به گزارش پارس نیوز، تیم فوتبال تراکتورسازی بعد از پشت سر گذاشتن دو سه هفته بحرانی، حالا تبدیل به یک تیم قدرتمند در لیگ برتر شده و در هفته هشتم نیز با پیروزی پر گل مقابل استقلال خوزستان بعنوان بهترین تیم هفته انتخاب شد.

تراکتورسازی در کنار بازیکنان خوب ایرانی مثل شجاعی، دژآگه، پهلوان، اسماعیلی فر، فروزان، طیبی و... که در اختیار دارد، دو خرید خوب خارجی در ابتدای فصل انجام داد که بی تردید نقش این دو بازیکن در موفقیت آنها غیر قابل کتمان است.

 یوکیا سوگیتا هافبک ژاپنی سرخ پوشان به همراه  آنتونی استوکس مهاجم ایرلندی آنها از شاخص ترین بازیکنان این تیم در فصل جاری هستند که رد پای آنها در موفقیت های اخیر تراکتورسازی به چشم می خورد.

تراکتورسازی که در بخش خصوصی اداره می شود و بودجه آن به صورت شخصی تامین می شود، با نهایت دقت و وسواس به سراغ بازیکنان خارجی رفته و بازیکنانی را به خدمت گرفته که در همان بدو ورودشان به این تیم در سال نخست حضورشان در ایران توانستند خیلی زود با شرایط فوتبال ایران و تراکتورسازی خود را وفق داده و کارایی شان را نشان دهند.

اگر خارجی های تراکتورسازی نه مصدوم بودند و نه مصدوم شدند، اگر خیلی زود توانستند با دیگر بازیکنان هماهنگ شوند و اگر بدنهای آنها نا آماده نیست، تنها به این دلیل است که در خرید آنها دقت و مطالعه صورت گرفته و از شیوه آزمون و خطا استفاده نشده است.  چون این باشگاه خصوصی است و از بودجه دولتی ارتزاق نمی‌کند و مالک این باشگاه نمی تواند هزینه ای صرف آزمون و خطا داشته باشد.

در مقابل تراکتورسازی، استقلال را داریم. آبی های پایتخت نیز در این فصل سه خرید خارجی انجام دادند که شامل طارق همام، نیومایر و الحاجی گرو هستند. در این بین تنها طارق همام است که قدری کارایی بیشتری نسبت به دو نفر دیگر دارد و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما واقعیت در مورد الحاجی گرو و نیومایر این است که نتوانستند انتظارات را برآورده کرده و در بهترین شرایط بازیکنانی معمولی هستند.

این دو خرید خارجی استقلال تاکنون نتوانستند کارشناسان را متقاعد نمایند که در حد این تیم هستند. شاید اگر باشگاه استقلال هم پیش از این به صورت اصولی به بخش خصوصی واگذار شده بود و متولیان آن مجبور بودند هزینه ها را خود تامین کرده و از جیب دولت ارتزاق نمی کردند، با دقت و وسواس بیشتری خریدهای خارجی شان را انجام می دادند و به طور کلی مدیریت بهتری نسبت به هزینه های شان اعمال می‌کردند.

این ها اولین خریدهای خارجی نه چندان خوب استقلال نیستند و استقلال هم تنها تیم غیر خصوصی نیست که خریدهای خارجی ناکارآمد داشته است. در گذشته نیز شاهد حضور بازیکنان خارجی کم کیفیت مثل بویان، عادل شیحی، لیام ردی، پروپیچ، رینالدو و... در استقلال و نفراتی مثل تادئو، دو بازیکن اوکراینی، دیکارمو و... در پرسپولیس بوده ایم.

البته در این دو باشگاه بعضا بازیکنان خارجی خوب مثل جانواریو، جی.لوید ساموئل، تیام، جباروف، مگویان، کرار جاسم، بشار رسن، گادوین منشا، گابریل، جری بنگستون و... داشته اند. اما آنچه که مسلم است این است که تعداد بازیکنان خارجی نا کار آمدی که به این دو تیم آمدند در اکثریت قرار دارند