کفاشیان:نظر هیات رییسه و وزارت ورزش برکناری نبی بود/کاشانی و تاج می توانند رییس فدراسیون شوند
رییس فدراسیون فوتبال گفت:من اسلامیان را به فدراسیون فوتبال آوردم.
به گزارش پارس به نقل از اعتماد،من در طول مدیریتم در فدراسیون فوتبال سعی کردم مجموعه را به استقلال برسانم. همیشه سعی کردهام با مدیران بالادستی تعامل داشته باشم. اما هر فشاری که روی من وجود داشته باشد، این مجمع فدراسیون فوتبال است که باید برای شخص من و مدیریت تصمیمگیری کند. همه ما تابع نظر مجمع هستیم و هر وقت مجمع بگوید برو میروم. تا هر وقت که مجمع عمومی فدراسیون به بنده اعتماد داشته باشد با وجود تمام مشکلاتی که هست کارم را با قدرت انجام خواهم داد.
این جملات وجه مشترک تمام مصاحبههایی است که علی کفاشیان در سالهای گذشته درباره تغییرات در فدراسیون فوتبال انجام داده است. او هر وقت که تحت فشار بوده و بحث تغییرات در فدراسیون در محافل ورزشی داغ بوده، شروع به تعریف و تمجید از مجمع عمومی کرده و حرف از استقلال مجمع در تصمیمگیری زده است.
رییس خندهروی فوتبال کشور اما در تازهترین مصاحبه خود با هفتهنامه کیهان ورزشی در بخشی از گفتوگوی مفصل خود به مساله بسیار مهمی اشاره کرده است.
مدیری که تا همین چند روز پیش در مصاحبههایش اعلام میکرد، مجمع باید برای مدیریت فدراسیون و صندلی ریاست تصمیمگیری کند، حالا رسما اعلام کرده که رییس بعدی فدراسیون فوتبال را خودش انتخاب کرده است! در واقع رییس با این اظهارنظر روی این حرف و حدیثها در چند سال گذشته که گفته میشد مجمع عمومی فدراسیون هیچ اختیاری از خودش ندارد و مدیران فدراسیون برایش تصمیمگیری میکنند صحه گذاشت!شاید مجمع در تمام سالهای گذشته برای کفاشیان اهرمی بوده تا مشکلات را از جلوی خود بردارد. هر وقت بحث برکناری او و تغییرات در فدراسیون مطرح میشد، او با اشاره به اهمیت مجمع میگفت که فقط آنها باید برای فوتبال تصمیمگیری کنند وگرنه فوتبال ایران تعلیق خواهد شد. هرزمانی هم که مشکلاتی در مدیریت فدراسیون به وجود میآمد این مجمع بود که باید به تصمیمات و خواستههای تیم مدیریتی فدراسیون وجاهت میداد. به این ترتیب در زمان بروز مشکلات رییس که اهالی ورزش همه او را به نام «استاد برگزاری مجامع» میشناسند، با هنرمندی و روشهای منحصربه فرد خود، مصوبات را از مجمع برای تصمیمات و اتفاقات مورد نظر خودش میگرفت!
کیهان ورزشی وقتی از کفاشیان سوال کرده که «محمود اسلامیان را شما آوردهاید؟» او با این جمله که «بله من او را به فوتبال آوردهام» پاسخ کوتاه و محکمی به این سوال داده است. در سوال بعدی آمده «این شائبه مطرح شده که برنامهریزی کرده است تا پس از رفتنش، اسلامیان رییس فدراسیون فوتبال شود. خودش این موضوع را قبول دارد؟» پاسخ کفاشیان اما به این سوال در نوع خود جالب است. او وقتی تاکید کرده است که «ممکن است ضمن اینکه کاشانی و تاج هم میتوانند رییس فدراسیون شوند»
علنا از همین حالا برای مسوولان وزارت ورزش و جوانان هم خطونشان کشیده و این پیام را داده که باز هم خودش برای آینده فوتبال ایران تصمیمگیری خواهد کرد.
وقتی کفاشیان این حرف را میزند کاملا مشخص است که او برنامه ویژهای برای انتخابات فدراسیون دارد.
