تجزیه و تحلیل آماری فهرست تیم ملی فوتبال ایران
تجزیه و تحلیل آماری فهرست بازیکنان دعوت شده به تیم ملی فوتبال کشورمان نشان از آن دارد که پراکندگی جغرافیایی این لیست در ۱۱ استان کشور است.
لیست ۲۴ نفره «کارلوس کی روش» برای مسابقات جام جهانی از سوی بسیاری از کارشناسان به عنوان فهرستی معرفی شد که شگفتی های فراوانی دارد. در این لیست بازیکنانی مانند «سید جلال حسینی» کاپیتان تیم ملی و پرسپولیس تهران، «وریا غفوری» مدافع راست تیم استقلال تهران، «کاوه رضایی» مهاجم تیم شارلوا بلژیک و «سید حسین حسینی» رکوردار بسته نگه داشتن دروازه در تاریخ فوتبال ایران، به لیست انتظار منتقل شده اند.
علاقه «کی روش» به بازیکنان شاغل در لیگ های خارجی زمانی بیشتر نمایان می شود که ۱۴ بازیکن معادل ۵۸ درصد افراد دعوت شده به تیم ملی را لژیونرها تشکیل می دهند و ۱۰ بازیکن معادل ۴۲ درصد تیم ملی از بازیکنان شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران هستند.
اما با این شرایط تعداد لژیونرهای ایرانی در پست های مختلف تیم ملی فوتبال متفاوت است تا جایی که در پست دروازهبانی «امیر عابدزاده» از تیم ماریتیمو، لژیونر است و «علیرضا بیرانوند» و «رشید مظاهری» در لیگ برتر ایران شاغل می باشند.
این در حالی است که از هشت بازیکن خط دفاع «میلاد محمدی» از اخمت کروژنی روسیه، «رامین رضاییان» از اوستنده بلژیک و «مرتضی پورعلی گنجی » از تیم فوتبال السد قطر لژیونر به شمار می روند و «علی قلی زاده» از سایپا، «پژمان منتظری»، «مجید حسینی» و «روزبه چشمی» از استقلال تهران و «محمد خانزاده» از پدیده مشهد بازیکنان شاغل در لیگ برتر محسوب می شوند. به عبارتی ۳۷ درصد بازیکنان تدافعی دعوت شده به تیم ملی لژیونر بوده و ۶۳ درصد در لیگ ایران شاغل هستند.
این آمار اما برای خط میانی متفاوت تر است زیرا از ۶ هافبک فراخوانده شده چهار نفر (سعید عزت اللهی، کریم انصاری فرد، مسعود شجاعی و احسان حاج صفی) لژیونر و ۲ نفر (امید ابراهیمی و مهدی ترابی) نیز شاغل در لیگ برتر می باشند. همچنین از هفت مهاجم حاضر در لیست ۲۴ نفره تیم ملی فوتبال ایران، ۶ نفر شامل علیرضا جهانبخش، اشکان دژاگه، مهدی طارمی، رضا قوچان نژاد، سامان قدوس و سردار آزمون لژیونر و وحید امیری در لیگ برتر شاغل هستند.
پراکندگی جغرافیایی بازیکنان تیم ملی فوتبال نشان از آن دارد که این بازیکنان از ۱۱ استان کشور شامل تهران، مازندران، گیلان، خوزستان، البرز، لرستان، بوشهر، اردبیل، اصفهان، گلستان و کهگیلویه و بویر احمد و «سامان قدوس»، «رضا قوچان نژاد» و «اشکان دژاگه» بازیکنان دورگه ساکن در خارج از کشور هستند.
استان تهران با ۴ بازیکن، بیشترین سهم را در این لیست دارد و بعد از آن استان مازندران با سه بازیکن در رتبه دوم قرار می گیرد. استان های گیلان، خوزستان، البرز و لرستان هر کدام با ۲ بازیکن و استان های بوشهر، اردبیل، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان هر کدام با یک نماینده، به ترتیب بیشترین سهم را در فهرست تیم ملی به خود اختصاص داده اند.
همچنین در میان باشگاه های حاضر در لیگ برتر ایران تیم فوتبال استقلال تهران با چهار بازیکن، سایپا و پرسپولیس ۲ بازیکن، پدیده و ذوب آهن هر کدام با یک بازیکن بیشترین تعداد بازیکن در لیست ۲۴ نفره تیم ملی را در اختیار دارند.
یکی دیگر از شگفتی های لیست کی روش این است که ۱۶ نفر معادل ۶۶ درصد بازیکنان این لیست نخستین جام جهانی خود را تجربه می کنند و فقط ۷ بازیکن در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل حضور داشته است.
مسعود شجاعی تنها بازیکن تاریخ فوتبال ایران به شمار می رود که تاکنون در سه جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، ۲۰۱۴ برزیل و ۲۰۱۸ روسیه حضور داشته است.
تجزیه و تحلیل سوابق بازی این بازیکنان نشانگر آن است که هفت بازیکن تیم ملی بین یک تا ۱۰ بازی ملی و ۴ بازیکن نیز از ۱۰ تا ۲۰ بازی ملی در کارنامه دارند.
در بین فهرست تیم ملی تنها چهار بازیکن شمار بازی های ملی آنان بین ۲۰ تا ۳۰ بازی است و ۲ بازیکن با تعداد بازی های ملی ۳۱ و ۳۶ در تیم ملی قرار دارند.
همچنین شمار بازیکنانی که تعداد بازی های ملی آنها در فاصله ۴۰ تا ۵۰ مورد بوده، چهار نفر هستند و کریم انصاری فرد با ۵۷ بازی ملی، مسعود شجاعی با ۷۲ و احسان حاج صفی با ۸۹ بازی ملی باتجربه های ایران در جام جهانی به شمار می روند. این آمار نشان می دهد که ۲۹ درصد بازیکنان حاضر در لیست تیم ملی کمتر از ۱۰ بازی ملی در کارنامه دارند.
انتهای پیام/
ارسال نظر