به گزارش پارس نیوز، 

نزدیک نیم قرن از آخرین بازی ایران و ترکیه می گذشت و همیشه این سوال وجود داشت که چرا ایران و ترکیه هیچ دیداری در فوتبال با هم برگزار نمی کنند. در تمام این چهل و اندی سالی که فوتبال ایران و  ترکیه همدیگر را فراموش کرده بودند چه بسیار مسابقاتی که مثلا در کشتی آزاد ایران و ترکیه برگزار شد. نزدیکی فرهنگ ها و مراوده بسیار و همزبانی باعث شده که ایران و ترکیه فراتر از دوهمسایه باشند. حالا چرا  هیچگاه کسی به این فکر نیفتاده بود که مسابقه ای دوستانه، جامی و تورنمنتی برگزار شود که ایران و ترکیه ، باشگاه هایشان باهم بازی کنند مشخص نیست! البته که ترکیه در تمام این سال هایی که با فوتبال ایران رابطه نداشت خوب پیشرفت کرد و حضور در اروپا باعث شد که تبدیل به یکی از قدرت های درجه دوم فوتبال اروپا بدل شوند. ایران اما جنگ و سال های دشوار پس از آن روی فوتبال تاثیر گذاشت و با یک خلا بیست ساله دوباره از صفر شروع کرد. با این وجود بازی ایران و ترکیه که دوشنبه شب در ورزشگاه فاتح تریم استانبول برگزار شد بیش از همه یادآور این نکته بود که فوتبال ایران و ترکیه شباهت های انکار ناپذیری دارد که اکنون در فصل جدید مراودات فوتبالی می تواند سرمنشا یک اتفاق ورزشی مثبت برای طرفین باشد.

 


بازار جدید


استقبال تماشاگران ایرانی از بازی تیم ملی ایران برابر ترکیه فراتر از انتظار اما بیانگر حقیقتی بود که سال ها نادیده گرفته شده است. با این وجود این بازی حالا تبدیل به جرقه ای برای روشن شدن چراغ های یک بازار فوتبالی شده است. در واقع قرار است به جای شلوار جین و پسته این بار بازیکن و مربی میان کشورها خرید و فروش شود. در بازی دیشب تعدادی از سران باشگاه های ترکیه ای در ورزشگاه فاتح تریم حضور داشتند. از مصطفی دنیزلی و آیهان یشیلباش منیجر تیم بشیکتاش تا سرمربی کایزری اسپور در ورزشگاه حضور یافته بودند. آن ها انگار به این دیدار به چشم یک نمایشگاه عرضه بازیکن نگاه می کردند. اما موضوع مهمتر حضور تماشاگران ایرانی در ورزشگاه بود. حضور این تعداد ایرانی مساله انتقال بازیکن و حتی مربی به ترکیه را به موضوعی فراتراز  یک مساله فنی تبدیل می کند. شاید به همین خاطر است که دیروز خبر از یک انتقال عجیب هم بود و اینکه ممکن است علی دایی به عنوان سرمربی یک تیم ترکیه در فوتبال این کشور مشغول به کار شود.  


بازیکن های ایرانی در راه ترکیه


بعد از حوزه خلیج فارس ترکیه می تواند به دومین بازار فوتبالیست های ایرانی بدل شود که بسیاری از آن ها با مشکل زبان و تطبیق پذیری فرهنگی مواجه نیستند. بعد از بازی دیشب سه بازیکن تیم ملی ایران با پیشنهاداتی از تیم های ترکیه ای مواجه شده اند و این در حالی است که پیش از این صحبت از پیشنهاد تیم هایی از ترکیه به دوبازیکن باشگاه پرطرفدار پایتخت بود. بازی دوستانه تیم ملی ایران برابر ترکیه نشان داد که سیاست فوتبالی ترکیه و ایران از این پس قصد دارد مسیر تازه ای را آغاز کند. حضور تماشاگران پرشمار ایرانی در ورزشگاهی که خارج از شهر استانبول بود این بازی را به مسابقه ای فراتر از یک دیدار دوستانه تبدیل کرد.