به گزارش پارس نیوز، 

با پیش کشیده شدن بحث 48 تیمی شدن جام جهانی بحث برگزاری بازی ها یا برپایی اردوهای برخی تیم ها در کشورهای همسایه قطر مطرح شد و جزیره کیش برای این مهم اعلام آمادگی کرد.

تا به حال چند جلسه میان مسئولان عالی‌رتبه ایران و قطر در خصوص همکاری دو کشور هنگام برگزاری جام جهانی انجام شده و مسوولان فوتبال دو کشور هم چند بار در این خصوص جلسه داشتند اما این مسائل بیشتر به مسائل خارج از چارچوب مذاکرات فوتبالی ارتباط دارد که نقش وزرا، سفرا و همچنین مسوولان سیاسی می‌تواند مؤثر باشد.از طرفی ناصر دبیرکل کمیته برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 در یکی از سفرهای خود به ایران حتی در نشست خبری برای توضیح بیشتر درباره جام جهانی شرکت کرد.او در پاسخ به این سؤال که آیا امکان دارد در صورتی که قطر برای برگزاری بازی‌های جام جهانی 2022 نیاز به ورزشگاه‌های بیشتری داشته باشد از ایران کمک بگیرد، گفته بود:«نه، ما هرگز بازی‌ها را خارج از قطر برگزار نمی‌کنیم.»

ناصر الخاطر همچنین با بیان اینکه«کمکی که ایران می‌تواند به قطر بکند صعود به جام جهانی است به این دلیل که آن‌قدر ایرانی‌ها مشتاق فوتبال هستند که من همه جا حضور پرشور آنها را دیده‌ام»،اعلام کرد:«فکر می‌کنم صعود ایران به جام جهانی 2022 مهم‌ترین کمکی است که به قطر خواهد شد. این مسئله از نظر فوتبالی بود، اما از نظر تجاری هم صحبت‌هایی بین دو دولت صورت گرفته است. ما برای ساخته‌شدن برخی امکانات‌مان به کمک‌هایی نیاز داریم. ما برای تهیه مواد اولیه با مشکل روبه‌رو هستیم و ایران می‌تواند در این زمینه به دولت قطر کمک کند».هرچند پس از گذشت بیش از دو سال این همکاری‌ها در حال انجام است و ایران تا به حال همکاری‌هایی با همسایه جنوبی خود داشته است، اما این همکاری‌ها در زمان جام جهانی نیز ادامه خواهد داشت.

آنچه قطری‌ها هنگام برگزاری جام جهانی 2022 به آن نیاز دارند، فراهم کردن شرایطی برای حضور هرچه بهتر هواداران است، علاوه بر اینکه قطری‌ها به هتل‌های بیشتری برای اسکان هواداران نیاز دارند، مطمئناً حضور حدوداً یک‌ماهه هواداران در کشوری مانند قطر که جاذبه‌های گردشگری کمی دارد، باعث کاسته شدن جذابیت‌ها برای آنها خواهد شد. مطمئناً قطری‌ها نمی‌توانند فقط با فراهم کردن شرایطی چون برگزاری کنسرت، نمایش و امکانات ساحلی گردشگران جام جهانی را راضی کنند، ازهمین‌رو آنها به‌دنبال استفاده از کشورهای همسایه در این زمینه هستند و بحثی هم که درباره جزیره کیش مطرح شده، بیشتر برای اسکان و استفاده از جاذبه‌های گردشگری این جزیره جنوبی ایران و شمالی قطر است، موضوعی که ناصر الخاطر دو سال پیش هم به آن اشاره‌هایی داشت و گفته بود:«ما هر زمانی که در مورد آینده صحبت کردیم گفته‌ایم که این جام جهانی برای قطر نیست بلکه همه کشورهای منطقه از آن سود می‌برند.کشورهای شمال آفریقا، غرب آسیا و حتی ترکیه می‌توانند از این جام جهانی منفعت ببرند و امیدوارم تأثیر برگزاری جام جهانی در تمام کشورهای منطقه حس شود.همچنین در مورد صنعت توریسم برنامه‌های ویژه‌ای داریم تا بتوانیم از کشورهای منطقه در این زمینه داوطلب‌هایی داشته باشیم.»

دبیرکل کمیته برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 با اشاره به اینکه ایرانی‌ها با پرواز یک ساعت و نیمه می‌توانند برای تماشای مسابقات به قطر سفر کنند و دوباره به کشور خود برگردند، به‌صورت غیرمستقیم به استفاده از ایران برای سفر سایر هواداران جام جهانی هم اشاره کرده بود. شرکت قطر ایرویز که جزو بزرگ‌ترین شرکت‌های هواپیمایی دنیاست، اکنون پروازهای مستقیمی به تهران، شیراز و مشهد دارد.همچنین از چند هفته دیگر پروازهای آنها به شیراز افزایش پیدا می‌کند و خط هوایی دوحه ــ اصفهان افتتاح خواهد شد.

آنها به‌دنبال راه‌اندازی پروازهای دیگری به مناطق توریستی ایران هستند تا آماده جام جهانی 2022 باشند، ازهمین‌رو بحث راه‌اندازی خطوط هوایی مستقیم به کیش و تبریز وجود دارد تا قطری‌ها به این شکل بخشی از هواداران جام جهانی 2022 را در زمانی که مسابقات مدنظر آنها برگزار نمی‌شود به ایران منتقل کنند، شرایطی که باعث می‌شود هم به‌لحاظ توریستی هواداران جام جهانی را راضی کنند و هم از نظر اسکان بتوانند از هتل‌های ایران نیز بهره ببرند. این برنامه‌ها البته فقط به استفاده از مناطق توریستی ایران اختصاص ندارد و کشورهای دیگری در منطقه مانند امارات، اردن، عمان، مصر و... می‌توانند مقصد بسیاری از مسافران جام جهانی باشند.

انتهای پیام/