صبح نو نوشت: بازی‌های المپیک در حالی در ریودوژانیرو آغاز شد که برزیل با یکی از عظیم‌ترین بحران‌های سیاسی-اقتصادی خود در دهه‌های اخیر دست‌وپنجه نرم می‌کند.

جمعه گذشته، بزرگ‌ترین تظاهرات هفته‌های اخیر با شرکت هزاران نفر از مخالفان میشل تمر، رییس‌جمهور موقت برزیل، در حمایت از دیلما روسف، رییس‌جمهور ازکاربرکنار شده برزیل از حزب کارگر، برگزار شد. بسیاری از تظاهرکنندگان که از احزاب چپ و کارگری بودند، پیراهن‌های قرمز رنگ به تن داشتند.

بالاگرفتن مخالفت چپ‌گرایان

موافقت کمیته ویژه استیضاح در مجلس سنای برزیل با محاکمه دیلما روسف، مسیر را برای برکناری قطعی رهبر چپ‌گرای برزیل از قدرت هموار کرده است. ۱۴عضو این کمیته ۲۱ نفره به محاکمه رییس‌جمهوری برزیل رأی دادند که اکنون به دلیل نقض قوانین بودجه از مقام خود تعلیق شده است.

حدود دو ماه پیش بود که مجلس سنای برزیل با لغو مصونیت روسف، به برکناری موقت او از مقامش رأی داد و پس از آن میشل تمر، معاون راست‌گرای او و سیاستمدار متمایل به آمریکا به‌طور موقت زمام امور را در اختیار گرفت.  این تظاهرات فقط چند ساعت پیش از آغاز بازی‌های المپیک در نزدیکی ورزشگاه ماراکانای شهر ریودوژانیرو در برزیل صورت گرفت. همچنین در روزهای منتهی به آغاز بازی‌ها، شهروندان ریودوژانیرو در اعتراض به فساد و اسراف در تدارک مسابقات المپیک تجمعات متعددی را برگزار کردند.

پلیس نیز برای متفرق کردن تظاهرکنندگان به شلیک گاز اشک‌آور و نارنجک اقدام کرد. این در حالی است که روز یک‌شنبه صدها نفر از طرفداران تمر با حضور در سواحل «کوپاکابانا» در ریودوژانیرو خواستار برکناری کامل روسف شدند.

ورود جنجالی مشعل المپیک

علاوه بر این، ورود مشعل المپیک به شهر ریو میزبان بازی‌های المپیک با درگیری همراه بود. تعدادی افراد در این درگیری‌ها دستگیر شدند و حتی افرادی تلاش کردند تا مشعل المپیک را خاموش کنند.

 پلیس نیز با گاز اشک‌آور و گاز فلفل جمعیت را پراکنده کرد. اعتراض مردم به هزینه‌های سنگین برپایی بازی‌های المپیک و مشکل سیاسی با یکدیگر هم سو شده است.  همچنین روز جمعه گفته شد که معاون کنسولگری روسیه در غرب ریو دو ژانیرو فردی را که قصد سرقت و دزدی از او را داشته، به قتل رسانده و این اتفاق در نزدیکی پارک المپیک رخ داده است.

به گفته پلیس برزیل، این دیپلمات پس از درگیری و مبارزه با سارق به سلاح روی آورده است. در این درگیری معاون کنسولگری روسیه در خودروی خود همراه با همسر و دخترش بوده که سارق موتور سوار به آنها حمله می‌کند. البته بعداً مقامات روسی اعلام کردند که هیچ‌یک از مقامات دیپلماتیک و کنسولی آنها در این ماجرا دخالت نداشته‌اند.

شش کشته در حمله به اتوبوس خبرنگاران

همچنین پس از آغاز بازی‌ها نیز در حادثه تیراندازی به اتوبوس حامل خبرنگاران چینی در ریو، شش نفر از افراد محلی کشته شدند. این نخستین فاجعه بزرگ المپیک ریو بود. گزارش‌های اولیه حاکی است به خبرنگاران چینی آسیبی وارد نشده است. ریو یکی از جرم‌خیزترین شهرهای دنیا محسوب می‌شود و روزانه حملات زیادی در این شهر رخ می‌دهد. در این حادثه که چندین گروه مختلف به درگیری و نزاع پرداختند، 6 نفر از افراد محلی جان باختند.

اعتراض لبنانی‌ها به هم‌سفری با صهیونیست‌ها

در خبری دیگر رسانه‌ها اعلام کردند کاروان اعزامی لبنان به مسابقات ریو 2016 مانع از ورود کاروان رژیم صهیونیستی به اتوبوس حامل خود شده است. به گفته شاهدان، کاروان لبنان در اتوبوسی نشسته بودند که مسوولان المپیک، کاروان رژیم صهیونیستی را نیز به همان اتوبوس راهنمایی می‌کنند.  پس از اعتراض لبنانی‌ها، سرانجام دو کاروان با اتوبوس‌های جداگانه به محل برگزاری افتتاحیه عزیمت می‌کنند.

دستگیری یک ایرانی تبار

در آخرین خبرها از برزیل، رسانه‌های آمریکایی از دستگیری فردی ایرانی‌تبار از سوی پلیس برزیل به‌ظن ارتباط با جرائم تروریستی خبر دادند. این فرد از پانزدهم ژوئیه تحت نظر آژانس امنیتی برزیل قرار داشته است.

وی هنگام ورود به مرز اروگوئه بازداشت شده است. مأموران پلیس برزیل همچنین ده نفر دیگر را نیز به دلیل ظن به طراحی حملات تروریستی در خلال بازی‌های المپیک یا ارتباط با داعش بازداشت کرده‌اند.

به هر روی، نارضایتی عمومی از فساد مقامات و تظاهرات مردم، آلودگی محیطی و ویروس زیکا همزمان با برگزاری بازی‌ها در ریو، مقامات سیاسی برزیل را بیش‌از پیش سردرگم ساخته است.