به گزارش پارس ، به نقل از فارس، تیم ملی والیبال ایران در دومین گام خود در رقابت های لیگ جهانی باید دو بار به مصاف صربستان برود؛ مسابقه ای که در تاریخ ۳۱ خرداد و دوم تیر ماه به میزبانی سالن ۱۲ هزار نفری آزادی به انجام خواهد رسید؛ این دو مسابقه از ساعت ۱۷ آغاز می شود.

صربستان تیمی است قدرتمند که ملی پوشان ایران بارها با این تیم روبرو شده اند؛ آخرین رویارویی این دو تیم به مسابقات جام جهانی و انتخابی المپیک برمی گردد، جام جهانی جایی بود که تیم ایران توانست همه را شوکه کند و با نتیجه ۳ بر ۲ از سد حریف اروپایی خود عبور کند و نگاه ها را متوجه خود کند، اما در انتخابی المپیک تیم ایران ۳ بر صفر نتیجه را به حریف واگذار کرد، اما مصاف دو تیم در لیگ جهانی به خصوص برای ایران که نخستین تجربه خود را پشت سر می گذارد از اهمیتی به مراتب بیشتر از بازی های قبلی برخوردار است، خصوصاً اینکه در آخرین بازی میان دو تیم در ژاپن اگر ایران موفق به گرفتن دو ست از صربستان صعود کرده به المپیک می شد، می توانست طلسم نرفتن به المپیک را بشکند!

* همیشه مدعی، اما در حسرت قهرمانی

تیم ملی والیبال صربستان در ۱۵ دوره لیگ جهانی حضور داشته و در این ۱۵ دوره ۱۳۹ پیروزی و ۸۵ باخت در کارنامه خود ثبت کرده است. صرب ها در ادواری که در لیگ جهانی حضور داشتند ۴ مدال نقره در سال های ۲۰۰۳،۲۰۰۵،۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ و ۳ مدال برنز در سال های ۲۰۰۲،۲۰۰۴،۲۰۱۰ کسب کرده اند و همچنان در حسرت قهرمانی این رقابت ها به سر می برند.

هرچند که این تیم در حسرت قهرمانی است، اما بازیکنان صربستان هم بارها موفق شده اند عناوین مختلف بهترین ها را به خود اختصاص دهند؛ برای مثال ایوان میلکوویچ ۴ بار عنوان ارزشمندترین بازیکن مسابقات را در سال های ۲۰۰۱،۲۰۰۲،۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ را از آن خود کرده است. همچنین این بازیکن دو بار در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ عنوان امتیازآورترین بازیکن را به خود اختصاص داد و در سال ۲۰۰۵ هم بهترین زننده سرویس شد. بازیکنان مختلف صربستان در سال های ۲۰۰۰،۲۰۰۳،۲۰۰۵ و ۲۰۰۸ هم عناوینی مانند بهترین زننده سرویس، دریافت کننده، بهترین دفاع و بهترین اسپکر را به خود اختصاص دادند تا این تیم یکی از بهترین تیم های لیگ جهانی معرفی شود.

پس از اینکه صرب ها در سال ۲۰۱۰ سوم شدند، حالا در شانزدهمین دوره حضور با نسل جدیدی از بازیکنان خود می خواهند طلسم شکنی کنند و با کنار زدن تیم های بزرگ به سکوی قهرمانی برسند.

* شکست صرب ها پیش از سفر به ایران

صرب ها با میانگین قدی ۱۹۹ در کنار روسیه یکی از تیم های بلند قامت این دوره از مسابقات به شمار می روند؛ میانگین سنی این تیم هم در این دوره ۲۴ سال است.

صربستان در گام نخست خود و در دو بازی با نتیجه ۳ بر یک کوبا را شکست داد. صرب ها در هفته دوم هم و در حالی که تیم ایران استراحت می کرد به مصاف روسیه رفتند که در بازی نخست با نتیجه ۳ بر صفر و در بازی دوم با حساب ۳ بر ۲ نتیجه را به حریف واگذار کردند تا صرب ها پیش از سفر به ایران متحمل شکستی سنگین شوند.

ایران هم در هفته اول، در دو بازی نتیجه با حساب ۳ بر صفر و ۳ بر یک به حریف قدرتمند خود واگذار کرد.

در مجموع ۴ نقره و ۳ برنز لیگ جهانی والیبال، ۲ طلا، ۶ نقره و یک برنز رقابت های قهرمانی اروپا و یک طلا و یک برنز رقابت های المپیک از جمله بهترین دستاوردهای صرب ها در والیبال جهان است.

* تیمی جوان و با اعتماد به نفس با هدایت کلاکوویچ

ایگور کلاکوویچ پیش از مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۰۶ و پس از اینکه ۳ سال به عنوان مربی در تیم ملی صربستان فعالیت کرد، جایگزین تراویستا، سرمربی صرب ها شد.

