نصیرزاده:
سردادن شعار خلیج فارس هیچ اشکالی ندارد
رییس کمیته تدوین مقررات فدراسیون فوتبال با بیاساس خواندن ادعاهای رییس فدراسیون عربستان، گفت: فیفا هیچ دخالتی در مسایل لیگ قهرمانان آسیا نمیکند و گفتن نام" خلیج فارس" هم از نظر قانون فیفا اشکالی ندارد.
به گزارش پارس هوشنگ نصیرزاده در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، با بی اساس دانستن ادعاهای رییس فدراسیون فوتبال عربستان مبنی بر پیگیری برخورد با تماشاگران ایرانی از طریق فیفا، اظهار کرد: این ادعاها از چند جنبه بی اساس و تعجب برانگیز است و در وهله اول ظاهرا اطلاعات مدیریتی او از فوتبال ضعیف است که عنوان کرده موضوع را در کنگره فیفا مطرح می کند، در حالی که کنگره فیفا جای طرح مساله ها و شکایات شخصی نیست و در آن تنها درباره موضوعات کلان فوتبال صحبت می کنند و اجازه طرح مشکلات بین کشورها را نمی دهند.
فیفا هیچ وقت به مسایل لیگ قهرمانان آسیا ورود نمی کند
سرپرست حقوقی کمیته تدوین مقررات فدراسیون، افزود: از طرفی دیگر ضعف رییس فدراسیون عربستان نسبت به اطلاع از قوانین نشان می دهد انگار نمی داند مسابقات لیگ قهرمانان آسیا زیر نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) بوده و فیفا هیچ دخالتی درباره مسایل آن نمی کند، مگر اینکه موارد اختلاف قومی یا نژادی مطرح شود. بنابراین تمام رسیدگی های انضباطی به هر اتفاقی که در این بازی ها می افتد به طور کامل برعهده AFC است.
فیفا مشکلی با گفتن نام خلیج فارس در استادیوم ها ندارد
نصیرزاده در پاسخ به این سوال که آیا مسوولان فوتبال عربستان می توانند عنوان شدن نام" خلیج فارس" در ورزشگاه را مصداقی برای اختلافات غیرورزشی و تحریک آمیز قلمداد کرده و به فیفا شکایت کنند، تصریح کرد: به هیچ وجه؛ چون در بخشنامه ای که از سوی سازمان ملل در سال ۱۹۹۵ برای ۱۹۸ کشور جهان ارسال شد، به تمامی کشورها دستور دادند تا در تمامی مکاتبات بین المللی شان از عنوان خلیج فارس استفاده کنند و حتی این ما هستیم که در برخی موارد که آنها از نام خلیج فارس استفاده نمی کنند می توانیم معترض باشیم.
وی افزود: بنابراین آنها در این مورد نمی توانند هیچ گونه اعتراض یا حساسیتی داشته باشند. ۲ سال پیش در یکی از بازی های لیگ قهرمانان، تماشاگران ذوب آهن از بنری که روی آن نام خلیج فارس بود، در ورزشگاه استفاده کردند که پس از مدتی AFC از ذوب آهن طلب جریمه ۶۰ هزار دلاری به خاطر این اقدام کرد. آن زمان از طرف ذوب آهن نامه ای به AFC فرستادیم که علاوه بر ذکر توضیحات، نامه سازمان ملل به اضافه آیین نامه برگزاری بازی های فوتبال ساحلی که فیفا منتشر کرده بود و بارها از نام" خلیج فارس" استفاده کرد را هم ضمیمه آن کردیم. در آن نامه حتی از الکس سوسی درخواست تعلیق ناظر اردنی بازی ذوب آهن که چنین موردی را در گزارشش آورده بود و همچنین عذرخواهی رسمی AFC را خواستار شدیم. نهایتا آن موضوع و جریمه دیگر منتفی شد.
نصیرزاده تاکید کرد: سر دادن نام" خلیج فارس" نمی تواند مصداقی برای تحریک تیم حریف باشد. از طرفی توهین یا نشر اکاذیب هم قلمداد نمی شود. بنابراین اگر تماشاگران باز هم نام خلیج فارس را تکرار کنند، اشکالی ندارد.