به هر حال وقتی از کفاشیان سوال شده «البته اینجا سمبه اصفهانیها پرزورتر است تاج، ساکت و اسلامیان اصفهانی هستند و شما خودتان هم اصفهانی هستید» او گفته است: «اهل نایین هستم. من اسلامیان را آوردم که به من کمک کند و در خیلی از جاها مشکلات را حل کرده است. در ذهن خودم بوده که او گزینه خوبی برای فدراسیون خواهد بود. اگر اسلامیان بخواهد دوست دارم پس از من رییس فدراسیون فوتبال شود. ایشان خودش گفته که علاقهای به ریاست فدراسیون ندارد و فقط قصد کمک به آن را دارد. چرا که علاقه اصلی او به کارهای اقتصادی است»، مشخص میشود که از مدتها قبل برنامهریزیها برای انتخابات ریاست فدراسیون آغاز شده است. البته این وسط هنوز معلوم نیست که خود کفاشیان برنامه اصلیاش برای این انتخابات چیست. او بازنشسته است و بدون تردید مشکلات زیادی با حضور دوبارهاش در انتخابات به وجود خواهد آمد. اما مساله قابل تامل این است که نفر اول فوتبال ایران به تازگی بعد از چندین سال رایزنی و همکاری با افراد تاثیرگذار و سیاستگذار اصلی فوتبال آسیا، به صندلی نایبرییسی AFC رسیده است. به همین ترتیب برای حفظ این جایگاه کفاشیان یا باید خودش رییس فدراسیون فوتبال بماند یا اینکه رییس بعدی فوتبال ایران فرد نزدیک به خودش باشد تا اگر قرار به تمدید سهباره ریاستش بر فوتبال نیست، حداقل بتواند در هیات رییسه بعدی فدراسیون حضور داشته باشد. البته اینها صحبتهایی است که علی کفاشیان در تازهترین مصاحبهاش مطرح کرده است. محمود اسلامیان اما بعد از انتخاب رسمی به عنوان نایبرییس اول فدراسیون، سیاست سکوت در پیش گرفته و نه مصاحبه میکند و نه خودش را قاطی حواشی و جنجالهای این روزهای فوتبال میکند! اسلامیان بارها تاکید کرده است که هیچ تمایلی به ریاست فدراسیون فوتبال ندارد. اما کفاشیان اعلام کرده که گزینهاش برای ریاست فدراسیون نایبرییس اولش است! البته اگر قرار شد خودش برود!
بدون هیچ تردیدی با وجود تمام مشکلات مدیریتی که در هشت سال گذشته در فوتبال کشور وجود داشته، باید اذعان داشت که کفاشیان برای خودش مدیر باهوش و کاربلدی است. شاید او در تمام هشت سال گذشته که بر مسند ریاست فوتبال ایران تکیه زده است، کارنامه خوبی در مدیریت و ارتقای سطح و ساختار فوتبال از خودش بر جای نگذاشته است، اما با وجود تمام هجمهها و مشکلات همیشه توانسته مقابل بزرگترین منتقدان خود هم بایستد تا رییس فدراسیون بماند. او حتی برای اینکه جایگاه خود را حفظ کند در مقاطع زمانی مختلف هر وقت که از سوی مسوولان تحت فشار بوده، حاضر شده مدیران زیر مجموعه خود را حذف کند. به هر حال او در مصاحبه با هفتهنامه کیهان ورزشی، رسما تاکید کرده است که نبی، آیتاللهی و فریده شجاعی را به خاطر فشاری که از سوی وزارت ورزش و جوانان وجود داشت از کار برکنار کرد.
این در حالی است که رییس مرداد سال گذشته و درست در زمانی که فشارها برای تغییرات در فدراسیون به اوج خود رسیده بود در گفتوگوی تفصیلی خود با روزنامه «اعتماد» رسما تاکید کرده بود که به هیچ عنوان حاضر نیست برای بقای خودش هیچ کدام از مدیران زیرمجموعه و همکارانش را تحت فشار از بالا تغییر بدهد و زیر بار این کار نخواهد رفت. کفاشیان مرداد سال گذشته این صحبت را انجام داد و در دیماه نبی، آیتاللهی و شجاعی را از کار برکنار کرد. او حالا در هفته چهارم تیر ماه ١٣٩٤ در مصاحبه با کیهان تاکید کرده است: « وقتی گودرزی آمد به ما اعلام کرد که یکسری تغییرات در ساختار مدیریتی فدراسیون و اجرایی فوتبال انجام شود، مثلا میخواستند که پرداختیها به بازیکنان و مربیان کمتر و سیاستها طوری باشد که تعادل حفظ شود. ایشان روی برکناری دبیرکل، نایبرییس اول و سوم هم نظراتی داشتند که ما از همان اول اعلام کردیم که این کار باید طبق روال قانونی خودش انجام شود. دبیرکل دست خودمان بود و برکنارش کردیم. آیتاللهی خودش استعفا داد و تغییر فریده شجاعی در نایبرییسی سوم و بانوان را هم در مجمع مطرح کردیم. به نظر میرسد که این تغییرات برای ماندگاری بنده بود! اما من اعتقاد دارم که تغییرات اگر به نفع فوتبال باشد باید انجام شود!»
