مگر غیر از این است که فدراسیون اصفهانی است؟!
رئیس اسبق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به خبرورزشی گفت: کمیته انضباطی در پرونده دانهدرشتها نمره قبولی نگرفت.
جنگ پرسپولیس و سپاهان همچنان ادامه دارد و احتمالاً این جنگ که به خصوص در فضای مجازی حسابی داغ شده، تا پایان فصل نیز از سوی هر دو طرف پیگیری خواهد شد، اما مدیران باشگاه سپاهان در یکی از بیانیههای اخیر خود علیه آرای کمیته انضباطی، به نبش قبر اتفاقات فصل هفتم پرداخته و در قسمت پایانی آن نوشتند: «همه ابهامات موجود، باز هم فرضیه همیشگی تلاش برای قهرمان کردن یک تیم با ضربه زدن به رقیبش را تقویت میکند؛ درست مثل فصل هشتاد و شش با اندکی تفاوت در ظاهر سناریو.»
در آن زمان، حکم توصیف شده توسط سپاهانیها، با امضای عبدالرحمن شاهحسینی صادر شده بود. به همین بهانه به سراغ او رفتیم.
*در جریان اعتراضهای سریالی باشگاههای سپاهان و پرسپولیس و بیانیههایی که علیه یکدیگر صادر میکنند، خاطره کسر ۵ امتیاز توسط کمیته انضباطی تحت ریاست شما هم مطرح شد. آیا چیزی از آن حکم باقی مانده که دوباره مطرح شود؟
ابداً! حکم به قدری شفاف و درست بود که کسی نمیتوانست حتی در موردش حرف بزند. اصلاً آن زمان کسی جرأت صدور چنین حکمی نداشت، اما ما در کمیته انضباطی با قدرت وارد این پرونده شدیم و بهترین رأی ممکن را صادر کردیم.
*البته جنجالهایش هنوز هم ادامه دارد!
بله پرونده سنگینی بود، اما فارغ از اینکه دانهدرشتها در این پرونده هستند یا نه، رأی خودمان را صادر کردیم و پای این رأی ایستادیم. فکر میکنم بعد از آن رأی، اتفاقات دیگری رخ داد و بنیان کار قضایی از دست مسئولان فدراسیون فوتبال خارج شده و اینطور تصور میشود که گاهی با صدور آرا، تبعیضهایی قائل میشوند. با این حال در آن پرونده، هیچ موضوعی «باز» نمانده است.
*منظورتان این است که برخی در صدور آرای کمیته انضباطی دخالت میکنند که تبعیض ایجاد میشود؟
من میگویم قاعده قضاوت اینطور است؛ یک قاضی در هر رشتهای بدون مصلحتاندیشی و رانت و مسائل دیگر، باید مستقل عمل کند و بهترین و عادلانهترین رأی را بدهد تا این موضوعات را نشنویم. اگر اینطور باشد، همه چیز درست میشود. شما بگویید به نظرتان احکامی که امروز از سوی کمیته انضباطی صادر میشود، آیا درست و بدون ایراد و کاملاً عادلانه است؟
*در بخشی از بیانیه باشگاه سپاهان، به لیگ هفتم و دوره ریاست شما در کمیته انضباطی اشاره شده و تلاش برای قهرمان کردن یک تیم با ضربه زدن به تیم دیگر نیز آمده. واقعاً در رأی شما این اتفاق رخ داده بود؟
این مسائل فقط فرافکنی است. بگذارید یک مثال موازی بزنم؛ در همان سالها، پرونده شکایت باشگاه پرسپولیس در مورد قرارداد عمادرضا با باشگاه سپاهان پس از توافق با تیم تهرانی در جریان بود، اما پس از بررسی کامل پرونده و کار دقیق کارشناسی، در نهایت علیه پرسپولیس و به سود سپاهان رأی دادیم. ما به این موضوع فکر نمیکنیم که چه کسی میخواهد قهرمان شود یا سود میبرد، بلکه کار خودمان را میکنیم.
*همان پرونده شکایت پرسپولیس از سپاهان هم هنوز پر از حرف و حدیث است!
این پرونده را در جریان رسیدگی بارها، کارشناسی و بررسی کردیم و رأی کاملاً درستی دادیم. چه فرقی دارد شاکی پرسپولیس باشد یا سپاهان؛ رأی کمیته انضباطی باید محکم باشد. این موضوع در تاریخ کمیته انضباطی نیز باقی ماند.
*به نظر شما آیا حسن زاده و همکارانش در کمیته انضباطی فعلی عملکرد مثبتی دارند؟
اول بگویم که کار در کمیته انضباطی، سختترین و پرحرف و حدیثترین کار در فوتبال است و هر کسی که در این کمیته فعالیت میکند، سختی میکشد، اما عقیده شخصی من این است که در پروندههای عادی، آنها نمره قبولی گرفتهاند ولی در پروندههای مربوط به دانهدرشتها و اشخاص ذینفوذ که در فوتبال از رانت برخوردار هستند، بعضاً نمره قبولی نگرفتند.
*میخواهید همان ماجرای «فدراسیونِ اصفهانی» را مطرح کنید؟!
(میخندد) مگر غیر از این است؟ هویت و تابعیت افراد را که نمیشود پنهان کرد. کاملاً اتفاقی و تصادفی در این فدراسیون اسلامیان، کفاشیان، تاج، ساکت و... همهشان اصفهانی هستند؛ حتی کمیته داوران هم یک رئیس دارد که خودش اهل زنجان است، اما فامیلی اش اصفهانیان! حرف من این است، اگر آرای کمیته انضباطی از سوی رسانهها و افکار عمومی و اهالی فوتبال از مقبولیت نسبی برخوردار باشد، آنگاه باید به عدالت و انصاف و اجرای قانون در فوتبال امیدوار بود.
*در دوران شما چطور؟ آیا کسی بر آرا نفوذ داشت؟
خدا میداند طوری کار کردم که اصلاً کسی به خودش جرأت دخالت در آرا را نداشته باشد. از آن زمان، ۱۰ سال میگذرد. اعتقاد دارم اگر قرار است قلم قاضی توسط دیگران به حرکت درآید، باید آن قلم را زمین گذاشت و رفت. در تنها فدراسیونی که اجرای قانون منع به کار گیری بازنشستگان عقیم مانده، فدراسیون فوتبال است. باید بدانیم ابتدا قوانین حاکم بر کشورمان در صدر قرار دارد ضمن آنکه باید به قوانین بینالمللی ورزشی نیز احترام بگذاریم. توصیه فیفا هم همواره همین بوده است. مدیران فدراسیون فوتبال بارها در جلسات مختلف از سختی کار در این فدراسیون گله داشتند، حال که قانون اخیر راه را برای رفتن این اشخاص باز گذارده است، اجازه بدهند، کسانی که صاحبان و مالکان واقعی فوتبال ما هستند و تعدادشان هم کم نیست و خانهنشین شدهاند، به خانهشان برگردند.
ارسال نظر