در هشتم نوامبر 1986 سرنوشت منچستریونایتد برای همیشه تغییر  کرد. در آن روز بود که سر الکس فرگوسن برای نخستین بار روی نیمکت یونایتد نشست. 13 سال بعد او لقب «سِر» را به سبب کسب سه گانه از ملکه انگلیس دریافت کرد تا به موفق‌ترین مربی تاریخ منچستریونایتد تبدیل شود؛ اگر نگوییم موفق‌ترین مربی تاریخ جهان.
 
در سال 1986، هیات مدیره منچستریونایتد تصمیم گرفت تاریخ فوتبال را تغییر بدهد. در آن زمان سر الکس، مربی ناشناخته ای بود که در اسکاتلند کار می‌کرد اما منچستریونایتد در انگلیس تیمی جا افتاده بود.

فصل اول حضور فرگوسن در منچستریونایتد خوب پیش نرفت. البته یونایتدها 10 بازی خودشان را با هدایت فرگوسن با پیروزی پشت‌سر گذاشتند. اوضاع در سال اول در منچستریونایتد برای فرگوسن خوب پیش نرفت. کسب تنها 12 برد از 40 بازی لیگ باعث ناامیدی سران یونایتد شده بود. با این حال رفته رفته فرگوسن توانست سلطنت خود را در منچستریونایتد جا بیندازد و این تیم را به موفق‌ترین تیم در بریتانیا تبدل کند.

اولین مصاحبه الکس فرگوسن در منچستریونایتد آنقدر اطمینان بخش و محکم بود که هواداران را به آینده روشن امیدوار کند. او گفت‌: خیلی از افراد در سراسر بریتانیا عاشق منچستریونایتد هستند. آنها نگران وضعیت تیم هستند و امیدوارند تیم  بهتر و عملکرد خوبی داشته باشد. امیدوارم بازیکنان منچستریونایتد بفهمند چه مسئولیت سنگینی بر عهده دارند. مطمئنم آنها از عهده آن برمی‌آیند. اگر آنها این کار را به خوبی انجام بدهند، آینده خوبی در منچستریونایتد دارند.

فرگوسن در سال 1999 کتاب زندگی نامه‌ای را منتشر  کرد و به فصل اول حضورش در یونایتد اشاره کرد. او در این کتاب آورده است: فهمیدم که مشکل خیلی بزرگی در یونایتد دارم که بدون معطلی باید برطرف شود. احساسات خیلی بدی داشتم. آن روزها، سخت ترین روزهای زندگی من بود.

در آن سال بود که فرگوسن لقب «سر» را دریافت کرد. دلیل آن هم کسب سه گانه توسط منچستریونایتد در سال قبل از آن بود. فرگوسن رمز موفقیت یک مربی را در برقراری ارتباط می داند. او در این‌باره نیز گفته است: از همان ابتدا می خواستم نه تنها با بازیکنان و مربیان بلکه با کارگران و آشپزها و کارگران در رختشورخانه ارتباط برقرار کنم و همه چیز را زیر نظر داشته باشم. همه باید بدانند که جزوی از باشگاه هستند. فرقی نمی‌کند کجای باشگاه قرار داشته باشیم.


فرگوسن در 6 سال حضور در منچستریونایتد، سیستم استعدادیابی را متحول کرد و آکادمی قدرتمند منچستریونایتد را پر و بال داد. اقدامات فرگوسن در آن سال‌ها خارج از مستطیل سبز بود و می خواست باشگاه هویت بزرگ در زمین بلکه در بیرون از آن داشته باشد.
فرگوسن و مورینیو

فرگوسن بعد از 26 سال در نهایت در سال 2013 از منچستریونایتد جدا و با دنیای مربیگری نیز خداحافظی کرد. از آن زمان تاکنون، سه مربی جانشین او شدند. ابتدا دیوید مویس اسکاتلندی، هموطن فرگوسن که حضورش در این تیم به یک سال نکشید، سپس لوییس فان خال و در ادامه ژوزه مورینیو هدایت این تیم را بر عهده گرفتند. حالا مورینیوی باسابقه موفق که تجربه بالایی نیز دارد، هدایت یونایتد را بر عهده گرفته است که مثل فرگوسن عادت ندارد زیاد در این باشگاه بماند ولی او در تمام باشگاه‌هایی که بوده، موفقیت‌های زیادی را کسب کرده است.