تاریخچه جام حذفی
استقلال پرافتخارترین، تراکتور ناکامترین
سپاهانی درحالی با برتری مقابل پرسپولیس در ورزشگاه آزادی جام قهرمانی را بالای سر برد که با بدست آوردن چهارمین قهرمانی، سومین تیم پرافتخار رقابتهای جام حذفی لقب گرفت.
به گزارش پارس ، به نقل از مهر، بیست و ششمین دوره رقابت های جام حذفی باشگاه های کشور درحالی پس از ۱۴۴ روز پرحاشیه و تنش با قهرمانی سپاهان اصفهان در ورزشگاه آزادی به پایان رسید که این چهارمین قهرمانی سپاهان در این رقابتها محسوب می شود. سپاهان در این جام که از سال ۱۳۵۵ آغاز و ملوان بندرانزلی نخستین جام آن را بالای سر برد، در هر ۴ فینالی که حضور داشته، عنوان قهرمانی را بدست آورده است.
زردپوشان اصفهانی نخستین مرتبه در سال ۱۳۸۳ با هدایت فرهاد کاظمی به فینال رسیدند، مسابقه ای که بصورت رفت و برگشت برگزار شد و سپاهان با نتیجه ۵ بر ۲ استقلال را شکست داد. بازی رفت آن مسابقه در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار شد که سپاهان با نتیجه ۳ بر ۲ آبی پوشان تهرانی را از پیش رو برداشت و در بازی برگشت هم استقلال را برابر بیش از ۸۰ هزار تماشاگر با ۲ گل مغلوب کرد تا نخستین جام قهرمانی حذفی را به اصفهان ببرد.
سه سال بعد سپاهان با هدایت لوکا بوناچیچ به فینال رسید و درحالی در دو بازی رفت و برگشت دو تیم به نتیجه مساوی یک بر یک رضایت دادند و مسعود مرادی در دقیقه ۱۱۸ بازی برگشت خطای هادی عقیلی روی احسان خرسندی را پنالتی تشخیص نداد، سپاهان در ضربات پنالتی با نتیجه ۴ بر ۲ به پیروزی رسید تا دومین جام حذفی را هم فتح کند.
شاگردان بوناچیچ سال ۸۶-۸۵ هم به فینال رسیدند و این بار در دو بازی رفت و برگشت و با نتایج یک بر صفر و ۳ بر صفر صبای قم را شکست دادند تا مقتدرانه دومین قهرمانی متوالی و سومین جام قهرمانی حذفی را به خانه ببرند.
سپاهانی ها که ۶ سال در حسرت فینالیست شدن قرار داشتند، در این فصل با پشت سرگذاشتن تیم های فولاد خوزستان، مس رفسنجان، صنعت نفت آبادان استقلال تهران به دیدار نهایی این مسابقات صعود کردند و در نهایت درحالیکه دو بار شکست برابر پرسپولیس را با تساوی عوض کردند، در ضربات پنالتی با نتیجه ۴ بر ۲ و در مجموع با نتیجه ۶ بر ۴ برابر سرخپوشان پیروز شده و برای چهارمین مرتبه فاتح این جام شدند.
با این موفقیت بزرگ، تعداد قهرمانی های سپاهان به عدد ۴ رسید و پس از استقلال که با ۶ قهرمانی و ۳ نایب قهرمانی و پرسپولیس با ۵ قهرمانی و ۳ نایب قهرمانی رده های اول و دوم برترین تیم های جام حذفی را به خود اختصاص دادند، به رده سوم صعود کردند.
پیش از این ملوان با ۳ قهرمانی و ۴ نایب قهرمانی در رده سوم قرار داشت اما با قهرمانی سپاهان، به رده چهارم تنزل کرد. تیم های ذوب آهن با ۲ قهرمانی و یک نایب قهرمانی، بهمن و فجرسپاسی شیراز با یک قهرمانی و ۲ نایب قهرمانی، برق شیراز و صبای قم با یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی و سایپا و شاهین اهواز با یک قهرمانی رده های پنجم تا یازدهم را به خود اختصاص داده اند.
