به گزارش پارس به نقل از تسنیماین روزها شاهد نظرات و عقاید مختلفی در خصوص رابطه مصرف مکمل‌ها و داروهای استروییدی برای بیماری تنها ایرانی حاضر در بین بدنسازان حرفه ای جهان بیت الله عباسپور هستیم، در این رابطه اکبر خزایی مربی و داور بین المللی فدراسیون جهانی ifbb به تسنیم عنوان کرد‌: متاسفانه شاهد هستیم بیت الله عباسپور دچار بیماری" واسکولیت" شده است که کمتر کسی دچار این بیماری می‌شود و دلایل این بیماری هم تا حدودی نامشخص و نمی‌توان دلیل قطعی برای آن مشخص کرد و این بیماری دچار اختلال در سیستم ایمنی و گلوبول‌های سفید خون می‌شود.

این پژوهشگر و محقق علوم بدنسازی افزود: بیت اله عباسپور از قهرمانان بزرگ و با اخلاق است که این ورزش را به‌صورت علمی و تحت نظارت دنیس جیمز از قهرمانان و مربیان بزرگ دنیا انجام می‌داد و قطعاً اشتباهی در برنامه‌های خود نداشته است ضمن اینکه علت این بیماری نامشخص است و افراد دیگری در کل دنیا به این بیماری دچار شدند که حتی ورزشکار نبودند و از هیچ دارویی استفاده نکرده بودند.

این مربی بین المللی عنوان کرد: برخی واقعاً به‌راحتی در خصوص مکمل‌های غذایی قضاوت نکنند زیرا مکمل‌های غذایی برای افراد سالم دارای هیچگونه عارضه ندارند و اگر اینطور بود در کشور آمریکا و کشورهای اروپایی و حتی ایران نمی‌توانستند مجوز تولید و عرضه اخذ کنند اگر این مکمل‌ها دارای عوارض بودند که مجوزهای اخذ شده توسط شرکت‌های مختلف از وزارت بهداشت و درمان که زیر سوال می‌رود!

خزایی اظهار کرد: البته داروهای استروییدی یا همان داروهایی که برای دوپینگ کاربرد دارند جدا از مکمل‌ها هستند و صرفاً برای درمان و امور پزشکی مورد مصرف قرار می‌گیرند و از عوارض آنها می‌توان به رشد سلول‌های سرطانی, چرب و تنبل شدن کبد, عقیقی کوتاه و بلند مدت ( البته نه عقیقی دائم) پرخاشگری و اختلالات روانی, آکنه و چرب شدن پوست, تاسی سر و...اشاره کرد که مصرف خودسرانه این داروها تحت هیچ شرایط پیشنهاد نمی‌شود.

این کارشناس حوزه سلامت در پایان خاطرنشان کرد: برای بیت الله عباسپور آرزوی سلامتی و تندرستی داریم و از مسئولان عالی کشور تقاضامندیم برای تامین هزینه‌های جاری درمان تنها بدنساز راه یافته به مسابقات مسترالمپیا گام‌های موثری بردارند زیرا این قهرمان مجبور به فروش لوازم شخصی از قبیل خودرو و...خود شده است و هزینه‌های بسیار سرسام آوری دارد که از عهده هر شخصی خارج است.

بیت الله عباسپور، قهرمان نامدار بدنسازی و پرورش اندام ایران که در رقابت‌های حرفه ای هم توانست صاحب موفقیت شود حدود چند ماه پیش به دلیل بیماری راهی بیمارستان شد و بعد از بستری شدن این قهرمان نامدار ایران شایعات بسیاری در مورد ارتباط بستری شدن او در بخش سی سی یو و مصرف مکمل‌ها مطرح شد، اما وی بعد از بهتر شدن شرایطش در صفحه شخصی اش به این شایعات پایان داد. عباسپور حدود یک هفته در بیمارستان پیامبر و نزدیک 11 روز هم در بیمارستان شریعتی بستری بود.

این قهرمان سرشناس بدنسازی و پرورش اندام ایران و جهان بعد از مرخص شدن از بیمارستان در صفحه شخصی خود نوشت: «بعد از گذراندن دوره بیماری نسبتاً طولانی در بیمارستان به لطف خداوند در منزل استراحت می کنم. خیلی ها در مورد بیماری من سوال کردند که اسم بیماری ام چه بود؟ واسکولیت تشخیصی بود که داده شد. تا چند وقت احتیاج به استراحت دارم و بعد از چند روز به محل کارم برمی گردم. لطفا به شایعات نپردازید و اگر سوالی بود از خودم بپرسید.»

بیماری واسکولیت چه بیماری است؟

‌بیماری واسکولیت از بیماری های نادر است که از ویژگی های آن التهاب عروق خونی است. هر سال 10 - 15 مورد در هر یک میلیون نفر گرفتار می‌شوند و بیشتر در افراد بالای 50 سال دیده می‌شود ولی کودکان و جوانان را نیز می‌تواند درگیر کند. می‌تواند هر یک از رگ‌های خونی بدن را تحت تاثیر قرار دهد و باعث انواع علائم و عوارض بالقوه شود التهاب باعث تورم دیواره رگ‌های خونی، کاهش و یا حتی مسدود کردن جریان خون به بافت‌ها و اندام می شود.

درمان با هدف کاهش التهاب عروق خونی و بهبود عملکرد موثر اندام‌های بدن است. میزان آسیب واسکولیت بستگی دارد که چه بخشی از بدن را تحت تاثیر قرار دهد دیواره‌های رگ‌های خونی آسیب دیده می‌تواند سبب تورم و برآمدگی ( آنوریسم ) شود و حتی ممکن است پاره شود و ایجاد خونریزی در داخل بدن کند، علاوه بر آسیب به عروق خونی می‌تواند به بافت‌ها یا اندام‌های بدن که توسط رگ‌های خونی تغذیه می‌شوند آسیب برساند.

علت واسکولیت چیست؟

اصطلاح واسکولیت شامل طیف وسیعی از بیماری های مختلف و کاملاً متفاوت است واسکولیت به معنای واقعی کلمه التهاب در رگ‌های خونی است و ممکن است همه چیز از یک واکنش نوع آلرژی خفیف تا شاید قرار گرفتن در معرض ( دارو، یک ماده شیمیایی و یا عاملی در طبیعت مانند گزیدگی حشرات تا یک بیماری خود ایمنی چند ارگانی سیستمیک جدی ) که می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد به همین دلیل، تمام انواع واسکولیت باید بسیار جدی در نظر گرفته شود زیرا یک بیماری بالقوه کشنده است تا زمانی که خلاف آن ثابت شود.

اگر چه واسکولیت سیستمیک در حال حاضر غیر قابل درمان است، ولی قابل کنترل است و می‌توان آن را با داروهای مدرن کنترل کرد. اگر در مراحل اولیه به درستی تشخیص داده شود و پس از آن به درستی و به طور موثر درمان شود بیشتر بیماران بخوبی بهبود، و با مراقبت مناسب مستمر، هم چنان به یک زندگی خوب و عادی ادامه می‌دهند. واسکولیت اگر به موقع تشخیص داده نشود و مورد درمان قرار نگیرد می تواند منجر به عوارض غیر قابل برگشت و کشنده شود.