رایزنی ابتکار با وزیر ورزش درخصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، از رایزنی با وزیر ورزش و جوانان در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها خبر داد و گفت: در این زمینه با وزیر ورزش و جوانان رایزنی و صحبت کردم.
هماهنگی ها برای این که واقعا بتوانیم یک سیاست درستی را در این زمینه اتخاذ کنیم در حال انجام است.
وی در باره حواشی بازی ایران و سوریه بویژه در زمینه این که زنان سوری در ورزشگاه حاضر بودند و بانوان ایرانی حضور نداشتند، مسایل پیش آمده و مسایلی که از سوی نمایندگان در این زمینه مطرح شد گفت: خانواده های ایرانی علاقمند به ورزش هستند و در خیلی از زمینه ها دیدیم حضور پیدا کردند. تفاوت دیدگاه و اختلاف نظر وجود دارد اما همه بر یک اصل وفاق دارند و آن این است که اثر حضور زنان در هر جایی با همه پشتوانه های فکری و فرهنگی خودشان مثبت بوده است.
وی اضافه کرد: بانوان ایرانی همواره در رعایت شان و منزلت خودشان تلاش و این دقت نظر را داشتند؛ امید است بشود درفضاهای ورزشی هم بیشتر حضور یابند، مخصوصا در زمینه استادیوم ها، این مساله را با رایزنی و هماهنگی بیشتر حل کنیم.
ابتکار در این باره که آیا امکان حضور بانوان در ورزشگا ها فراهم خواهد شد گفت: امیدواریم و باید تلاش کنیم. امید است این رایزنی ها نتیجه دهد؛ بخش های مختلف دخیل هستند و من به تنهایی در این موضوع مسوولیت ندارم که بخواهم به تنهایی اظهار نظر کنم ولی حتما تلاش خودمان را خواهیم کرد برای این که به یک شکل منطقی و متعادلی مساله حل شود.
در دوران مرحومه حبیبی، حضور بین المللی زنان شکل موثری به خودش گرفت
وی در پاسخ به سوال دیگر ایرنا در خصوص شخصیت و فعالیت های مرحومه شهلا حبیبی اظهارداشت: مرحومه حبیبی نخستین مشاور رئیس جمهوری در دوران جمهوری اسلامی ایران و دوران مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود و حکم مشاورت در امور زنان را گرفت و این مسوولیت خطیر و پایه گذاری دفتر و امور زنان وقت را انجام داد.
ابتکار گفت: حبیبی مسیر را برای حل بسیاری از مشکلاتی که در ارتباط با فعالیت و حضور اجتماعی زنان بود، با اقدامات بسیار مدبرانه و هماهنگی های فرهنگی و هماهنگی ای که با بخش های مختلف جامعه انجام می داد و نیز خیلی از پیشرفتها برای زنان ایرانی باز کرد.
وی افزود: خانم حبیبی با همکاری و فعالیتی که در بخش های مختلف از جمله ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و حتی مباحث حقوقی داشت، مسایلی که در قالب اصلاح قوانین و مقررات دنبال می شد با همت ایشان پیگیری می شد.
معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: حضور خانم ها و بانوان در عرصه های مختلف اجتماعی مورد توجه و جزو برنامه هایی بود که مرحومه حبیبی خیلی پیگیری می کرد.
ابتکار گفت: در دوران مرحومه حبیبی، حضور بین المللی خانم ها شکل موثری به خودش گرفت و در بسیاری از مجامع جهانی، خصوصا اجلاس جهانی زنان در پکن در 1995، بانوان بسیار حضور موثر و فعالی داشتند. علاوه بر آن، خانم حبیبی نقش بسیار مهمی را در تقویت جایگاه و توجه به سازمان های مردم نهاد و، سازمان های غیر دولتی در حوزه زنان داشت.
وی اضافه کرد : حبیبی گام های بسیار موثری برداشت تا زنان بتوانند با تشکیلات منسجم و فعالیت های موثر اجتماعی ایفای نقش کنند و امروز اگر ما حدود دو هزار و 700 تشکل مردم نهاد در حوزه زنان داریم بخشی از این فعالیت ها را باید مدیون تلاش های خانم حبیبی بدانیم که در آن زمان راه را باز و فضا را برای فعالیت این سازمان های مردم نهاد و خیریه ها بهتر کرد.
ابتکار گفت: خیلی از این سازمان های مردم نهاد و خیریه ها قدمت خیلی زیادی دارند. اینها حتی پیشتر از دوران جمهوری اسلامی فعالیت می کردند اما فضا اکنون خیلی بهتر شده و در دوران خانم حبیبی قانونمند شد.
وی با بیان این که کارهای خیلی خوبی در ارتباط با نهادهای مدنی در دوران معاونت امور زنان و خانواده مرحومه حبیبی آغاز شد، افزود: مرحومه حبیبی از پیشگامان و افراد موثر و دلسوز حوزه زنان بود و با مسیری که در چارچوب موازین دینی و شرعی و تعالیم عالیه اسلام و خصوصا در مسیر راهی که امام راحل و مقام معظم رهبری ترسیم کرده بودند، باز کرد فعالیت های وی موثر و راهگشا بود. وی امید زیادی را برای دختران و خانم های ایر انی به وجود آورد انشاء الله روحش شاد باشد و راه و مسیری که بنا گذاشته استمرا یابد.
ارتقای آگاهی در حوزه حقوق بانوان در چارچوب حقوق شهروندی
ابتکار در پاسخ به سوال ایرنا در خصوص اولویت های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای بانوان در چارچوب منشور حقوق شهروندی گفت: در بعد حقوقی و پیگیری مباحث حقوقی زنان با همکاری مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس، تلاش هایی را داریم انجام می دهیم، پیگیر هستیم و فکر می کنیم خیلی از موضوعات هست که می شود با همفکری، هماهنگی هایی که باید با مراجع و بخش های مختلف صاحب نظر در جامعه انجام دهیم شاید بتوانیم اصلاحاتی را انجام دهیم که موثر باشد و شرایط را بهتر کند.
وی افزود: همینطور، تلاش خواهیم کرد که آگاهی را حوزه حقوق بانوان ارتقا دهیم. بحث آگاهی خیلی مهم است. ارتقای آگاهی های در حوزه حقوق بانوان، این که خودشان نسبت به حقوقشان و حقوقی که در حوزه های مختلف و مسوولیت هایی که دارند آشنا باشند.
ابتکار تصریح کرد: حقوق شهروندی بحثی است که نگاه متعادل در بحث زن و مرد، نگاه متعادل جنسیتی را می طلبد چون همه باید این نگاه را داشته باشند که نقش، جایگاته و حقوق زنان را بر اساس شرع مقدس در نظر بگیرند و رعایت شود. این از خانواده شروع می شود و تا جامعه و ابعاد مختلف اجتماعی استمرا می یابد.
ارسال نظر