گزارش تحلیلی- آماری پارس؛
فوتبال ایران در سراشیبی سقوط/کی بود، کی بود، کرش بود!
۲ نماینده از ۳ تیم ایران در لیگ قهرمانان آسیا به بازی آخر نرسیده، از دور رقابت ها حذف شدند که این مساله برای همه ورزش دوستان تامل برانگیز است.
به گزارش پارس، نماینده های فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۳ (سپاهان، تراکتور، صبا و استقلال) بودند که با مروری بر نتایج آنها به راحتی می توان دریافت که حتی دیگر نمی توان به نتایج زودگذر باشگاه های ما در این رقابت ها هم دل بست. جایی که حداقل می شد نتایج ضعیف تیم ملی را توجیه کرد و به آن بالید که حداقل اگر تیم ملی نتیجه نمی گیرد، باشگاه های ما جور آن را می کشند و نتیجه می گیرند.
صبا اولین قربانی مرحله پلی آف
تیم صبای قم که می توانست با پیروزی در مرحله پلی آف به مرحله گروهی راه پیدا کند و چهارمین نماینده ایران در لیگ قهرمانان باشد، در خانه خود در حالی که تا دقایق آخر از میهمان خود پیش بود، به نماینده نه چندان قدرتمند امارات (الشباب) در ضربات پنالتی باخت و حذف شد. شاگردان مرفاوی که نمایش خوبی در طول بازی مقابل الشباب داشتند اما به یک باره کار را تمام شده دانستند و این تیم حریف بود که از غفلت صبایی ها استفاده کرد و پیروز شد. جالب این که الشباب در مرحله گروهی با ۶ امتیاز در گروه B قعرنشین است. شاید این شکست اولین تلنگر را به فوتبال ایران زد که در صورت غفلت و داشتن برنامه روزمره فوتبال ما را به بن بست خواهد کشاند و اتفاقا با عبرت نگرفتن از این باخت، مشکلات گریبان گیر باشگاه های ما در لیگ آسیا شد.
حذف تحقیرآمیز سپاهان و بهانه هایی که خریدار ندارد!
سپاهان یکی از نماینده های موفق فوتبال ایران در سالیان اخیر که توانسته بود حتی به فینال برسد اما امسال اوضاع خوبی را تجربه نکرد. این تیم فقط بازی اول و پنجم را توانست مقابل النصر دوبی به پیروزی برسد اما ۳ شکست پیاپی و تحقیر آمیز داشت. ابتدا این تیم در قطر ۳ بر یک به الغرافه باخت، بعد از آن ۲ شکست سنگین ۴ بر ۲ در خانه و ۴ بر یک در عربستان مقابل الاهلی این کشور تجربه کرد تا امیدهای این تیم بیش از پیش برای صعود کمرنگ شود. نکته قابل تامل این که سپاهان در ۲ بازی مقابل الاهلی ۸ گل دریافت کرد و تنها ۳ گل زد. این تیم در ۵ بازی موفق به زدن ۹ گل شد و در مقابل ۱۲ گل دریافت کرد. آماری که هر تیمی را از پا در می آورد.
شانس بزرگی که برای تراکتور از دست رفت!
تیم تراکتورسازی تبریز نسبت به استقلال و سپاهان، در گروه آسان تری قرار داشت و شاید بدبین ترین هوادار هم تصور نمی کرد که این نتواند از مرحله گروهی صعود کند اما به راحتی این تیم همه را ناامید کرد و حذف شد. این تیم که در بازی اول مقتدرانه الجزیره را برده بود، در بازی دوم هم مساوی کرد و صدرنشین شد اما ۳ شکست پیاپی مقابل الشباب (بازی رفت و برگشت) و الجزیره باعث شد تا این تیم با ۸ گل خورده و ۶ گل زده به سرنوشت سپاهان دچار شود. این تیم شانس بزرگی را برای نشان دادن قدرت خود و طرفداران پرشورش در قاره کهن را از دست داد تا تنها در لیگ برتر به دنبال کسب سهمیه مجدد باشد.
به استقلال می شود، دل بست؟ !
هر چند در بین نماینده های فوتبال ایران استقلال توانست قبل از بازی آخر با ۱۰ امتیاز صعود خود را به دور بعد مسجل کند اما روند سینوسی این تیم در لیگ قهرمانان نگران کننده به نظر می رسد. آبی ها با مساوی ۳ بر ۳ مقابل الریان کار را شروع کردند و العین را در تهران با ۲ گل بردند. سپس پیروزی درخشان شاگردان قلعه نویی در عربستان آن هم مقابل الهلال باعث شد تا شور خاصی در جامعه فوتبالی ایجاد شود اما تنها پس از گذشت ۶ روز ورق برگشت و استقلال شکست تلخی در ورزشگاه آزادی مقابل الهلال داشت تا بازهم نتوان روی این تیم حساب کرد. در نهایت استقلال سه شنبه شب گذشته موفق شد با غلبه بر الریان به دور بعد برود اما با مشکلاتی که پیش روی این تیم است، نتوان زیاد به آینده امیدوار بود چرا که وقتی تیم های ما مقابل تیم های عربی به مشکل می خورند، چطور باید امیدوار بود که بتوانیم مقابل تیم های شرق آسیا که به مراتب بابرنامه تر، حرفه ای تر و قوی تر از غرب آسیایی هستند، به نتیجه برسیم.
کی بود، کی بود، کرش بود!
همه تیم های حذف شده شاید به خاطر تعطیلات بی مورد و در آخر فشرده برگزار شدن مسابقات لیگ برتر فوتبال مسئولان سازمان لیگ را سرزنش کنند و برنامه ریزی کرش را زیر سوال ببرند که البته شاید حق را هم بتوان به آنها داد ولی با تامل بیشتر می توان دریافت که علت حذف شدن تیم های ایرانی از لیگ قهرمانان نه برنامه ریزی غلط کرش است و نه سازمان لیگ. بلکه این فوتبال ایران است که در سراشیبی سقوط قرار گرفته و به سرعت در حال نزول است. شاید برنامه های داشته و نداشته ما برای فوتبال ملی و باشگاهی به بن بست رسیده و وقت آن است که تجدید نظری در افکار و برنامه های خود ایجاد کنیم.
ارسال نظر