تراکتورسازی با ۲ نایب قهرمانی ناکام ترین تیم جام حذفی بوده اند و تیم های ابومسلم مشهد، هما تهران، راه آهن تهران، گسترش فولادتبریز، شاهین بوشهر، جنوب اهواز و خیبر خرم آباد هم در یک بار حضور خود در دیدار نهایی این جام، موفق به کسب عنوان قهرمانی نشده اند.
اسامی قهرمانان ادوار گذشته جام حذفی هم به شرح زیر است:
فصل ۱۳۵۵: ملوان بندرانزلی ۴ - تراکتورسازی تبریز یک
فصل ۱۳۵۶: استقلال تهران ۲ - هما تهران صفر
فصل ۱۳۶۵: خیبر خرم آباد صفر - ملوان بندرانزلی ۲
فصل ۱۳۶۶: پرسپولیس تهران یک - ملوان بندرانزلی صفر
فصل ۱۳۶۷: شاهین اهواز ۵ - ملوان بندرانزلی ۳
فصل ۱۳۶۹: ملوان بندرانزلی صفر - استقلال تهران صفر (ملوان در ضربات پنالتی به پیروزی ۶ بر۵ رسید)
فصل ۱۳۷۰: پرسپولیس تهران ۲ - ملوان بندرانزلی یک
فصل ۱۳۷۲: سایپا تهران یک - جنوب اهواز یک (سایپا به علت گل زده در خانه حریف به پیروزی رسید)
فصل ۱۳۷۳: تراکتورسازی تبریز یک - بهمن تهران ۲
فصل ۱۳۷۴: استقلال تهران ۵ - برق شیراز یک
فصل ۷۵ - ۱۳۷۴: برق شیراز یک - بهمن تهران یک (در ضربات پنالتی برق شیراز به پیروزی ۳ برصفر رسید)
فصل ۷۸ - ۱۳۷۷: پرسپولیس تهران ۲ - استقلال تهران یک
فصل ۷۹ - ۱۳۷۸: بهمن تهران یک - استقلال تهران ۳
فصل ۸۰ - ۱۳۷۹: فجرسپاسی شیراز ۳ - ذوب آهن اصفهان یک
فصل ۸۱ - ۱۳۸۰: استقلال تهران ۴ - فجر شهید سپاسی شیراز ۳
فصل ۸۲ - ۱۳۸۱: ذوب آهن اصفهان ۴ - فجر شهید سپاسی شیراز ۴ (در ضربات پنالتی ذوب آهن به پیروزی ۴ بر۳ رسید)
فصل ۸۳ - ۱۳۸۲: استقلال تهران ۲ - سپاهان اصفهان ۵
فصل ۸۴ - ۱۳۸۳: صبا تهران ۲ - ابومسلم مشهد ۲ (در ضربات پنالتی صباباتری به پیروزی ۴ بر ۲ رسید)
فصل ۸۵ - ۱۳۸۴: سپاهان اصفهان ۲ - پرسپولیس تهران ۲ (در ضربات پنالتی سپاهان به پیروزی ۴ بر ۲ رسید)
فصل ۸۶ - ۱۳۸۵: صباباتری تهران صفر - سپاهان اصفهان ۴
فصل ۸۷ - ۱۳۸۶: استقلال تهران ۳ - پگاه گیلان یک
فصل ۸۸ - ۱۳۸۷: ذوب آهن اصفهان ۵ - راه آهن شهرری ۲
فصل ۸۹ - ۱۳۸۸: پرسپولیس تهران ۴ - فولادگستر تبریز یک
فصل ۹۰ - ۱۳۸۹: پرسپولیس تهران ۴ - ملوان بندرانزلی ۳
فصل ۹۱ - ۱۳۹۰: استقلال تهران صفر (۴) - شاهین بوشهر صفر (یک)
فصل ۹۲-۱۳۹۱: پرسپولیس تهران ۲ (۲) - سپاهان اصفهان ۲ (۴)
ارسال نظر