تیم ملی بسکتبال ایران از ساعت 15 امروز (جمعه) در مرحله نیمه نهایی مسابقات قهرمانی آسیا به مصاف چین میزبان رقابت ها رفت و با نتیجه 70 بر 57 شکست خورد.

چین کوارترهای اول تا سوم این مسابقه را به ترتیب با امتیازات 21 بر 12، 18 بر 17 و 19 بر 15 به سود خود رقم زد و ایران فقط در کوارتر چهارم با نتیجه 13 بر 12 به پیروزی رسید اما پیروزی در این کوارتر برای فرار از شکست کافی نبود.

درک بائرمن در این مسابقه تیم خود را با ترکیب اولیه مهدی کامرانی، جواد داوری، صمد نیکخواه بهرامی، اوشین ساهاکیان و حامد حدادی به میدان فرستاد و به این ترتیب داوری جایگزین حامد آفاق شد که در مسابقه قبلی مقابل کره جنوبی از ناحیه مچ پا مصدوم شده بود.

چینی ها هم با ترکیب اولیه وی ژائو، یانیوهانگ دینگ، ژو پنگ، یی ژیان لیان و ژو کی به میدان آمدند.

ایران با این شکست راهی دیدار رده بندی مسابقات شد و فردا (شنبه) در این مرحله باید به مصاف بازنده مسابقه تیم های ژاپن و فیلیپین برود.

بیست و هشتمین دوره مسابقات بسکتبال قهرمانی آسیا از یک تا 11 مهر در شهر چانگشا چین برگزار می شود و تیم قهرمان این رقابت ها سهمیه حضور در بازی های المپیک 2016 ریو را به دست می آورد.

ایران پیش از این در بازی های المپیک 1948 لندن و 2008 پکن سهمیه حضور در مهمترین میدان ورزشی جهان را به دست آورد، اما در مسابقات قهرمانی آسیا در سال 2011 در مرحله یک چهارم نهایی از اردن شکست خورد و نتوانست به المپیک 2012 لندن برسد.

با توجه به شرایط سنی بازیکنانی مانند صمد نیکخواه بهرامی، مهدی کامرانی، حامد حدادی، اوشین ساهاکیان و حامد آفاق که نسل طلایی بسکتبال ایران را در 10 سال گذشته تشکیل دادند، شاید این بازیکنان دیگر نتوانند رویایی سومین المپیک بسکتبال ایران را محقق کنند.

** کوارتر اول (ایران 12 – چین 21)

دو تیم بازی را به شدت درگیرانه و فیزیکی آغاز کردند و همین مسئله باعث شد تعداد خطاها زیاد باشد. در حالی که فقط یک دقیقه و 37 ثانیه از آغاز بازی می گذشت بازیکنان ایران مرتکب سه خطا شده بودند. ایران پس از چهار دقیقه و 35 ثانیه و چین پس از پنج دقیقه و 25 ثانیه پنج خطای تیمی خود را انجام داد.

بازیکنان دو تیم در اوایل مسابقه نیز در چند صحنه و پس از اعلام خطا از سوی داور، با یکدیگر درگیر شدند که همین مسئله نشان دهنده حساسیت فوق العاده بازی بود.

چینی ها در این کوارتر با پرس شدید و دفاع یارگیری کار بازیکنان ایران را برای کسب امتیاز سخت کردند به شکلی که اولین امتیاز ایران سه دقیقه و 26 ثانیه پس از آغاز بازی و با پرتاب آزاد صمد نیکخواه بهرامی به دست آمد.

حامد حدادی در این کوارتر عملکرد خوبی نداشت و به خصوص در اوایل مسابقه چند توپ را به شکل عجیبی از دست داد. بائرمن نیز در اواخر کوارتر اصغر کاردوست را جایگزین او کرد.

ایران برای نخستین بار در این رقابت ها کوارتر اول را به حریف خود واگذار کرد.

** کوارتر دوم (ایران 17 – چین 18)

کاردوست از ابتدای این کوارتر در میدان حضور داشت و عملکردی بهتر از حدادی داشت. البته حدادی پس از حدود پنج دقیقه به جای خود بازگشت و این بار بهتر از کوارتر قبل کار کرد. حدادی در یک صحنه دو بلاک پیاپی داشت که همین اقدام او زمینه یک ضد حمله و کسب دو امتیاز برای ایران را فراهم کرد و یکی از زیباترین صحنه های بازی را رقم زد.

آمار موفقیت پرتاب های سه امتیازی بازیکنان ایران در این مسابقه بسیار پایین بود اما در مقابل چینی ها علاوه بر پرتاب های سه امتیازی، در پرتاب های منطقه ای داخل محدوده دو امتیازی نیز عملکرد خیلی خوبی داشتند.

در پنج دقیقه ابتدایی این کوارتر، بازیکنان ایران بسیار خوب کار کردند و با دفاع منسجم فرصت کسب امتیاز به حریف نمی دادند و حتی فاصله را به سه امتیاز نیز کاهش دادند اما بازهم این چینی ها بودند که در ادامه فاصله را بیشتر کردند و این کوارتر را هم به سود خود به پایان بردند.

تعویض های پیاپی بائرمن در این کوارتر نیز مانند دیگر مسابقات ایران انجام شد اما بازیکنان ذخیره و جوان کشورمان در چنین مسابقه حساسی نتوانستند عملکردی که مقابل تیم های ضعیف داشتند را از خود ارائه کنند.

** کوارتر سوم (ایران 15 – چین 19)

بازیکنان چین که از ابتدای مسابقه در پرتاب های سه امتیازی بسیار خوب کار کردند، در این کوارتر بسیار بهتر از کوارترهای قبلی ظاهر شدند. در مقابل شاگردان بائرمن نه تنها در پرتاب سه امتیازی، بلکه در پرتاب های زیر سبد نیز بسیار پر اشتباه ظاهر شدند و همین مسئله فاصله را به تدریج بیشتر و بیشتر کرد.

فاصله امتیازی زیاد روحیه بازیکنان ایران را تحت تاثیر قرار داده بود و باعث شد اشتباهات عجیبی از آنها سر بزند. صحنه ای که صمد نیکخواه بهرامی توپ را هنگام دریبل کردن و زدن روی زمین از دست داد، یکی از عجیب ترین صحنه های این مسابقه بود.

در این کوارتر هم بازیکنان دو تیم چند بار پس از خطاهایی که انجام می شد با هم درگیر شدند.

** کوارتر چهارم (ایران 13 - چین 12)

چین در این مسابقه عملکرد فوق العاده در کار دفاعی داشت و باعث شد بارها و بارها بازیکنان ایران نتوانند در فرصت 24 ثانیه حمله خود، توپ را به سوی سبد حریف شوت کنند. چندین شوت ایر بال بازیکنان ایران نیز نشان از عملکرد خوب دفاعی حریف داشت که موقعیت شوت زنی را از تیم ایران می گرفت.

هر چه زمان پیش رفت اشتباهات بازیکنان ایران نیز بیشتر شد.

اگرچه چینی ها در این کوارتر در کمتر از چهار دقیقه چهار خطا انجام دادند اما بازیکنان ایران نتوانستند از این فرصت استفاده کنند و با مجبور کردن بازیکنان حریف به انجام خطا، صاحب پرتاب های آزاد شوند.