رضا یزدانی: برای المپیک ریو نگرانم
من فکر میکنم در آینده کشتیگیران ایرانی میتوانند برابر باروفس به پیروزی برسند. اگر دقت کرده باشید بروز مقابل کشتیگیر روس به سختی به پیروزی رسید.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- محمود مولایی- تیم ملی کشتی آزاد در مـسابـقـات جـهـانـی لاسوگاس با اینکه ۵سهمیه از ۶ سهمیه المپیک۲۰۱۶ ریودوژانیرو را بهدست آورد، اما تیمی بدون کسب مدال طلا بود.
حاصل تلاش آزادکاران 2مدال نقره و 2 مدال برنز بود؛ نتیجهای که برخی انتقادها را ازجمله انتقاد علیرضا حیدری، نایبرئیس فدراسیون کشتی برانگیخت. تیم ملی البته با داشتن حسن رحیمی در 57کیلوگرم و حسن یزدانی در 70کیلوگرم درخشید ولی در برخی اوزان کشتیگیران حذف شدند. چنانکه در فاصله کمتر از یکماه مانده به رقابتهای المپیک ریو این پرسش مطرح است که آیا تیم ملی میتواند با بهترین نفرات عازم بزرگترین رویداد جهان شود یا نه. رضا یزدانی، کشتیگیر وزن 97کیلوگرم که بهدلیل آسیبدیدگی نتوانست در مسابقات جهانی حضور داشته باشد، به جای او، عباس طحان کشتیگیر جوان در مسابقات حضور داشت و در نهایت به رتبه پنجم دست یافت تا تنها سهمیه المپیک را بهدست بیاورد. یزدانی به همشهری میگوید که بهدلیل زمان برگزاری مسابقات فرصت نکرده تمامی رقابتها را تماشا کند. با این حال، نسبت به برخی کشتیهای برگزارشده اشراف کامل دارد و با توجه به نتایج بهدست آمده تیم ملی را ارزیابی میکند. او همچنین درباره آینده تیم ملی و حضور در المپیک صحبت کرده است.
آقای یزدانی، نتایج تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را چگونه ارزیابی میکنید؟
بچهها زحمت خود را کشیدند. یعنی نمیتوانیم بگوییم که کمکاری کردند. سطح برگزاری مسابقات بالا بود و واقعیت این است که توان بچهها همین بود. کشتیگیرانی داشتیم که میتوانستند مدال طلا بگیرند. مثل حسن رحیمی که با قدرت در مسابقات حاضر شد. تا فینال هم به خوبی کشتی گرفت و هر چه توان در بدن داشت را رو کرد. رحیمی تنها کسی بود که میتوانست مدال طلا بگیرد. اما در مسابقه فینال نتوانست کشتی را مقابل خینچگاشویلی گرجستانی مدیریت کند. اگر در ثانیههای پایانی میتوانست کشتی را به خوبی اداره کند، الان ما طلا داشتیم.
حسن یزدانی هم در وزن 70کیلوگرم یکی از کسانی بود که کشتیهایش بهخاطر فنهای مختلفی که اجرا میکرد مورد توجه زیادی قرار گرفته بود. او اما در فینال با اختلاف زیادی کشتی را واگذار کرد...
حسن نشان داد که با آمادگی بدنی بالا راهی مسابقات شده است. پُرنفس و جنگنده کشتی گرفت و قبل از مسابقه فینال این موضوع را به وضوح در حرکاتش میشد دید. واقعیت این است که من نتوانستم کشتی فینال حسن رحیمی را ببینم، اما از دست دادن 10امتیاز در فینال نشان میدهد که ماگومدوف روس کشتیگیر بهتری بود. جالب است که حریف روس هم مثل حسن کشتیگیر جوانی بهحساب میآمد و قطعا جویای نام است.
