شعبانیبهار: رویکرد اصلی برنامههای هفته تربیت بدنی فرهنگی است

معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان به تشریح برنامهها در هفته " تربیت بدنی" پرداخت و گفت: رویکرد اصلی در این هفته رویکرد فرهنگی و با رنگ و بوی فرهنگ عاشورایی است.
~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا نشست خبری غلامرضا شعبانی بهار به مناسبت هفته تربیت بدنی در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد و معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان به تشریح برنامه های هفته تربیت بدنی پرداخت.
وی گفت: هفته تربیت بدنی فرصت مناسبی است تا بحث ورزش را به مدت یک هفته در ایران مطرح کنیم. البته امسال با توجه به پیشرو بودن ماه محرم تغییر مختصری را در برنامهها خواهیم داشت. رویکرد اصلی ما در این هفته یک رویکرد فرهنگی – ورزشی و با رنگ و بوی فرهنگی – عاشورایی است و شعار هفته تربیت بدنی نیز "ورزش، سلامتی، پویایی، معنویت و فرهنگ عاشورایی" است.
در اولین روز برنامه رسمی را با شرکت دو هزار نفر در استادیوم آزادی خواهیم داشت که مقامات ارشد دولت نیز حاضر خواهند بود.
برنامههای این هفته به این صورت است:
دوشنبه بیستم مهر ماه "ورزش جانبازان و معلولان"
سهشنبه بیست و یکم مهر ماه " ورزش دانشجویی و دانشآموزی ، کارمندی"
چهارشنبه بیست و دوم مهر ماه " ورزش قهرمانان و نامآوران "
پنجشنبه بیست و سوم مهر ماه "ورزش، بسیج، نیروهای مسلح و ایثارگران"
جمعه بیست و چهارم مهر ماه "ورزش همگانی بانوان و سلامت خانواده"
شنبه بیست و پنجم مهر ماه "ورزش دانشگاه ، حوزه و سازمانهای مردم نهاد"
یکشنبه بیست و ششم مهر ماه "ورزش و فرهنگ عاشورایی"
پس از اعلام این برنامهها شعبانی بهار پاسخگوی خبرنگاران شد که این پرسش و پاسخها را در ادامه میخوانید:
* برگزاری جام الماس و این که گفته شد که یک صهونیست برگزار کننده آن است صحت دارد یا خیر؟
فدراسیون بینالمللی بدنسازی برنامههایی را در سطح جهان دارد که متناسب با شرایط کشورها نیز آن برنامهها را نامگذاری میکند. این مسابقات در مراحل اول درخواست داده شد که نامش جام الماس خلیج فارس باشد و جمع بندی ما در نهایت این شد که کشورهای اسلامی نیز به آن نیز اضافه شوند. به این که این مسابقات در کشورهای دیگر به نام دیگری برگزار میشود کاری نداریم. درخواست کردیم که این مسابقات هر ساله در کشورهای اسلامی برگزار شود و مورد موافقت قرار گرفت و این که به اسم کشورهای اسلامی است، آن را از انحصاری بودن فرد خاصی خارج میکند.
البته ما همیشه میزبان این مسابقات نخواهیم بود، زیرا کشورهای اسلامی دیگر نیز استقبال کردهاند که میزبان باشند. رییس فدراسیون جهانی نیز گفت که در نظر دارد این مسابقات را در تقویم جهانی ثبت کند.
* 12 فدراسیونی که زیر مجموعه معاونت توسعه همگانی هستند افزایش بودجه از 10 درصد به 20 درصد داشتهاند؟
12 فدراسیون در زیرمجموعه ما قرار دارند که البته سه فدراسیون به صورت بخشی و صنفی هستند. 9 فدراسیون دیگر دو بودجه دارند که نسبت به سال قبل 10 درصد افزایش داشتهاند و بودجه همگانی به آنها پرداخت میشود. البته رویکرد ما این است که برنامهها را تا 30 درصد پیشبینی کردهایم و اگر برنامهای اجرایی نیازمند بودجه بیشتر باشد، علاوه بر این 10 درصد بودجه بیشتری هم خواهیم داد.
* فدراسیونها چقدر در بخش همگانی از برنامهها تمکین کردهاند؟
پارسال سعی کردیم به همه فدراسیونها 10 درصد بودجه همگانی بدهیم و نزدیک به 12 فدراسیون را 100 درصد پرداخت کردیم و سایرین 80 تا 85 درصد پرداخت شد. امسال در سیاستگذاری تغییراتی را ایجاد کردهایم به صورتی که بودجه را به فدراسیونها به صورت پروژه محور پرداخت میکنیم. یعنی این که به برخی از فدراسیونها دو بار بودجه پرداخت شده و برخی دیگر هیچ چیزی دریافت نکرده اند، زیرا از سوی آنها برنامهای اعلام نشده است. 30 تا 35 درصد فدراسیونها بودجه همگانی را به صورت موردی گرفتهاند.
* نظارتی بر روی فدراسیونها وجود دارد تا بودجه همگانی خود را صرف ورزش قهرمانی نکنند؟
زمانی که فدراسیونها پروژه های خود را اعلام کنند از طرف معاونت کارشناس میفرستیم و باید از برنامههایی که انجام میشود گزارش تهیه کنند تا فدراسیونها هم متوجه شوند که کار به صورت جدی پیگیری میشود.
