بالاخره اتفاقی که باید بعد از المپیک 2016 ریو رخ می‌داد، با استعفای وزیر ورزش رقم خورد و محمود گودرزی، صندلی وزارت را رها کرد. رفتن او برای ورزش نمی‌تواند یک چالش جدی باشد و این اولین پیش‌بینی‌ها در مورد استعفای وزیری است که در دوران وزارت خود، حواشی بسیار زیادی را تجربه کرد. از حاشیه‌هایی که معاونانش دستی بر آتش آن داشتند تا حواشی که از بیرون به وزارتخانه تحمیل می‌شد.

حالا که وزیر ورزش رفته، با توجه به اینکه فوتبال به عنوان پررنگ‌ترین ورزش ایران، جایگاه بزرگی در تفکرات شخص اولِ وزارتخانه داشت، حداقل دو معمای بزرگ برای دو باشگاه بزرگ فوتبال کشورمان که سال‌هاست از جیب دولت ارتزاق می‌کنند و وابسته دولتی هستند، به وجود می‌آید.

***

رضا افتخاری مدیرعامل باشگاه استقلال در مصاحبه اخیر خود اعلام کرد توسط وزیر نیامده‌ام که از طریق او بروم. این اظهارنظر در نگاه اول، می‌تواند یک جمله خبری باشد به این معنا که زمین زیر پای وزیر چندان سفت و محکم نیست اما اگر وزیر برود، من در باشگاه استقلال ماندنی هستم!

در غیر این صورت، چه دلیلی دارد افتخاری چنین جمله‌ای را در فاصله حدود 8 ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، به زبان بیاورد؟ یا او می‌دانست که وزیر رفتنی است و با علم به این قضیه اعلام کرده از طریق او برود و یا در مورد استعفای وزیر چیزی نمی‌دانست و ندانسته به جنگ با وزیر آن هم در فاصله کوتاه از زمان اخذ سند مدیرعاملی‌اش بر باشگاه استقلال رفته است.

***

این ماجرا، فاز دیگری هم دارد. باشگاه پرسپولیس از چشم وزیر،‌ با مدیریتی کاملاً منطقی همراه بود. علی‌اکبر طاهری با حمایت وزیر، ماه‌ها به عنوان سرپرست و نه مدیرعامل در این باشگاه فعالیت کرده و می‌کند که غیرقانونی است. پرسپولیس همانند استقلال در ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده‌اند و نمی‌توانند با سرپرست اداره شوند و حتما باید مدیرعامل داشته باشند. جالب این است که وقتی به طاهری این موضوع گوشزد می‌شود آن را به حاشیه‌سازی برای پرسپولیس ارتباط می‌دهد غافل از اینکه خودش قانون را زیر پا گذاشته است.

طاهری وضعیت درآمدها، مخارج، قرارداد با اسپانسر، کمک‌های دولتی(به خصوص از صندوق قهرمانان و پیشکسوتان)، قرارداد با مربیان(در فصل جدید)، قرارداد با بازیکنان(مخصوصاً بازیکنان خارجی) و عملکرد کارمندانش را هرگز به صورت شفاف با رسانه‌ها و هواداران مطرح نکرد اما باز هم مورد تایید و حمایت قطعی وزیر ورزش بود.

حالا که وزیر رفته، با توجه به حجم بالای انتقادات از عملکرد طاهری، تکلیف او چه می‌شود؟ آیا می‌ماند و به کارش با مدیران دیگر وزارتخانه همکاری می‌کند یا استعفای قدیمی خود را دوباره از جیب بیرون می‌کشد و این بار به دست جانشینان محمود گودرزی می‌دهد؟

به زودی جواب این دو معما مشخص خواهد شد. اینکه افتخاری می‌دانست گودرزی رفتنی است یا نه و اگر می‌دانست، کدام کانال خبری او را در جریان گذاشته بود؟ و اینکه تکلیف علی‌اکبر طاهری چه می‌شود؟ او را بدون حمایت وزیر ورزش، باز هم به عنوان سرپرست باشگاه پرسپولیس یا شاید مدیرعامل و حتی عضوی از هیئت مدیره می‌بینیم یا نه؟