به گزارش پارس نیوز، بازی دوستانه تیم ملی فوتبال ایران برابر تیم ملی بولیوی یک اتفاق ویژه و تاریخی در فوتبال ایران بود چرا که در این مسابقه برای اولین زنان نیز حق حضور در ورزشگاه را به عنوان تماشاگران عادی پیدا کردند. هرچند این تعداد تماشاگر خانم تاحدودی از پیش انتخاب شده بودند اما نسبت به دفعات قبل که حضور خانم ها در ورزشگاه مختص به هواداران انگشت شمار خاص یا میهمانان خارجی بود اتفاق متفاوت تری به حساب می آمد. این موضوع البته که با واکنش های متفاوتی از سوی جامعه و اهالی فوتبال و همچنین مسئولان رده ها و سطوح مختلف همراه بود به طوری که بعد از گذشت حدود ده روز از بازی ایران و بولیوی هنوز نسبت به آینده این برنامه و حضور زنان در مسابقات بعدی فوتبال ابهامات اساسی وجود دارد. اینکه آیا مثلا زنان می توانند در بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا که چند روز دیگر در ورزشگاه آزادی برگزار می شود حضور داشته باشند؟ سوال مهمی است ضمن این که امروز روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که یکی از شروط ای اف سی برای دادن میزبانی فینال لیگ قهرمانان حضور خبرنگاران و اهالی رسانه زن در این بازی است. در همین رابطه با خانم فریبا محمدیان معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان که اینروزها به دلیل هفته تربیت بدنی مشغله زیادی دارند صحبت کردیم و در اولین سوال از ایشان درباره همین شرط AFC پرسیدیم که آیا زنان ورزشی نویس و خبرنگار می توانند بازی فینال در تهران به ورزشگاه بروند؟«هنوز با من در این رابطه جلسه ای گذاشته نشده است اما در باره بحث برگزاری مسابقات همانطور که در گذشته خدمت رسانه ها عرض کردم مسئولیت براساس قوانین برعهده فدراسیون های مربوطه است. فدراسیون ها هم از قوانین و مقررات فدراسیون های جهانی و کنفدراسیون ها تبعیت می کنند. ما اما در حوزه ستادی، خودمان را ملزم می کنیم که از طرح ها و برنامه های مورد نظر فدراسیون ها حمایت و پشتیبانی کنیم.»


در ادامه اما ماجرای حضور تماشاگران خانم به ورزشگاه را با معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان در میان گذاشتیم و اینکه واکنش های متفاوتی در این رابطه وجود داشت و حتی برخی مسئولان حضور زنان را در ادامه غیرممکن دانستند. خانم محمدیان اما در این رابطه گفت:« ببینید؛ در مسیر اجرای مطلوب برنامه ها حتما باید ناهمواری هایی که وجود دارد را هموار کنیم. من به نظرم می رسد مطالبه حضور بانوان در رویدادهای مختلف ورزشی یک مطالبه کاملا اجتماعی و کاملا ورزشی است. در این رابطه اظهارنظرهای مختلفی هم در این مسیر بخش های مختلف انجام می دهند، اما ضمن احترامی که برای اظهارنظرها در جایگاه های مختلف حقیقی و حقوقی قائل هستیم باید به موضوعی به اسم حقوق شهروندی در بخش ورزش توجه کنیم. همه ما به این موضوع معتقدیم که باید شرایط مناسب برای تفریح سالم خانواده ها فراهم کنیم؛ تفریحی که خروجی آن افزایش مشارکت در فعالیت های ورزشی باشد.»


معاون امور بانوان وزارت ورزش همچنین گفت:« فعالیت ورزشی فقط این نیست که سالن بسازیم، تماشای مسابقات ورزشی این برانگیختگی را به افراد می دهد، آن ها را ترغیب می کند که در فعالیت ورزشی شرکت کنند. »


فریبا محمدیان گفت:« من تقاضایم این است که از دریچه ورزش و توسعه ورزش و سلامت جامعه این موضوع مورد ارزیابی قرار بگیرد تا رویدادهای ورزشی درست برگزار شوند و همه از این رویدادها لذت ببرند.» او دراین باره که وزارت ورزش چه تدبیری برای این موضوع دارد افزود:« فدراسیون فوتبال است که باید شرایط و فضا را به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری ایجاد کند و هرکجا هم تجزیه و تحلیل ما نشان بدهد که این برنامه از نظر سخت افزار و یا نرم افزار نیاز به تقویت دارد ورود کرده و این کار را انجام می دهیم تا همه رویدادهای ورزشی بتوانند میزبان خانواده ها باشند.»


معاون اموربانوان وزیرورزش در ادامه با اشاره به این که زنان در بسیاری از رشته ها در ورزشگاه ها حضور دارند گفت:« بیش از  25 رشته ورزشی سالنی و روباز وجود دارد که خانواده ها در رویدادهای ورزشی میهمان آن ها هستند. اما برخی از رویدادها و رشته های ورزشی مثل فوتبال به دلیل حساسیت های اجتماعی، تماشاگران بیش از حد و برد رسانه ای گسترده ای که دارد نیاز دارد که پشتیبانی ویژه تری بشود. امروز خوشبختانه همه همکاران در حوزه فدراسیون فوتبال تلاششان را می کنند تا این پشتیبانی ها بیشتر صورت بگیرد تا با فراغ بال بتوانند فضا را برای حضور خانواده ها در ورزشگاه ها فراهم کنند.»

 

او در پاسخ  به اینکه وزارت ورزش و دولت پشتیبان چنین طرح هایی هستند هم گفت:« به هرحال بحث ساماندهی اوقات فراغت از طریق ورزش یکی از سیاست های کلان دولت تدبیر و امید است و ما هم سعی می کنیم با برنامه های مختلف آن را پرکنیم که یکی از آن ها بحث حضور تماشاگران خانم و خانواده ها در ورزشگاه است اما این موضوع، نه تنها مبحث ما است و نه آخرین آن ها...»


امروز و بعد از بازی با بولیوی اولین سوالی که وجود داشت این بود که بازی بعدی که زنان شانس ورود به ورزشگاه را خواهند داشت کدام بازی خواهد بود؟ بازی برگشت فینال لیگ قهرمانان شاید بهترین گزینه برای طرح این سوال باشد. فریبا محمدیان در این رابطه و اینکه آیا وزارت ورزش از طرح فدراسیون برای برگزاری بازی برگشت فینال با حضور زنان حمایت می کند گفت:« اینکه در کدام بازی بعدی ماجرای ورود زنان مطرح می شود یا در بازی فینال لیگ قهرمانان زنان به ورزشگاه می روند؟ از آنجایی که تمام اختیارات مربوط به برگزاری رویدادهای فوتبال به فدراسیون فوتبال واگذار شده، چگونگی برگزاری بازی در اختیار فدارسیون است اما با توجه به شرایطی که فدراسیون فوتبال دنبال می کند این موضوع باید مرحله به مرحله انجام شود اما بازهم می گویم هرجایی که نیاز به حمایت مستقیم ما باشد حمایت می کنیم.»