کلاکوویچ، مربیگری خود را از باشگاه پودگوریتسا در سال ۱۹۹۷ شروع کرد و توانست در سال ۲۰۰۹ برای تیم ملی صربستان یک مدال نقره در لیگ جهانی کسب کند. وی همچنین در سال ۲۰۱۰ توانست با تیم جوانش عنوان سومی مسابقات قهرمانی جهان و لیگ جهانی را به خود اختصاص دهد. وی به خوبی توانست اعتماد به نفس بازیکنانش را بالا ببرد و با موفقیتی که در مسابقات قهرمانی اروپا در سال گذشته کسب کرد این موضوع را به اثبات رساند.

*تراویستا: بعید می دانم صربستان بتواند ایران را شکست دهد

جوبومیر تراویستا، مربی شناخته شده والیبال جهان در خصوص تیم صربستان و جدالش با ایران در لیگ جهانی می گوید که صربستان در این مقطع زمانی به جوانگرایی روی آورده است. آنها با تیم جوانی در لیگ جهانی شرکت می کنند. شانس پیروزی را برای هر یک از دو تیم ایران و صربستان ۵۰ درصد می دانم.

وی افزود: هر دو تیم از ترکیب سنی جوانی بهره می برند و هر دو تیم برای کسب تجربه و پیروزی مسابقه می دهند. البته در سالن والیبال تهران و هواداران ۲۰ هزار نفری، صربستان کار بسیار سختی خواهد داشت و بعید می دانم بتوانند در این میدان پیروز شوند. ایران سال به سال بهتر می شود. بازی به بازی بهتر کار می کند. سرمربی ایران روحیه جنگنده ای دارد و این روحیه را به بازیکنانش منتقل می کند. در چند سال آینده تیم ملی ایران در بین بهترین های جهان قرار خواهد داشت.

* بازنشستگی باتجربه ها و ورود ستاره های جوان

صرب ها در این دوره از لیگ جهانی هم درست شرایطی شبیه به ایتالیا دارند؛ آنها هم با بازنشسته شدن ستارگان بزرگی چون برادران گربیگ، میلوکوویچ، جانیک با نسل جدیدی از بازیکنان جوان مثل آتاناسوویچ، برادران کواکوویچ، پتکوویچ، دراگان استانکوویچ، ساسا استاروویچ به دنبال دستیابی به نتایج بزرگی در والیبال دنیا هستند.

در سال ۲۰۰۰ که صربستان هنوز یوگسلاوی بود تیم ملی والیبال مردان این کشور به عنوان بهترین تیم ملی ورزشی سال انتخاب شد.

* سرویس های خطرناک نقطه قوت و دریافت اول و دفاع های کناری نقطه ضعف صرب ها

ترکیب این تیم نسبت به سال های اخیر تغییر چندانی نداشته و تقریبا تمام بازیکنان سرعتی و قدرتی و پاسور و دریافت کننده همان بازیکنانی هستند که در رقابت های انتخابی المپیک با ایران بازی کردند. چون صرب ها چندین سال است که با این ترکیب بازی می کنند تیم بسیار هماهنگی هستند و قطعا شاگردان ولاسکو کار راحتی برابر آنها در پیش نخواهند داشت.

صرب ها که از قدرت بدنی بالایی هم برخوردار هستند سرویس های خطرناکی می زنند و این موضوع یکی از مهم ترین نقاط قوت آنها به شمار می رود. در راس تمام بازیکنان نیکولا کواچوویچ، آتناکوویچ و پدراسکانین حضور دارد که سرویس هایشان در بین اهالی والیبال زبانزد عام و خاص است.

به گفته نوید مشجری، آنالیزور تیم ملی مهم ترین نقطه ضعف صرب ها دفاع کنارهای آنهاست. این تیم در چند بازی اخیرش در لیگ جهانی نشان داد که همچنان از مشکل دفاع کنار رنج می برد و این موضوع می تواند راه خوبی برای امتیازگیری ایرانی ها باشد. دفاع کنارهای صربستان نسبت به دفاع وسط های این تیم کوتاه قدتر و ضعیف تر هستند.

میانگین دریافت اول صرب ها در هر بازی حدود ۳۵ درصد است که این امر هم از دیگر مشکلات صربستان به شمار می رود. اگر ملی پوشان ایران بتوانند سرویس های هدفدار و خوبی را در این بازی بزنند قطعا صرب ها با مشکل روبرو خواهند شد که این راه هم از دیگر روش های کسب امتیاز برای غلبه بر یکی از قدرت های والیبال دنیاست.

ملی پوشان ایران در نخستین گام لیگ جهانی دو بار مغلوب روسیه شده بودند. تیم ملی والیبال ایران که در رقابت های لیگ جهانی حاضر است روز جمعه و یکشنبه در دو بازی میزبان صربستان خواهد بود.