کفاشیان در اینگفتوگو حتی تاکید کرده است با اینکه از کار مهدی محمد نبی راضی بود مجبور شد او را برکنار کند تا اعتماد وزارت ورزش را جلب کند. او گفته که نمیتوانست در فدراسیون فوتبال بماند و با وزارت ورزش بجنگد! او اعتراف کرده که نمیخواست آیتاللهی هم از فدراسیون برود اما خودش استعفا داد. اما همین مدیر وقتی هیات رییسه فدراسیون نامههای محرمانهای به او برای برکناری نبی و آیتاللهی در سال گذشته داد، مقابل هیات رییسه ایستاد و این کار را انجام نداد. تمام مصاحبههای کفاشیان در رسانهها که تاکید کرده بود «نبی و آیتاللهی با قدرت به کارشان ادامه خواهند داد و به هیچ عنوان دیگر بحث تغییر آنها مطرح نیست» موجود است. اما این حرف کفاشیان با آنچه که اتفاق افتاد تفاوت زیادی داشت. این بخش صحبتهای کفاشیان در مصاحبه با کیهان ورزشی که گفته است: «هیات رییسه به من دو نامه داد که دبیرکل را برکنار کن. وقتی هیات رییسه چنین خواستهای را از من دارد و نظر وزارت ورزش هم همین است من هم باید این کار را انجام بدهم.»
این حرفهای رییس فدراسیون اما با صحبتهای چند ماه گذشته او همخوانی ندارد. او مقابل حرف هیات رییسه ایستاد و خواسته آنها را اجرایی نکرد. اما وقتی در آستانه جام ملتهای آسیا داستان ابهامات مالی در فدراسیون فوتبال و اعتراض اعضای مجمع به این اتفاق به اوج خود رسید و رسیدگی به پرونده فساد فوتبال در مجلس هم کلی سروصدا ایجاد کرد، سیاست نفر اول فدراسیون فوتبال تغییر کرد و او ناچار به تعامل با وزارت ورزش شد.
شاید بزرگترین مشکل فوتبال ایران این است که اعضای مجمع به عنوان مهمترین رکن تصمیمگیری و سیاستگذار در فوتبال، هیچ اطلاعی از حیطه اختیارات، اساسنامه، آییننامهها و قوانین و تاثیرگذاری خود ندارند. همین مساله باعث شده در هشت سال گذشته به جای اینکه برای مدیریت فوتبال ایران تصمیم بگیرند، به جایشان تصمیمگیری شود و حتی مصوبات و نظرات هم به آنها تحمیل شود. امروز اما علی کفاشیان همان طور که اشاره شد در مصاحبهاش اعلام کرده که رییس بعدی فدراسیون فوتبال را انتخاب کرده است. این جمله کفاشیان مصداق بارز بیاهمیت جلوه دادن نقش مجمع در فوتبال ایران است. در حالی که طبق اساسنامه پروسه تعیین رییس بعدی فدراسیون قوانین و مقررات خاص خودش را دارد، مرد خنده رو صراحتا اعلام کرده که تاج و کاشانی و اسلامیان میتوانند جانشینان بعدی او باشند. این در حالی است که طبق قانون، مجمع باید برای کفاشیان تصمیمگیری کند. اما تنها نتیجهای که از اینصحبتهای کفاشیان میتوان گرفت این است که انتخابات پیش رو فدراسیون اهمیت بسیار زیادی برای رییس فعلی دارد. او خوب میداند یا خودش باید دوباره رییس بماند یا اینکه آدم نزدیک به خودش را رییس فدراسیون کند. کفاشیان استاد برگزاری مجمع است و تجربه نشان داده که اگر قدرت اجرایی در دست او باشد هر کاری که دلش بخواهد میتواند انجام بدهد. اما قرار نیست این داستان همیشه وجود داشته باشد. وقتی هیات رییسه مقابل او ایستاد، سه مدیر نزدیک به او برکنار شدند و داستان ابهامات مالی و بعضی اشکالات در نقل و انتقالات ارزی و دلاری فدراسیون توسط وزارت ورزش و مجلس رسما اعلام شد. حال کفاشیان برای حفظ جایگاه خود باید صندلی ریاست را حفظ کند، چرا که اگر یک مدیر مخالف روی کار بیاید، قطعا ابعاد گستردهای از مشکلات مدیریتی او در هشت سال تکیه بر صندلی قدرت، فاش خواهد شد. به همین دلیل است که رییس، این روزها نگران است. او برای مجمع تصمیم میگیرد چرا که استاد برگزاری مجامع است./کاپ
ارسال نظر