فدراسیون فوتبال و کارشناسان حقوقی آن نمی‌توانند به عنوان وکیل پیگیر پرونده شکایت مانوئل ژوزه از سرخپوشان بابت دستمزد و قرارداد هشت میلیاردی‌اش باشند.

یکی از کارشناسان تشکیلات فوتبال اشاره داشت: «اگر فدراسیون چنین کاری را بکند آن وقت دیگر باشگاه ها که آنها هم در فیفا و کمیته انضباطی پرونده دارند همین انتظار را خواهند داشت تا کار را به تشکیلات فوتبال سپرده و خود را کنار بکشند. باشگاه‌هایی که هنگام تنظیم این قراردادها هیچ اعتنایی به فدراسیون نداشته و نظر آنها را جویا نمی‌شوند.»

* شکست قرمزها در دادگاه تجدیدنظر CAS

شکایت ژوزه از پرسپولیسی‌ها بابت مطالباتی که از باشگاه تهرانی دارد اوایل سال جاری به این تیم ابلاغ شد. شکایتی که مسئولان وقت باشگاه زیر بارش نرفته و با شکایت از مربی پرتغالی به دادگاه CAS خواهان رسیدگی شدند.

البته دست ژوزه پرتر از سرخپوشان بود و در این دادگاه هم اثبات کرد که برای کار به جمع پرسپولیسی‌ها اضافه شده بود و عدم همکاری برخی عوامل که بیشتر به دنبال کارشکنی بودند باعث شده عطای کار را به لقایش بخشیده و به کشور مصر برگردد که با تیم الاهلی قاهره آن افتخارات زیادی را کسب کرده است.

جالب اینجاست به عنوان نمونه زمانی که مشاوران محمد رویانیان مدیرعامل وقت پرسپولیس به او یادآور شدند مواظب رفتارها با ژوزه باشد و او را با قرارداد سنگینش مدعی نکنند جواب داده بود: «"دبه" را برای همین روزها گذاشته و زیر بارش نمی‌رویم.»

پرونده‌هایی که با همین ندانم کاری‌ها به 53 پرونده شکایتی از فوتبال ایران در کمیته انضباطی فیفا ختم شده است.

* خطر بالای سر پرسپولیس

این که پرسپولیسی‌ها در چند روز اخیر از هواداران خود کمک خواسته‌اند با واریز نفری پانزده هزار تومان به حساب قرمزها آنها را در پرداخت دستمزد هشت میلیارد تومانی ژوزه یاری کنند به وزارت ورزش و جوانان مربوط می‌شود که تیم سرخابی‌ها مربوط به آنهاست.

در این میان این سوال ایجاد شده که اگر پرسپولیسی‌ها پول ژوزه را ندهند چه مجازاتی در انتظار آنهاست؟ عضو بین الملل فدراسیون در پاسخ به این سوال یادآور شد: «اگر سرخپوشان تا زمان تعیین‌شده پول را ندهند با کسر امتیاز روبه‌رو و اگر باز به آن بی‌توجهی شود به دسته پایین‌تر سقوط خواهند کرد. جرایمی که فیفا در اجرای آنها جدی است و هیچ ارفاقی هم نمی‌کند.»

در این بین عده‌ای هم به طلب فوتبال ایران از فیفا و سهم سرخابی‌ها بابت حضور در جام جهانی برزیل اشاره می‌کنند که چرا این جرایم از این پول‌ها کسر نمی‌شود؟

* پول فوتبال ایران در خزانه‌داری آمریکا

فیفا بابت دستمزد داوران ایرانی حاضر در مسابقات بین المللی و سهم فدراسیون از تشکیلات جهانی فوتبال یک میلیون دلار به فوتبال ایران بدهکار بود. پولی که به حساب بین المللی فدراسیون واریز و اما بلافاصله توسط خزانه‌داری آمریکا بابت تحریم‌ها، اموال جمهوری اسلامی ایران بلوکه شده و به دست فدراسیون نرسید.

جالب اینجاست عدم دخالت مسائل سیاسی در فوتبال که فیفا بارها به آن اشاره کرده در حد یک شعار بوده و تشکیلات جهانی فوتبال نه‌تنها اخطاری از این بابت به فوتبال آمریکا نداد بلکه بابت بلوکه شدن پول و آزادسازی هم کاری نکرده و یک میلیون دلار همچنان در اختیار خزانه‌داری آمریکاست.

در این میان فقط چند هزار دلار سهم استقلال و پرسپولیس بابت حضور بازیکنانشان در جام جهانی برزیل به‌دستشان رسید که با آن هم نمی‌شود کار زیادی کرد.