شاهرخ شهنازی دبیرکل کمیته ملی المپیک در نشست خبری گفت: در سمیناری که برای بازی های کشورهای اسلامی شرکت کردیم، بازدیدی از امکانات باکو انجام شد. این شهر چون میزبان بازی های اروپایی بوده، امکانات خوبی هم برای بازی های کشورهای اسلامی دارد.

وی افزود: در بازی‌های کشورهای اسلامی رشته‌های کاراته، تیراندازی، تنیس روی میز، تکواندو، تنیس، والیبال، وزنه‌برداری، کشتی (فرنگی، آزاد، بانوان)، ووشو، زورخانه‌ای، شنا،‌ شیرجه، واترپلو، دوومیدانی، بسکتبال سه نفره، بوکس، ژیمناستیک، جودو،‌ فوتبال، هندبال و در یکی دو رشته جانبازان و نابینایان حضور دارند. ایران در دوره قبلی بازی‌ها دوم شد، اما نحوه شرکت ما در این دوره به شرایط بودجه و تیم‌ها بستگی دارد، همان‌طور که می‌دانید نیمه اول سال دوران سختی از نظر بودجه است.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه با اشاره به جلسه ستاد عالی بازی‌های آسیایی و المپیک خاطرنشان کرد:‌ در نشستی که با ریاست وزیر ورزش برگزار شد، تشکیل کارگروهی در دستورکار قرار گرفت که از طرف ما اصغر رحیمی شرکت می‌کند و این جلسه با فدراسیون‌ها به ریاست سجادی برگزار خواهد شد تا ببینند فدراسیون‌ها در چه شرایطی هستند. امروز هم جلسه دوم این کارگروه تشکیل شد و قرار است در آینده برای حضور در بازی‌های اسلامی تصمیم‌گیری شود. ستاد کارش را خوب شروع کرده و با دیدگاهی که آقای سلطانی‌فر دارد، احساس آرامش پیدا کرده‌ایم. رئیس کمیته هم همین سیاست را به همه ابلاغ کرده تا ما هم به‌عنوان بخشی از ورزش انرژی‌مان را برای تعامل بگذاریم.

شهنازی درباره اینکه ایران در چه رشته‌هایی شرکت می‌کند و فکر نمی‌کنید زمان برای آمادگی تیم‌ها کم باشد، خاطرنشان کرد: تلاش ما این است تعدادی از رشته‌هایی که در بازی‌های آسیایی حضور ندارند در مسابقات کشورهای اسامی شرکت کنند. سطح مسابقات هم به‌نحوی است که شاید به رشته‌های بیشتری شانس حضور بدهیم. ما ثبت‌نام اولیه را انجام داده‌ایم اما احتمال تغییرات هم وجود دارد. درباره آمادگی تیم‌ها هم باید بگویم رشته‌ها و ورزشکاران متوقف نیستند؛ چراکه در مسابقات مختلف جهانی و آسیایی شرکت می‌کنند، خیلی‌ها هم درگیر لیگ هستند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید فدراسیون وزنه‌برداری اعلام کرده ۵۴ درصد از بودجه‌اش را از کمیته گرفته و فکر نمی‌کنید این موضوع تأثیری در حضور وزنه‌بردای در بازی‌های کشورهای اسلامی بگذارد، گفت: بودجه‌ای که دریافت می‌کنیم به‌طور کاملاً شفاف در اختیار فدراسیون‌ها می‌گذاریم. کمبود بودجه هست، اما ما به فدراسیون‌های مدال‌آور همان مقداری که دریافت می‌کنیم توزیع می‌شود و شاید وزنه‌برداری بیش از ۵۴ درصد از بودجه‌اش را گرفته باشد. من مرادی را به‌صورت اتفاقی در فرودگاه دیدم،‌ او هم بحث بودجه را مطرح کرد و من به او گفتم ما هرچقدر دریافت کنیم، همان‌مقدار را توزیع می‌کنیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره شرکت سرمایه‌گذاری کمیته ملی المپیک که اعلام شده زیانده بوده و بدهی میلیاردی داشته، تصریح کرد: حدود دو سال بود که این شرکت ساختار مالی مناسب نداشت و بدهی مالیاتی داشت، اما حالا مدیریت این شرکت خوب عمل کرد و امروز هم گزارشاتش ارائه شد. شرکت بدهی مالیاتی را صاف کرده و حتی بعد از ۶-۵ سال سوده شده است، گزارش حسابرسی مطلوب بوده و این شرکت در بهترین شرایط است.

