چرا آرسن ونگر عصیان کرد؛
اعتراض و حقیقتی تلخ درباره داوری لیگ برتر
سرمربی آرسنال بابت از دست دادن امتیاز حساس هفته گذشته به شدت عصبانی است و تصمیم اشتباه داور را در آن دخیل میداند.
سرمربی آرسنال این هفته به شدت از عملکرد داوری متضرر شد تا بعد از آن در نشست خبریاش به داور مسابقه حمله کند.
بعد از صحبت با دیگر مربیان طراز اول، الان میدانم که آنها هم با آرسن ونگر همعقیدهاند: قضاوتهای پراشتباه داوران لیگ برتری نباید ادامه داشته باشد. من با حرفهای سوزان آرسن ونگر درباره استانداردهای داوری در لیگ برتر مخالف نیستم. در واقع از سال 2010 که کیث هاکت از سمت رییس کمیته داوران انگلیس کنار رفت، گروه داوران فعلی لیگ برتر، ضعیفترین گروه از داورانی بوده که در لیگ برتر قضاوت کرده است. آنها هر هفته دارند اشتباهاتی اساسی مرتکب میشوند. پس برای من تعجبی ندارد ببینم که اکثر مربیان به خاطر پایین بودن کیفیت قضاوت بازی تیمهایشان و اشتباهات مداوم آنها در بازیها، شاکی و عصبانی باشند. من با این حرف آرسن هم موافقم که هیچ کس هم جرأت ندارد به داوران چیزی درباره اشتباهاتشان بگوید. اکثریت داوران دچار اشتباه شدهاند چون هیچ رقابتی وجود ندارد و آنها هیچ نگرانی از بابت از دست دادن شغلشان ندارند. آنها هیچ نگرانی از بابت از دست دادن شانس قضاوت در بازیهای لیگ برتر ندارند و دلیلش هم کمبود داور در سطح کشور در سطوح مختلف است. مساله اصلی این است که هیچ دوره مربیگری باکیفیتی هم برای برطرف کردن این مشکلات وجود ندارد و تا زمانی که این مشکل برطرف نشود، ما باز هم شاهد بروز چنین مشکلاتی خواهیم بود.
حق با پپ گواردیولا بود زمانی که او گفت داوران در قبال حفاظت از بازیکنان تکنیکی تیمها موظف و مسوول هستند. تشخیص نوع خطاها در این فصل یکی از معضلهای بزرگ لیگ برتر بوده است و این حوزهای است که آنها در آن به اندازه کافی خوب عمل نکردهاند. برای تشریح این موضوع به سه نوع خطایی که در ماده دوازه قوانین انضباطی فوتبال انگلیس از آنها بهعنوان خطای ناشی از بیاحتیاطی، خطای خشن و خطای خشن عامدانه نام برده شده اشاره میکنیم:
خطای ناشی از بیاحتیاطی: این خطا زمانی رخ میدهد که یک بازیکن بیاحتیاطی کرده و توجه کافی به حرکتش برای متوقف کردن حریف نمیکند که متعاقب آن داور باید یک ضربه آزاد به سود حریف اعلام کند اما نیاز به جریمه بازیکن خاطی با کارت نیست.
خطای شدید: این خطا زمانی است که بازیکن بدون توجه به خطرات و عواقب حرکتش برای متوقف کردن بازیکن حریف، او را به شیوهای خطرناک متوقف میکند که مستوجب دریافت یک کارت زرد است و یک ضربه آزاد هم به سود حریف اعلام میشود.
خطای شدید عامدانه: این خطا زمانی است که یک بازیکن با نیرویی مضاعف و بیشتر از چیزی که برای متوقف کردن حریف لازم است ضربهای به او میزند که سلامت او را به خطر میاندازد که در این صورت یک ضربه آزاد اعلام میشود و بازیکن هم کارت قرمز میگیرد. لیگ برتر به لیگی فیزیکی و پربرخورد معروف است اما در این فصل خطاهایی از نوع سوم که داوران آنها را نادیده گرفتهاند زیاد بوده مثل خطاهایی که هری کین و دله آلی در بازی اخیرشان در ماه دسامبر روی بازیکنان منچسترسیتی از جمله کوین دبروین مرتکب شدند اما اخراج نشدند.
* مارک هالسی
ارسال نظر