پرتاب ترقه در بازی با الهلال فقط می تواند جریمه نقدی داشته باشد
کارشناس حقوقی فوتبال در مورد عواقب پرتاب ترقه از سوی تماشاگران نیز به ایسنا گفت: پرتاب ترقه اگرچه اقدامی نادرست و غیرحرفه ای است اما بعضا در بازی های اروپایی هم دیده می شود و در بعضی بازی های پرتماشاگر و در برخی موارد حتی طبیعی و بدون عواقب انضباطی قلمداد می شود. طبق قانون ۵ آیین نامه، تصمیم داور بازی، نهایی و پایان یافته است؛ یعنی اگر داور دستور ادامه بازی را صادر و مسابقه متوقف نشده است، یعنی خطری بازیکنان را تهدید نمی کرده است.
وی در واکنش به اینکه یعنی پرتاب ترقه هم نمی تواند عواقبی برای تماشاگران استقلال از جمله برگزاری بازی بدون تماشاگر را به دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: چون بازی ادامه پیدا کرده، حکم محرومیت تماشاگران بعید است اما قطعا می تواند جرایم نقدی را به همراه داشته باشد.
موضوع انگشت انگاری مهم نیست و AFC هم ورود نمی کند
نصیرزاده در واکنش به اینکه موضوع انگشت نگاری کاروان الهلال و معطلی در فرودگاه عواقبی در پی دارد؟ اظهار کرد: خیر، چون انگشت نگاری در فرودگاه زیر نظر فدراسیون ها و باشگاه ها نیست و توسط تشکیلات دیگری انجام می شود. البته قاعده انگشت نگاری از خارجی ها بعضا انجام می شود. اتفاقا تیم های ایرانی بارها هنگام ورود به عربستان انگشت نگاری شده اند و آنها آنقدر ما را اذیت کرده اند که رفتار کنونی شان تعجب برانگیز است.
وی با بیان اینکه اگر بنا بر اعتراض و شکایت به AFC بخاطر انگشت نگاری هم بود، استقلالی ها می توانستند اولین بار این کار را انجام دهند و این موضوع در حیطه کاری فدراسیون فوتبال هم نمی تواند باشد، اظهار کرد: این موضوع مهم نیست و کنفدراسیون فوتبال آسیا با اینکه ضعیف ترین کنفدراسیون جهان در امور مدیریتی، مربیگری، پزشکی، داوری و… است هم به این موارد توجهی ندارد؛ هرچند شکایت مسوولان فوتبال عربستان می تواند با اقدام مشابهی از سوی مسوولان استقلال همراه باشد.
رفتار غیرحرفه ای تماشاگران استقلال فقط مربوط به پرتاب ترقه بود
نصیرزاده در واکنش به اینکه با این تفاسیر، پس تنها حرکت ناشایست تماشاگران استقلال را پرتاب ترقه می دانید، به ایسنا گفت: بله، آن حرکت کاملا غیرحرفه ای بود. از نظر من پرتاب ترقه حتی باعث کاهش حملات استقلال هم شد و کسی که آن کار را انجام داد به تیمش خیانت کرد؛ درست مانند پیتر هوپ که در بازی ایران و استرالیا به زمین آمد و تور دروازه تیم ما را پاره کرد.
تماشاگران ما بهانه دست کشورهای حاشیه خلیج فارس ندهند
وی در پایان با بیان اینکه اینگونه رفتار کشورهای حاشیه خلیج فارس بخاطر بهره مند نبودن از امتیاز تماشاگر زیاد است، خاطرنشان کرد: آنها تاکنون در حضور این همه تماشاگر بازی نکرده اند و همیشه حسرت داشتن تماشاگران پرتعداد را دارند. برای همین در مواجهه با کوچکترین موضوعی تلاش می کنند در رقابت با تیم های ایرانی این امتیاز مهم را از ما بگیرند. پس بهتر است تماشاگران ما هم بهانه هایی از این دست را به آنها ندهند.
ارسال نظر