پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- وحید جعفری- پدروگاما فیلو٣٩ساله، امروزه نقش تاثیر‌گذاری در تصمیم‌گیری‌های کلان اتحادیه جهانی کشتی دارد. او عضو هیات رییسه اتحادیه جهانی کشتی، رییس کنفدراسیون کشتی آمریکای جنوبی، رییس کمیسیون کشتی ساحلی اتحادیه جهانی کشتی و رییس فدراسیون کشتی برزیل است. پدرو که کشورش میزبان بازی‌های المپیک ٢٠١٦ شده در آن رقابت‌ها مسوول برگزاری مسابقات کشتی خواهد بود. به همت هومن توکلیان رابط کشتی ایران و امریکا، فرصتی فراهم شد تا با این چهره مطرح کشتی دنیا گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم و پیرامون آینده کشتی در المپیک، وضعیت کشتی در آمریکای جنوبی، نقش ایران در جهان کشتی و... صحبت کنیم. متن این مصاحبه را در ادامه مشاهده فرمایید:

در ابتدا می‌خواهیم احساس عاطفی خود را نسبت به ورزش کشتی بیان کنید؟

من در کشوری به دنیا آمده‌ام که آن را با فوتبال می‌شناسند و طرفداران زیادی در این رشته دارد. اما من عاشق ورزش کشتی هستم.

چگونه شد که به عنوان یک برزیلی به ورزش کشتی که در کشور شما جایگاه بالایی ندارد، علاقه‌مند شدید؟

پدرم دارای کمربند مشکی جوجیتسو و مربی این رشته ورزشی بود. من نیز ورزش را با جوجیتسو شروع کردم. همانطور که می‌دانید فنون جوجیتسو اشتراک زیادی با جودو و کشتی دارد. پس از اینکه به مهارت خوبی در جوجیتسو رسیدم؛ پدرم توصیه کرد تا فنون کشتی را بیاموزم و اینچنین شد که به سمت کشتی آمدم.

ورزش جوجیتسو در برزیل چقدر طرفدار دارد؟

طرفداران بسیار زیادی دارد. همانطور که کشتی برای بسیاری از جوانان ایالات متحده و ایران مهم است جوجیتسو نیز برای جوانان برزیل اهمیت دارد و دارای محبوبیت است. جوانان برزیلی در این رشته استعداد بسیار خوبی دارند.

با توجه به اشتراک فنون این رشته با کشتی، آیا می‌توان امیدوار بود که برزیلی‌ها در کشتی نیز پیشرفت کنند؟

من اعتقاد دارم که کشتی در برزیل پیشرفت زیادی خواهد کرد. ما نیاز به قهرمان‌سازی در این رشته داریم، زیرا با داشتن یک قهرمان و الگو مردم علاقه بیشتری به این رشته پیدا می‌کنند. مردم برزیل به قهرمانان خود اعتقاد و ایمان دارند.

در حال حاضر وضعیت کشتی برزیل در چه مرحله‌ای است؟

کشتی در برزیل مانند یک طفل نوزاد است و آرام آرام در مسیر توسعه و رشد قرار خواهد گرفت. کشتی زنان نیز در کشور ما حرکتی روبه رشدی داشته است. برگزاری مسابقات کشتی المپیک٢٠١٦ در ریو نیز کمک زیادی می‌کند تا ورزش کشتی را بیشتر از گذشته به مردم کشورم معرفی کنیم.

آیا کشور شما این پتانسیل را دارد که میزبان شایسته‌ای برای مسابقات کشتی المپیک باشد؟

قطعا در المپیک برنامه‌ریزی کمی سخت است. اما تمام سعی ما این است که میزبان خوبی برای مسابقات باشیم. پیش از برگزاری مسابقات رقابت‌های آزمایشی المپیک را برگزار می‌کنیم که این مسابقات ما را به درک بیشتری از پتانسیل موجود خواهد رساند.

در آمریکای جنوبی کوبا قدرت بزرگی در کشتی است. غیر از این کشور کدام کشورها در کشتی پیشرفت داشته‌اند؟

کشورهای کلمبیا و ونزوئلا رشد خوبی در کشتی به ویژه در کشتی زنان داشته‌اند.