شهنازی در پاسخ به این سوال که موضوع ساختمان گاندی چه شد، خاطرنشان کرد: این موضوع مسیر قضایی خودش را طی کرده، اعضای جدید هم حساسیتی روی این موضوع ندارند. من اطلاعات جدیدی ندارم مبنی بر اینکه چه حکمی صادر شده است.

وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به این سوال که برخی می‌گویند کمیته با مطرح کردن اصلاح اساسنامه‌ها خودش مراجع بین‌المللی را نسبت به ماده ۱۰ حساس کرده است، تصریح کرد: ۶-۵ سال قبل IOC استانداردهایی را تعریف کرد که در آن به کمیته‌های ملی المپیک و فدراسیون‌ها اعلام شد ضمن رعایت قوانین، استانداردهای ما را رعایت کنید. IOC حالا پیگیر پیاده‌سازی استانداردهاست. ممکن است در فضای التهابی این موضوع طوری مطرح شده که برخی بگویند عده‌ای زیرسوال رفته‌اند، این‌طور نیست. IOC از کمیته‌های المپیک خواسته دولت‌ها را توجیه کنند که استانداردها رعایت شوند. ما در جلسه‌ای که با وزیر داشتیم، او درک مناسبی از این موضوع داشت. وزیر گفت؛ من حرفی ندارم که استانداردها پیاده شوند، با این فضای تعاملی فکر نمی‌کنم مشکلی وجود داشته باشد. مسئله فقط ماده ۱۰ نیست، مراجع بین‌المللی می‌گویند فدراسیون‌ها نمی‌توانند یک اساسنامه واحد داشته باشند و این عجیب نیست چون وضعیت ورزش‌های مختلف متفاوت است.

دبیرکل کمیته ملی المپیک همچنین در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر جداسازی کمیته المپیک از پارالمپیک و پایان مهلت سه‌ماهه یادآور شد: کمیته پارالمپیک مسیری را طی می‌کند که اساسنامه‌ای را در مجلس به تصویب برساند و مهم هم همین است. آثار این تغییرات بیشتر روی پارالپمیک است نه المپیک. ما هم هیچ مشکلی نداریم و این تاریخ سه ماه که گفتید برای پارالمپیک است که خودش را تجهیز کند تا مصوبه بگیرد.

شهنازی در ادامه درباره اینکه در جلسه هیأت اجرایی مهدی هاشمی حضور داشت و قرار بود شما از وزارت ورزش درباره شرایط او استعلام بگیرید، عنوان کرد: هم ما و هم وزارت ورزش جلسه‌ای را با رئیس فدراسیون تیراندازی برگزار کرد، هاشمی با دیوان هم جلسه داشت و قرار است برای این موضوع راه‌حلی پیدا شود. همان‌طور که می‌دانید مجمعی‌ات فدراسیون‌ها با وزارت ورزش است و این قضیه هم باید در دیوان حل شود. هاشمی و وزارت ورزش باهم در ارتباط هستند، باید ببینیم چه می‌شود.

 
فکر می‌کنم دیوان هم به‌دنبال این است که در تعامل با وزارت ورزش، موضوع را حل کند. ما در این موضوع دخالتی نمی‌کنیم و اصلاً ورودی به دیوان نداشتیم چون نمی‌خواهیم فضا را به‌‌سمتی ببریم که ورزش دچار مشکل شود.