در وزن 74کیلوگرم بازهم جردن بروز تمامی حریفانش را شکست داد و قهرمان شد. وضعیت علیرضا قاسمی را در این گروه و اینکه کشتیگیران ایران بازهم به حریف آمریکا باختند را چگونه دیدید؟
قاسمی برای اولینبار بود که در مسابقات جهانی شرکت میکرد. تجربه کافی نداشت و در مقابل بروز علاوه بر تجربه، آمادگی بدنی بالایی داشت. باروفس یک سروگردن از دیگر کشتیگیران این وزن بالاتر است. قدرت عجیبی دارد، بهخصوص قدرت انفجاریاش بسیار خوب است. او نهتنها قاسمی بلکه بقیه حریفان خود را هم با شکست روبهرو کرد. با این حال، من فکر میکنم در آینده کشتیگیران ایرانی میتوانند برابر باروفس به پیروزی برسند. اگر دقت کرده باشید بروز مقابل کشتیگیر روس به سختی به پیروزی رسید.
عباس طحان رقیب شما برای حضور در مسابقات جهانی بود و بهدلیل آسیبدیدگی شما شانس حضور در این رقابتها را پیدا کرد. طحان پنجم شد، آیا میتوانست نتیجه بهتری کسب کند؟
اسنایدر آمریکایی که در وزن 97کیلوگرم مدال طلا گرفت، اجازه خودنمایی به حریفان خود را نداد. همه را شکست داد و قهرمانی را بهدست آورد. طحان هم جوان است و مثل بقیه کشتیگیران به اسنایدر باخت. با این حال، طحان میتوانست مقابل اولینیگ اوکراینی به پیروزی برسد. عباس در جام تختی این کشتیگیر را شکست داده بود و بازهم میتوانست برنده باشد. با همه اینها، همانطور که گفتم طحان جوان است.
تیم جوانی به آمریکا رفت و مسئولان فدراسیون ناکامی آزادکاران را به این موضوع نسبت میدهند. نظر شما چیست؟
تجربه در میدان بزرگی چون جهانی خیلی میتواند کمک کند. تجربه کشتیگیر قابلیتهایش را بالا میبرد ولی در مسابقات جهانی بچههای ما جوان بودند.
با نتایجی که بهدست آمد، فکر میکنید تیم ملی بتواند در فاصله اندک تا رقابتهای المپیک به آمادگی لازم برسد و موفق شود؟
ما باید تا رقابتهای المپیک تلاش زیادی انجام دهیم. در واقع برای رسیدن به موفقیت در المپیک مسیر سختی را پیشرو داریم و من نگران المپیک هستم. چون بچهها باید تجربه کسب کنند، روی تکنیک کشتی بچهها باید کار شود. مسئولان باید بتوانند تیم ملی را به خوبی مدیریت کنند. البته شانس هم باید همراه ما باشد. شانس فاکتور خیلی مهمی در مسابقات کشتی نیست و همه موفقیت را نمیشود به فاکتور شانس نسبت داد. اما شانس هم تأثیرگذار است.
میخواهم در المپیک کشتی بگیرم
رضا یزدانی، کاپیتان تیم ملی کشتی آزاد است. او در مورد آسیبدیدگی پای خود و روند بهبودیاش میگوید: «یکی از دلایلی که نمیتوانستم تا دیروقت بیدار بمانم و مسابقات کشتی را کامل ببینم، وضعیت آسیبدیدگیام بود. درد داشتم، اما رفتهرفته مشکل مصدومیتم برطرف میشود. در حال حاضر هفتهای 4-3جلسه انفرادی تمرین میکنم و نمیخواهم به پایم فشار بیاورم. اما از ماه آینده که مصدومیتم کامل برطرف میشود، تمرینات پُرفشاری خواهم داشت.» او ادامه میدهد: «سعی میکنم خودم را تا المپیک برسانم. میخواهم خودم را به آمادگی کامل برسانم و بتوانم در المپیک کشتی بگیرم.»
ارسال نظر