گلایه مدیرعامل تراکتور از فدراسیون فوتبال
مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی اظهار امیدواری کرد در سال 97 بر خلاف سال های گذشته شاهد تحقق درآمدهای واقعی و تغییر وضعیت اقتصادی حاکم بر فوتبال کشور باشیم.
مصطفی آجورلو ضمن اشاره به مشکلات اکثر باشگاههای حاضر در لیگ برتر و عدم تحقق بخش قابل توجهی از درآمدهای قانونی فوتبال گفت:ما بر اساس سیاست قطع وابستگی اقتصادی فوتبال حرفه ای به کمک های دولتی گام برداشته ایم و همانطور که پیش از این اعلام کردم در دو فصل نزدیک به 45 میلیارد تومان درآمد داشته ایم اما هنوز موفق به گرفتن حق خودمان از اصلی ترین و شایع ترین درآمدهای مشروع فوتبالی نشده ایم که این مسئله مشکلات زیادی را برای تراکتورسازی و سایر باشگاهها ایجاد کرده است.
آجورلو همچنین گفت:درآمد 45 میلیاردی و به شکل متوسط 22 میلیارد در هر فصل شاید تا حدودی برای تامین هزینه های متعارف یک باشگاه کافی باشد اما در سال 96 باشگاه تراکتورسازی بیش از 13 میلیارد تومان از بدهی های به جا مانده از سال های گذشته را پرداخت کرد و طبیعتا با بخش باقیمانده امکان اداره یک تیم فوتبال حرفه ای در لیگ برتر با توجه به هزینه های سنگین موجود شامل بر قرارداد اعضای کادر فنی ، بازیکنان هزینه های سفرهای داخلی و خارجی وجود ندارد. راه حل مشکلات مالی که نه تنها برای تراکتورسازی بلکه برای اکثر باشگاههای لیگ برتر در این مقطع زمانی وجود دارد احقاق حقوق قانونی و مشروع فوتبالی است که متاسفانه در این سال ها به هیچ وجه تحقق نیافته است.
مدیرعامل تراکتورسازی همچنین گفت:ما از محل تبلیغات دور زمین در فصل گذشته و فصل جاری درآمد نداشته ایم که این اتفاق عجیب و بی مثالی در سطح فوتبال جهان است. چطور ممکن است که باشگاهها محور و دلیل اصلی درآمدزایی در حوزه تبلیغات باشند اما از این محل منتفع نشوند و راهکاری برای احقاق حقوقشان وجود نداشته باشد؟ یا به طور مثال چطور ممکن است که پخش مسابقات داخلی بهانه و دلیل دریافت آگهی در صدا و سیما باشد اما از این درآمد هیچ سهمی به خود باشگاهها پرداخت نشود؟ در واقع من در جایگاه مدیرعامل ملزم به انجام تعهدات خودم در قبال اعضای تیم هستم اما درآمدهایی که حاصل از حضور اعضای تیم من در زمین مسابقه و انجام بازی هاست به باشگاه تعلق نمی گیرد!
آجورلو اضافه کرد:فیفا ، کنفدراسیون فوتبال آسیا ، دولت محترم و مجلس همگی بر ضرورت استقلال اقتصادی فوتبال و عدم وابستگی به کمک های دولتی تاکید می کنند که این امر به سادگی محقق خواهد شد مشروط بر آنکه اراده ای در این راستا وجود داشته باشد. وقتی یک باشگاه دولتی سالانه ده ها میلیارد تومان به شکل مستقیم یا غیر مستقیم از درآمدهای دولتی منتفع می شود هیچ نیازی به منابع مالی دیگر ندارد اما به طور مثال تراکتورسازی که در این دو فصل یک ریال بودجه مصوب نداشته و روی پای خودش ایستاده بر اساس ضوابط فوتبال حق قانونی خودش را مطالبه می کند. اگر قرار است از محل اعتبارات دولتی به ورزش حرفه ای کمک شود نباید هیچ تفاوت و استثنایی وجود داشته باشد و اگر قرار نیست چنین اتفاقی بیافتد باید کمک های دولتی به هر شکل و با صورت ظاهرا قانونی اما در حقیقت غیر قانونی قطع شود چرا که این مصداق حقیقی توزیع ناعادلانه منابع دولتی است.
البته بین باشگاه ها و فدراسیون تفاهم صورت گرفته که مساله حق پخش در فصل آینده حل شود. در مورد تبلیغات دور زمین اما هنوز شرایط مبهم است.
مدیرعامل تراکتورسازی همچنین گفت:مسئولین محترم فدراسیون فوتبال حدود 6 ماه پیش اعلام کردند باشگاه ملزم به پرداخت کلیه بدهی های داخلی و خارجی سال های گذشته است تا هم سهمیه حضور در مسابقات آسیایی و پرونده حرفه ای سازی را کسب کنیم و هم تهدیدات ناشی از عدم انجام تعهدات در خصوص پرونده های فیفا را از خودمان دور کنیم که می توانست نتایج بسیار تلخ و سنگینی به همراه داشته باشد اما سوال اینجاست که وقتی باشگاهها ملزم به انجام تعهدات شده و به این شکل مقروض می شوند چرا درآمد تبلیغات دور زمین یا حق پخش پرداخت نمی شود؟ ایجاد بدهی حاصل همین اتفاق تلخ است. وقتی حق باشگاهها پرداخت نمی شود و از درآمدهای واقعی فوتبال بی بهره هستند چطور انتظار داریم که بدهی های خودشان را پرداخت کنند و چطور می خواهیم شاهد کاهش پرونده های مالی در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال یا فیفا باشیم؟ باشگاه نسبت به مربی و بازیکن خودش متعهد می شود اما منابعی که برای تامین اعتبارات نیاز دارد در دسترس نیست و نمی تواند حق واقعی خودش را دریافت کند. این حق قانونی ماست که از درآمد تبلیغات دور زمین منتفع شویم.
ارسال نظر