله نیز یک استعداد ناب در این سمت محسوب می شود.
علاوه بر این بازیکنان باید محمدرضا خلعتبری و مسعود شجاعی را نیز در نظر گرفت که توانستند بازیکن بزرگی مثل کریم انصاری فرد را در ایران نیمکت نشین کنند.
* خط حمله:
نوک حمله تیم ملی ایران رضا قوچان نژاد و فرزاد حاتمی هستند. قوچان نژاد تنها هفت بازی برای تیم ملی ایران انجام داده است، اما در همین مدت حضورش را در ترکیب ثابت تضمین کرده است. گل زیبای او به کره جنوبی و عملکرد خوب او در تیم ملی امید زیادی به هواداران ایرانی برای جام جهانی ۲۰۰۴ می دهد.
* ساختار تیمی:
کارلوس کی روش شکل بازی ایران را درست چیده است. دو بازیکن اصلی ایران در خط هافبک شکل بازی تخریبی دارند و به همین خاطر کی روش نمی توانست حفظ توپ و خلاقیت را محور بازی تیم ملی قرار دهد. ایران تیمی است که در طول بازی به دنبال ضد حملات و در طول بازی به دنبال توپ دزدی و حملات سریع است. هر چند نکته ای که باعث نگرانی می شود کمبود تجربه چند تن از بازیکنان ایرانی است. حریفانی که برابر ایران قرار می گیرند باید کاملا هوشیار باشند. لحظه ای غفلت از اشکان دژاگه و رضا قوچان نژاد و همکاری مجتبی جباری به ضرر آنها تمام می شود. در تیم ایران در سه بازی آخر همه برای قوچان نژاد بازی کردند و همه توپ ها به او ختم شد.
دیگر موقعیتی که ایرانی ها می توانند به گل برسند ضربات شروع مجدد است و خطرناک ترین بازیکن ایران در ضربات شروع مجدد جواد نکونام است.
هر چند مشکلات زیادی در ترکیب تیم ملی ایران حل نشده باقی مانده است، اما به نظر می رسد ایران تابستان آینده از حضور در برزیل لذت ببرد. ایرانی ها در خط حمله بسیار کم گل بودند و آنها باید این مشکل را هر چه زودتر در تیم خود رفع کنند. با این ترکیب و با بررسی مشکلات پیش رو باید کلاهتان را به احترام کی روش بردارید که افتخار بزرگی برای تیم ملی ایران رقم زد. "
کد مطلب: ۲۴۸۶۸۳
ارسال نظر