قانون نانوشته سدی در راه واگذاری استقلال و پرسپولیس
اگر این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار شوند، به قانون عمل شده است و ضمن اینکه بار سنگینی از روی دوش وزارت ورزش و جوانان برداشته می شود.
به گزارش پارس نیوز، وزیر ورزش و جوانان بر اجرای قوانین تاکید زیادی دارد و نمونه این موضوع خداحافظی بازنشستگان با صندلی فدراسیونهای ورزشی است. وزیر انتقادات را در این زمینه به جان خرید اما تاکید کرد قانون باید اجرا شود.
واگذاری سرخ آبیها و دو نظر متضاد
دکتر سلطانی فر از سال گذشته اعلام کرده بود در سال 97 به دنبال واگذاری سرخ آبیهای پایتخت به بخش خصوصی است، اما در این میان نظرات مخالف و موافق زیادی وجود دارد، به عنوان مثال همایون یوسفی عضو هیات رئیسه فراکسیون ورزش معتقد است، این قانون باید دوباره به مجلس برگردد و چکش کاری شود و حالت نیمه دولتی برای استقلال و پرسپولیس بهتر از همه چیز است. البته او تاکید دارد این نظر، نظر شخصی او است اما باید حرف گروه دیگر را هم شنید، و در آن سو نمایندگان دیگری با این موضوع مخالف هستند و معتقدند از مواضع صریح وزیر در اجرای قانون حمایت میکنند. این دسته از نمایندگان که بخشی از فوتبالیها و پیشکسوتان این دو باشگاه نیز با آنها هم نظر هستند اعتقاد راسخ دارند که این پروسه باید جلو برود و کار انجام شود تا این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار شود.
طرحی که یک بار شکست خورده بود
در زمان دولت یازدهم و زمانی که دکتر گودرزی مقام عالی ورزش بود یک بار واگذاری این دو باشگاه به دو شرکت ایران خودرو و سایپا تا حدود زیادی نهایی شد اما دوستان مجلسی آن موقع با این موضع مخالفت کردند. محمود اسلامیان عضو هیات رئیسه مجلس در این رابطه به خبرنگار برنا می گوید: "دولت در آن دوره اراده داشت تا این واگذاری صورت پذیرد اما برخی دوستان در مجلس موضوع را سیاسی کردند، مشکل اصلی باشگاههای استقلال و پرسپولیس همین عدم خصوصی سازی است."از این صحبت ها میتوان این گونه نتیجه گرفت که در خود مجلس قانون نانوشتهای باعث شده قانون نوشته شده اجرا نشود.
فوتبال سیاسی نیست و نباید تحت فشار سیاسی قرا بگیرد
یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم جدا کردن سیاست از ورزش بود. با نگاهی به روسای فدراسیونها به راحتی متوجه میشویم همه گونه طیف سیاسی در راس فدراسیونها حضور دارند و عزل و نصب قابل مقایسه با دوران دولتهای قبلی نبود. تلاش های وزیر ورزش و جوانان پس از 2 سال و پیگیریهای مستمر وی که سرکشی به اردوهای تیمهای ملی یکی از آنها بود باعث شود ما مدالهایی پس از 4 دهه( شمشیربازی و واترپلو) یا حتی 7 دهه (تنیس روی میز) و در نهایت برای نخستین بار کبدی کسب کنیم، که همه اینها در کنار فوتبال باعث افزایش غرور ملی شده است.
مجلس باید وزیر ورزش و سازمان خصوصی سازی را کمک کند
به هر حال وزیر ورزش موظف است بر اساس قانون مقررات وضع شده توسط مجلس شورای اسلامی را اجرا کند و بیتردید این شاخصه وزیر ورزش و جوانان یک حُسن به شمار میرود و در مورد واگذاری استقلال و پرسپولیس هم همین گونه است. اگر این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار شوند، به قانون عمل شده است و ضمن اینکه بار سنگینی از روی دوش وزارت ورزش و جوانان برداشته می شود، باشگاهها به معنای واقعی کلمه خودکفا میشوند و درآمدزا، اما در راه این کار سخت که البته نامه وزارت اقتصاد مبنی بر خصوصی شدن این دو باشگاه به کمیسیون اقتصادی دولت رسیده است و در نوبت بررسی قرار گرفته است و کمی هم زمانبر خواهد بود قطعا" حمایت مجلس از موضع وزیر و کمک به وزارت ورزش در اجرای قانون میتواند راهگشا باشد.
کلام آخر
تردید وجود ندارد که حضور و بروز قانون بهتر از نبود آن است. بیتردید پشت قانون واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار تفکراتی بوده که منجر به تصویب این قانون شده است. مجلس باید خودش در کنار دولت و وزارت ورزش و جوانان باشد و برای اجرای مصوبه خود کمک کند و اگر در گذشته فشار مجلس باعث شد این دو باشگاه واگذار نشود این بار با کمک مجلس این روند میتواند تسریع پیدا کند و قفل اجرای این قانون پس از سالها باز شود.
ارسال نظر