مربی اسمی مثل کیروش یا مربی جوان مثل سانچس...
نه الان که کیروش دو، سه ماه است رفته، بلکه ماهها پیش از جدایی کارلوس کیروش باید میاندیشیدیم بعد از او چه گزینهای برای تیم ملی مناسب است.
مربی اسم و رسمدار یا یک مربی جوان مثل سانچس اسپانیایی که قطر را قهرمان جام ملتها کرد؟ مربی ارزانقیمت یا یک مربی گرانقیمت؟ نمیدانیم فدراسیون فوتبال پیش از اینکه تصمیم به عدم تمدید قرارداد کارلوس کیروش بگیرد این سؤالات را از خود پرسیده است یا نه؟ بعید است این کار را انجام داده باشد، چون اگر انجام میداد حتماً تاکنون جانشین کارلوس کیروش مشخص شده بود، اما چیزی که این روزها شاهدش هستیم طرح اسمهای مختلف برای هدایت تیم ملی است. اسمهایی که هیچگاه نسبت به حضورشان در تیم ملی به جای کارلوس کیروش به قطعیت نمیرسیم و بیشتر حضورشان در تهران تکذیب میشود تا تأیید. نمونه اش در مورد هروه رنارد فرانسوی گفته شد که تا پایان جام جهانی آتی با مراکش قرارداد دارد و نمیتواند با تیم جدیدی قرارداد امضا کند. همچنین یورگن کلینزمن خیلی مایل به حضور در اردوی تیم ملی فوتبال ایران است و حالا بعد از این دو اسم، اسمهای جدیدی مطرح شده است. اسمهایی، چون لوپتگی که در جام جهانی ۲۰۱۸ سرمربی تیم اسپانیا بود و بازی برابر ایران را تجربه کرد. او هر چند در جام جهانی به موفقیتی دست نیافت، اما میتواند یک گزینه اسمی برای تیم ملی باشد.
فدراسیون فوتبال ابتدا باید استراتژی اش را مشخص میکرد و بعد به دنبال یک گزینه میرفت. هر چند سیاستهای دنبال شده، نشان میدهد فدراسیون فوتبال بیشتر به دنبال یک اسم است تا یک مربی. این در حالی است که به خوبی میدانیم فدراسیون فوتبال با مشکلات مالی مواجه است و افزایش سه برابری قیمت دلار، دستمزد مربی خارجی را برای فدراسیون فوتبال گران کرده است. از همه مهمتر این سؤال مطرح است که آیا خرج همه درآمدهای فدراسیون فوتبال برای مربی خارجی درست است؟ آیا نباید با دلارهایی که به دست میآید برای زیرساختها کارهای بهتری انجام داد؟
آیا به خدمت گیری یک مربی جوان اروپایی که دستمزدش کمتر باشد فوتبال ما را به چالش میکشد؟ قطعاً نه. به سود فدراسیون فوتبال است به دنبال مربی جوانی، چون سانچس باشد. این دست از مربیان به خاطر حضور در اردوی تیم ملی و همچنین حضور در جام جهانی دستمزد کمتری میگیرند و البته میتوانند برای تیم ملی ثمربخش باشند. همانطور که سانچس قطر را در جام ملتها قهرمان کرد.
فوتبال ایران و تیم ملی بیش از آنکه به نام احتیاج داشته باشد به مربی کارآمد نیازمند است که در ادامه فوتبال تهاجمی را هم به تیم ملی یاد بدهد و تیمی بسازد که شجاعانه فوتبال رو به جلو بازی کند و در پی کسب نتیجه باشد. منطقی این است که فدراسیون فوتبال مبتنی بر توان هزینه کند و همه پول را به مربی ندهد.
کارشناسان و مربیان اسبق تیم ملی پاسخ میدهند
برای جانشینی کیروش دنبال چه گزینهای باشیم؟
* این روزها فدراسیون فوتبال در حال رایزنی و مذاکره با مربیان مختلف است تا برای هدایت تیم ملی و جانشینی کارلوس کیروش یک فرد مناسب را انتخاب کند. حال اینکه ایرانی باشد یا داخلی، جوان باشد یا کهنهکار و در کل چه خصوصیاتی داشته باشد سؤالی است که آن را با تنی چند از کارشناسان و مربیان اسبق تیم ملی مطرح کردیم. این پاسخها را بخوانید.