وی در پاسخ به این سوال که سال‌ها تیم فوتبال امید زیرنظر کمیته فعالیت داشته اما چند ماه پیش اختیار این تیم به فدراسیون‌ فوتبال داده شد، اظهار داشت: موضوع این است که من و آقای هاشمی به فدراسیون فوتبال رفتیم تا انتخاب تاج را تبریک بگوییم. او نگرانی داشت از اینکه اعضای سابق کمیته با فدراسیون فوتبال تنازع داشتند.

 

تاج می‌گفت یا اختیار تیم فوتبال را به ما بدهید یا با شما باشد. ما او را توجیه کردیم که تیم ملی فوتبال ایران برای ما مثل کشتی، والیبال، تنیس روی میز و یا رشته‌های دیگر است. ما هر رفتاری با آنها داشته باشیم، با فوتبال هم داریم. این‌گونه نیست که در تعیین سرمربی و سرپرست دعوا کنیم. کمک کمیته ملی المپیک به‌معنای این نیست که برای تیم ملی فوتبال ما باید سرمربی تعیین کنیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره اینکه شما گفتید در اصلاح اساسنامه یک نماینده از وزارت ورزش حضور داشته باشد، آیا این شخص معرفی شده، گفت: من از آقای سلطانی‌فر تشکر می‌کنم. ما در جلسه‌ای که با او داشتیم این موضوع را با او مطرح کردیم که یک نفر را معرفی کنند تا در جریان پیشرفت کار باشد. در این‌صورت از سوءبرداشت‌ها جلوگیری می‌شود. قرار است یک نفر به ما معرفی کند.

شهنازی همچنین درباره اینکه موی‌تای در بازی‌های آسیایی شرکت می‌کند، خاطرنشان کرد: ایران اعتبار زیادی در این رشته دارد و جزو سه کشور برتر آسیاست، به‌ویژه در سنگین‌وزن. بنابراین اگر خوب برنامه‌ریزی شود، این رشته می‌تواند در بازی‌های آسیایی مدال‌آور باشد. در بازی‌های ساحلی توماس باخ حضور داشت و وقتی جو مسابقات را دید گفت؛ نمی‌دانستم این ورزش اینقدر جذاب است، چرا تا‌به‌حال برای المپیکی شدن آن تلاش نکرده‌ایم.

وی درباره تفاهمنامه‌ای که کمیته ملی المپیک برای تقدیر از ورزشکاران مدال‌آور داشت از جمله کفش طلا و بیمه ایران گفت: شرکت بیمه ایران خودش پیگیر این موضوع بوده و از ما خواسته اسامی مدال‌آوران را بدهیم، در آینده بسیار نزدیک جلسه‌ای خواهیم داشت تا بیمه‌نامه ۲۰ ساله مدال‌آوران را بدهیم. در مورد کفش ملی باید بگویم تغییراتی در این شرکت حاصل شده حال باید در مورد تفاهم‌نامه‌هایی که داشتیم، صحبت کنیم، البته موضوع همکاری ما با آنها در مورد مدال‌آوران طلایی بود.

دبیرکل کمیته ملی المپیک در باره اینکه آیا تابه‌جال کسی برای استخدام به کمیته آمده، اظهار داشت: فعلاً کسی نیامده چون موضوع استخدام مدال‌آوران در سطحی بالاتر و در دولت در حال پیگیری است.

شهنازی درباره گلایه‌های احسان حدادی اظهار داشت: چند روز پیش به احسان پیام دادم و گفتم دلم برایش تنگ شده است، او به کمیته آمد، مشکلی داشت که قول دادم پیگیری کنم. طلبی هم از ذوب‌آهن داشت، با آقای آذری صحبت کردم و قول گرفتم که طلب او پرداخت شود. ما همیشه خوشبختانه ارتباط خوبی با احسان حدادی داشتیم، گله همیشه وجود دارد، اما کمیته واقعاً به‌دنبال این است که قهرمانان را به‌حال خود رها نکند