به عنوان عضو هیات رییسه اتحادیه جهانی کشتی، کشتی ایران را چگونه می‌بینید؟

فقط می‌توانم بگویم ایران در کشتی بهترین است.

از رسول خادم رییس فدراسیون کشتی ایران چه شناختی دارید؟

من هنوز با رسول خادم از نزدیک برخوردی نداشته‌ام و علاقه زیادی دارم که با او ملاقات کنم. البته خادم از من برای حضور در مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی دعوت کرد اما متاسفانه نتوانستم در ایران حضور پیدا کنم. می‌دانم که به خوبی کشتی ایران را مدیریت می‌کند و نتیجه کار او این بوده که ایران هم در کشتی فرنگی و هم در کشتی آزاد بسیار خوب عمل کرده است.

با توجه به اینکه کشتی ساحلی ایران با مدیریت عیسی مومنی با برگزاری مسابقات کشوری، حضور موفق در رقابت‌های ساحلی آسیا و برگزاری تمرینات آماده‌سازی تیم کشتی ساحلی برنامه‌محور شده است، ارزیابی شما به عنوان رییس کمیسیون کشتی ساحلی اتحادیه جهانی کشتی از آینده کشتی ساحلی ایران چیست؟

قرار بود ایران میزبانی مسابقات جهانی کشتی ساحلی را بر عهده بگیرد اما مدتی بعد انصراف داد. برای ما بسیار مهم است که ایران در حال گسترش کشتی ساحلی است و می‌دانیم که کشور شما می‌تواند یکی از قدرت‌های کشتی ساحلی در سطح دنیا باشد. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که با ایران همکاری خوب ومداومی برای رشد کشتی ساحلی داشته باشیم. شاید کشتی ساحلی در آینده المپیکی شود!

کشتی هنوز هم باید برای بقا در المپیک مبارزه کند و هنوز خطر حذف از المپیک کشتی را تهدید می‌کند؛ به نظر شما آیا کشتی در نهایت در المپیک ماندگار خواهد شد؟

من نمی‌توانم تصور کنم که المپیک بدون کشتی باشد. ما تلاش‌های‌مان را خواهیم کرد و امیدهای زیادی داریم. من بیشتر نگران کشتی فرنگی هستم اما دست به دست هم خواهیم داد تا همه رشته‌های کشتی در المپیک ماندنی شوند.

همان طور که خود شما اشاره کردید ایران یکی از قدرت‌های بزرگ کشتی دنیا است، با این حال هیچ نماینده‌ای در هیات رییسه اتحادیه جهانی کشتی ندارد، آیا حق ایران نیست که سهمی در این اتحادیه داشته باشد؟

من بر این عقیده هستم و علاقه‌مندم که ایران باید در اتحادیه جهانی کشتی نماینده داشته باشد. اتحادیه جهانی کشتی نیز تعامل بسیار خوبی با کشتی ایران دارد و در اینجا نیز اعلام می‌کنم که آمریکای شمالی وجنوبی حامی ایران است و ازاین کشور در آینده پشتیبانی خواهد کرد.

کشتی کدام یک از قهرمانان ایرانی را می‌پسندید؟

از سبک کشتی حمید سوریان خوشم می‌آید. او قهرمان بسیار بزرگی است. همچنین جا دارد از زنده‌یاد علیرضا سلیمانی یاد کنم، او مرد بسیار بزرگی بود که قهرمانی‌های زیادی برای ایران به دست آورد.

آیا در آینده از دانش مربیان ایرانی برای توسعه و رشد کشتی برزیل استفاده خواهید کرد؟

ما در حال حاضر از وجود یک مربی کوبایی در کشتی فرنگی بهره می‌بریم. برای استفاده از مربیان ایرانی نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم و مطابق قرارداد همکاری که با فدراسیون کشتی ایران امضا کرده‌ایم در آینده از مربیان ایرانی به صورت مقطعی استفاده خواهیم کرد. اما استفاده طولانی‌مدت از مربیان ایرانی به دلیل مشکلاتی همچون عدم آشنایی با زبان پرتغالی و تفاوت‌های فرهنگی فعلا امکان‌پذیر نیست.