مرتضی محصص: باید تجربه جهانی داشته باشد
به نظر من داشتن تجربه بالا در عرصه رقابتهای جهانی و قارهای میتواند عامل مهم و تعیینکنندهای برای سرمربی آینده تیم ملی باشد. متقاعد کردن بازیکنان تیم ملی به خصوص لژیونرها مبنی بر اینکه سرمربی جدید توانایی هدایت آنها را دارد از اهمیت ویژهای برخوردار است و این مهم در انتخاب سرمربی جدید اثر خواهد گذاشت. من میگویم پر کردن جای کیروش که عملکرد موفقی در دو جام جهانی با ما داشت خیلی سخت است. برای مردم فرقی نمیکند مربی از آسیا، آفریقا و اروپا بیاوریم. مهم تواناییهای فنی او است.
حشمت مهاجرانی: نظر من هم روی کلینزمن است
این روزها صحبت درباره یورگن کلینزمن و حضورش در تیم ملی زیاد شده و البته من فکر میکنم او انتخاب خوبی برای تیم ملی خواهد بود. بعضیها میگویند باید یک مربی بزرگتر از کیروش بیاوریم، اما در دنیای فوتبال مربی خوب زیاد داریم و کلینزمن یکی از آنهاست که هم تفکرات حرفهای خودش را دارد و هم دنبال نتیجه گرفتن است. کلینزمن یک خوبی که دارد این است که هم در قالب بازیگری و هم در قالب مربیگری کارنامه مثبتی از خودش به جا گذاشته است. اگر امکانات برایش فراهم شود با تیم ملی موفق خواهد شد.
محمود یاوری: من روی مربی ایرانی نظر دارم
من فکر میکنم هم برای تیم ملی بزرگسالان و هم تیم امید اگر مربیان ایرانی را در رأس کار قرار دهیم مؤثر واقع خواهد شد و آن پول کلانی که میخواستیم به یک مربی بزرگ خارجی بدهیم آن را صرف تیمهای پایه، برگزاری کلاسهای مربیگری روز دنیا و آوردن مدرسان خارجی کنیم. ما این همه هزینه کردیم، اما با کیروش قهرمان آسیا نشدیم پس اگر این سرمایهگذاری را روی تیمهای پایه و آموزش مربیان انجام دهیم، آینده درخشانی خواهیم داشت و موفق هم خواهیم شد.
جلال چراغپور: باید کسی باشد که تفکرات کیروش را ادامه دهد
ما نمیتوانیم با رفتن کیروش که برای خودش صاحب سبک بود، برویم و یک مربی با سبکی متفاوت با او بیاوریم. مثلاً مربی آینده تیم ملی نباید از اروپای شرقی باشد. الان بحث کلینزمن مطرح شده، ولی قطعاً تفکرات او به درد فوتبال ما پس از کیروش نمیخورد. ما باید برویم و یک مربی خوب از اروپای لاتین بیاوریم. تیم ملی باید مربیای داشته باشد که دنبالهروی تفکرات و مسیر حرفهای کیروش باشد. اگر انتخاب اشتباهی داشته باشیم ۸ سال زحمتی که با کیروش کشیدیم به باد خواهد رفت.
رسول کربکندی: باید قدرت و جذبه کیروش را داشته باشد
ما برای جانشینی کیروش باید یک مربی باقدرت و باجذبه بیاوریم. کیروش کاری کرد که بازیکنسالاری ریشهکن شود و فوتبال ملی ما بابرنامه باشد. مربی بعدی تیم ملی باید کسی باشد که همان قدرت و جذبه کیروش را داشته باشد. اگرچه قراردادش را باید طوری ببندیم که فدراسیون زیر سلطه مربی قرار نگیرد. باید زود دست به کار شویم و مربی خارجی را معرفی کنیم. مربی خارجی که یک هفته مانده به مسابقات سر کار بیاید به درد نمیخورد و هرگز هم نتیجه نخواهد گرفت.
ارسال نظر