* در هفته تربیت بدنی خود فدراسیونها به صورت جداگانه برنامهای دارند؟
یازده فدراسیون برنامه دارند. برای نمونه فدراسیون ورزش کارگری هر روز مسابقاتی را دارد، جودو جشنوارهای برای ردههای جوانان و نونهالان خواهد داشته و همین طور اسکیت و فدراسیون دوچرخهسواری هم در این هفته فعال هستند، ضمن این که معاونت ورزش قهرمانی نیز نمایشگاه استعدادیابی را برگزار خواهد کرد که از برنامههای اساسی و بنیادین است. ما همچنین هماهنگی با بسیج و نیروهای مسلح انجام دادهایم و همایش پیاده روی شش هزار نفری در تهران و 100 هزار نفری کوهنوردی را خواهیم داشت.
* فدراسیون همگانی تا به اینجای کار چقدر توانسته نسبت به قبل قوی عمل کند و انتظارات را در بخش توسعه ورزش همگانی برآورده کند؟
انتظاراتی که ما در ذهنمان است محقق نشده است. البته تلاش برای محقق شدن آن صورت میگیرد. بر این اساس در هیات رییسه فدراسیون همگانی و همچنین در فعالیتهای فدراسیون بازنگری صورت گرفته است. انتظار ما شاید از این فدراسیون بیشتر باشد، با این حال حمایتهایمان را از فدراسیون انجام میدهیم تا بیشتر، بهتر و عمیقتر برنامههای خود را انجام دهد.
* بودجهای که از سوی وزارت ورزش و جوانان برای هفته تربیت بدنی در نظر گرفته شده است، چه مبلغی است. شنیده میشود که 500 میلیون به برنامههای هفته تربیت بدنی اختصاص داده شده است.
فکر میکنم که لازم نباشد مبلغ آن را بگویم اما بیشتر از 500 میلیون است. خود وزارت ورزش و جوانان برنامه ویژهای برای کارکنان دارد، اما به نظرم مهم این نیست که چقدر برای این بخش هزینه کنیم و فکر می کنم که هر چقدر هم هزینه و سرمایهگذاری کنیم نتایج آن را در آینده خواهیم دید.
* چقدر برگزاری چنین برنامههایی نظیر برنامههایی که در هفته تربیت بدنی، وزارت ورزش و جوانان دارد، میتواند به توسعه ورزش همگانی کمک کند؟
ما نتیجه این برنامهها در دو بخش قهرمانی و همگانی را بررسی میکنیم. البته قهرمانی نه به معنای ورزش حرفهای. با این حال بر اساس آخرین ارزیابی که انجام دادهایم نسبت به سال قبل 10.5 درصد آمار ورزشکاران سازمان یافته افزایش داشته است. در انتهای سال 92 دو هزار و 580 ورزشکار داشتیم و در انتهای سال 93 دو هزار و 890 نفر شدند که توفیق خوبی است. در بحث همگانی این آمار را نداریم. البته فدراسیون همگانی یک آمار 20 درصدی را اعلام میکند و او از تمامی دستگاههای اجرایی اسامی افرادی که در ورزش حضور دارند را درخواست میکند و بر اساس جمع بندی که انجام میدهد آمار 20 درصد را اعلام میکند، ولی بر اساس تعاریف علمی نمی توانیم بگوییم که 20 درصد از مردم ایران ورزش مرتب و منظم دارند. البته ما از رییس مرکز ملی آمار قول گرفتهایم تا سال آینده که سرشماری نفوس مسکن را داریم آماری از مردمی که ورزش میکنند به ما بدهند که البته نیاز به حمایت مالی سنگینی دارد که اگر اتفاق بیفتد اولین بار است که آمار رسمی در ایران داریم.
* تاکنون ارزیابی از فدراسیونها داشتهاید تا مشخص شود کدام فدراسیون در بحث توسعه ورزش همگانی کار کرده است؟
والیبال برنامه خوبی داشته است. بدمینتون و کبدی همین طور برنامههای خوبی دارند، دوچرخهسواری هم برنامه خوبی را اعلام کرده است، انجمنهای ورزشی و ورزشهای رزمی هم در توسعه کمی تلاش کردهاند. فدراسیون جانبازان و معلولان رویکرد خیلی خوبی داشته است که عمدتا همگانی بوده است.
انشاءالله ارزیابی نهایی را از فدراسیونها خواهیم داشت. فدراسیونهای خاص نظیر تنیس و اسکی فعالیتهای چشمگیری نداشتهاند. البته برای خانوادهها برنامههایی را در نظر گرفتهاند اما نگاه ما مقداری کمی است. در کل فکر میکنم که فدراسیونها نسبت به سال گذشته رشد خواهند کرد.
* در تدوین برنامه ششم توسعه معاونت توسعه ورزش همگانی کاری انجام داده است؟
ما حضور جدی داشتیم و 10 شاخص اعم از روستایی و غیر روستایی را در نظر گرفتهایم. جزو اولین معاونتهایی هستیم که برنامه توسعه و حضور جدی داریم. خوشبختانه وزارت ورزش و جوانان و مجلس شورای اسلامی هم عمدتا بر توسعه ورزش همگانی تاکید دارند.
* مجوز معاونت همگانی به کجا رسید؟
این موضوع در حوزه من نیست، اما پیگیریهایی با سازمان معاونت برنامه انجام شده است. با این حال وزیر ورزش و جوانان نگاه راهبردی دارد و همه چیز در معاونت همگانی مانند معاونتهای دیگر است. با این حال ما از حوزه پشتیبانی پیگیری میکنیم تا کار نهایی شود.
* برنامهای مختص هیات وزیران در هفته "تربیت بدنی" وجود دارد؟
ارسال نظر