به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دوپینگ در رشته‌ها‌ی قدرتی بیشتر از سایر ورزش‌ها به چشم می‌خورد که در ورزش کشتی، ایران بیشترین قربانی را داده است. با نگاهی به سوابق دوپینگ در کشتی جهان مشاهده می‌کنیم که از بین پنج ورزشکاری که برای همیشه به خاطر دوپینگ محروم شده‌اند سه نفر ایرانی هستند.

همچنین در بین 19 ورزشکاری که در حال حاضر به خاطر دوپینگ به مدت دو یا چهار سال محروم هستند، ایران یک نماینده دارد که البته شاخص‌ترین چهره در بین این 19 کشتی‌گیر محروم است.

علیرضا غریبی، امیر علی اکبری و طالب نعمت پور سه چهره شاخص کشتی فرنگی ایران بودند که به خاطر دو بار ارتکاب به دوپینگ برای همیشه از حضور در ورزش محروم شدند. دو کشتی‌گیر دیگری که به خاطر دوپینگ با محرومیت مادام العمر مواجه شدند، هارون دوغان، چهره شاخص ترکیه و همچنین یک کشتی‌گیر آرژانتینی است که این آمار نشان می‌دهد ایران بیشترین ضربه را از پدیده دوپینگ در کشتی جهان خورده است.

اخیرا محمد حسین محمدیان، دارنده مدال برنز جهان و کشتی‌گیر جوان و خوش آتیه که می‌توانست جانشین مناسبی برای رضا یزدانی در تیم ‌ملی باشد، با محرومیت چهار ساله مواجه شده است. هر چند که گفته می‌شود این کشتی‌گیر برای مداوای پای آسیب دیده‌اش نزد پزشک رفته و به خاطر مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشک با محرومیت مواجه شده است، اما همه این حرف‌ها نمی‌تواند توجیه قابل قبولی باشد.

در شرایطی که فدراسیون کشتی در سال‌های اخیر عزم جدی برای مبارزه با دوپینگ داشته و با آزمایش‌های سلامت که همواره از کشتی‌گیر‌ان می‌گیرد و خیلی‌ها را هم به صورت محرمانه با تنبیه مواجه کرده، مواجه شدن با محرومیت‌های سنگین به خاطر چنین مسائل پیش پا افتاده‌ای به هیچ وجه قابل قبول نیست که بیش از همه خود کشتی‌گیر مقصر است؛ آن هم کشتی‌گیری که سابقه کسب مدال جهانی دارد و می‌توانست یکی از نمایندگان ایران در المپیک باشد.

زمانی که حتی مصرف مسکن برای سردرد و یا آمپول بتامتازون که به بیماران عادی دائم تجویز می‌شود دوپینگ به حساب می‌آید اقدام کشتی گیران در درمان و مصرف دارو آن هم بدون در جریان گذاشتن کمیته‌ پزشکی فدراسیونشان گناهی نابخشودنی است.

به نظر می‌رسد جدا از تلاش فدراسیون کشتی برای مبارزه با دوپینگ خود کشتی‌گیر‌ان پیش از هر کسی این مسئولیت را بر گردن دارند تا مراقب چنین موضوعاتی باشند تا هم به خود و هم به اعتبار ورزش ایران در ابعاد بین‌المللی لطمه وارد نکنند. دوپینگ به ویژه در سنین کم شاید بتواند یک ورزشکار را حتی تا حد ملی برساند اما با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در آزمایش‌های دوپینگ، رسیدن به مدال و موفقیت با دوپینگ محال است و بیشترین ضربه را خود ورزشکار خواهد خورد. پس ضروری است کشتی گیران از ابتدا و از سن کم درست آموزش دیده و مربیان رده های نوجوانان و جوانان عواقب دوپینگ را به چهره های نوپا گوشزد کنند.

** فهرست کشتی‌گیر‌انی که به خاطر ارتکاب به دوپینگ محروم شده و در فهرست اتحادیه جهانی قرار دارند به ترتیب زیر است:

1. هارون دوغان (ترکیه) - محرومیت مادام العمر

2. علیرضا غریبی (ایران) - محرومیت مادام العمر

3. فرناندو ایگلسیاس (آرژانتین) - محرومیت مادام العمر

4. امیر علی اکبری (ایران) - محرومیت مادام العمر

5. طالب نعمت پور (ایران) - محرومیت مادام العمر

6. گئورگی ادی شراشویلی (گرجستان) – محرومیت دو ساله تا ژانویه 2016

7. آپوروا تیاگی (هند) – محرومیت دو ساله تا ژانویه 2016

8. زهرا اوتامور مورو دووا (ازبکستان) – محرومیت دو ساله تا جولای 2016

9. ماگومد شهردینوف (روسیه) – محرومیت چهار ساله تا آگوست 2018

10. شامیل اردوغان (ترکیه) – محرومیت دو ساله تا اکتبر 2016

11. علی محمد (مصر) – محرومیت دو ساله تا دسامبر 2016

12. خوان (برزیل) – محرومیت چهار ساله تا جون 2019

13. آبل هررا (پرو) – محرومیت چهار ساله تا می 2019

14. سلیم خان یوسف اف (تاجیکستان) – محرومیت چهار ساله تا جولای 2019

15. مارلان نوکاشف (قزاقستان) – محرومیت چهار ساله تا جولای 2019

16. ترخان قربان اف (آذربایجان) – محرومیت چهار ساله تا آگوست 2019

17. گری گوریان واروژان (ارمنستان) – محرومیت چهار ساله تا جولای 2019

18. رادوسلام گئورگی‌اف (بلغارستان) – محرومیت چهار ساله تا جولای 2019

19. رنه سیلوا ریوس (نیکاراگوئه) – محرومیت چهار ساله تا آگوست 2019

20. الورینا زپدا (نیکاراگوئه) – محرومیت چهار ساله تا آگوست 2019

21. وازکز (آرژانتین) – محرومیت چهار ساله تا آگوست 2019

22. استفانی هلر (پاراگوئه) – محرومیت چهار ساله تا آگوست 2019

23. اولو ارمک کمانبک (قرقیزستان) – محرومیت چهار ساله تا اکتبر 2019

24. محمد حسین محمدیان (ایران) – محرومیت چهار ساله تا اکتبر 2019