به گزارش پارس به نقل از خبر ورزشی استقلال تهران در آستانه پانزدهمین دوره لیگ برتر هنوز تکلیف نیمکت خود برای فصل آینده را روشن نکرده است. کادر فنی استقلال برای لیگ بعدی نه تنها مشخص نیست، بلکه ابهامات بسیاری در مورد آن وجود دارد. باتوجه به شرایط این روزهای باشگاه استقلال، بد ندیدیم مروری داشته باشیم بر نحوه ورود و خروج مربیان استقلال از ابتدای لیگ برتر تا به حال:
منصور پورحيدري
او از اواسط سال 80 به عنوان اولين سرمربي استقلال در ليگ برتر انتخاب شد. پورحيدري پس از بازي آخر تيمش مقابل ملوان كه با قهرمان نشدن آنها همراه شد، استعفا داد و كنار رفت. پس از او ابراهيم طالبي و قلعه‌نويي در جام حذفي تيم را به قهرماني رساندند و در ادامه هم دستيار رولند كخ براي فصل آينده شدند كه البته اين همكاري مدت زيادي ادامه پيدا نكرد. قلعه‌نويي در اعتراض به مشورت كخ با ابراهيم طالبي، خيلي زود از همكاري با اين آلماني و رفيق ايراني‌اش انصراف داد.

رولند كخ
يك مربي بزرگ و قابل احترام براي استقلال... او سال‌ها در فوتبال آلمان و تركيه به عنوان دستيار اول كريستوف دام مربيگري كرد و سال 1381 به ايران آمد و هدايت استقلال را در دست گرفت. البته حضور او روي نيمكت آبي‌ها به يك فصل نرسيد و در هفته‌هاي پاياني جاي خود را به زرينچه و صلاحي داد و به تركيه رفت تا دستيار كريستوف دام باشد. «كخ، مخ خود را در تهران جا گذاشته بود» تيتر معروف خبرورزشي پس از آخرين شكست كخ بود كه منجر به بركناري‌اش شده بود.

امير قلعه‌نويي
از ابتداي فصل سوم ليگ برتر، سرمربي آبي‌ها شد. او در 3 فصلي كه به طور پياپي بود، به ترتيب به رتبه‌هاي دوم، سوم و سپس قهرماني رسيد. پس از قهرماني، او به تيم ملي رفت و صمد مرفاوي كه دستيارش بود، جايش را گرفت. قلعه‌نويي رئيس سازمان فوتبال استقلال شد. اين پست را خودش در چارت فني استقلال گنجاند و تا رسوايي بزرگ ارسال نشدن ليست بازيكنان به AFC، رئيس سازمان فوتبال استقلال بود.

صمد مرفاوي
اولين دوره سرمربيگري‌اش در استقلال را سال 85 تجربه كرد. مرفاوي مي‌توانست در همان سال، تيمش را به قهرماني برساند اما اين اتفاق نيفتاد و با نزول عجيب در هفته‌هاي پاياني، رتبه‌اي بهتر از چهارم به دست نياورد.

مرحوم ناصر حجازي
مرد دوست‌داشتني استقلال، در شهريور 86 به عنوان سرمربي تيم محبوبش انتخاب شد اما نتوانست تا پايان فصل در مسئوليت خود بماند. او در ميانه فصل، جاي خود را به فيروز كريمي داد و به عنوان مديرفني كنار او قرار گرفت. استقلال با فيروز كريمي هم در حالي كه قرار بود از منچستريونايتد هم شكست نخورد، رتبه‌اي بهتر از سيزدهم به دست نياورد.

فيروز كريمي
انتظار مي‌رفت استقلال روزهاي بسيار بهتري را با اين مربي بگذراند اما او استقلال را ششم تحويل گرفت و سيزدهم تحويل داد. او در استقلال ناموفق بود تا ديگر نزديك تيم‌هاي بزرگ نشود. فيروز در استقلال همان روزي به بن‌بست رسيد كه بازيكنان تيمش را بعد از يك شكست خانگي، پيش چشم تماشاگران دور زمين دواند. او با پايان فصل بركنار شد.

امير قلعه‌نويي 
او دوباره به استقلال برگشت. امير پس از بركناري فيروز كريمي با حكم فتح‌ا...زاده در جام حذفي هدايت تيم را برعهده گرفت و در فصل بعدي ليگ برتر هم روي نيمكت نشست. اين مربي، استقلال را قهرمان كرد اما به دليل اختلافات شديد با واعظي‌آشتياني كه در همان هفته‌هاي ابتدايي جانشين فتح‌ا...زاده شد، كنار رفت تا صمد مرفاوي دوباره به عنوان سرمربي اين مسئوليت را عهده‌دار شود. استقلال با مرفاوي، رتبه‌اي بهتر از سوم كسب نكرد. صمد هم با پايان فصل و با گفتن جمله معروف: «من نه خان هستم، نه ژنرال، فقط عبدالصمد مرفاوي‌ام» استعفا كرد.

پرويز مظلومي 
يكي ديگر از كساني كه مي‌توانست تجربه سرمربيگري در استقلال را به دست بياورد، پرويز مظلومي بود. كسي كه سال‌ها در اين تيم بازي كرده و دستيار پورحيدري هم بود. مظلومي در 2 فصلي كه سرمربي بود، نماد 4 را به وجود آورد اما قهرمان ليگ نشد و زمان حضور گروه رسولي‌نژاد در هيأت مديره استقلال بركنار شد تا خاوير كلمنته به استقلال بيايد اما به جاي كلمنته، قلعه‌نويي آمد.

امير قلعه‌نويي 
او دوباره براي 3 فصل متوالي، سرمربي استقلال شد. در فصل 91، تيم را به قهرماني رساند، در فصل 92 پنجم شد و فصل 93 هم به رتبه ششم رسيد كه نتايج 2 فصل اخير را بايد جزو ضعيف‌ترين نتايج كسب شده استقلال در ليگ برتر دانست. گفته مي‌شود هيأت مديره و مديرعامل از قلعه‌نويي خواسته بودند استعفايش را بنويسد و محترمانه برود كه ننوشت و نرفت تا كنار گذاشته شود.

؟ 
سرمربي جديد استقلال هنوز مشخص نيست. هركس اين مسئوليت را بگيرد، ميراث‌دار يك تيم ناموفق مي‌شود و بايد انتظارات بالا به خاطر 2 فصل ناكامي را برآورده كند. به نظر شما سرمربي بعدي چگونه مي‌رود؟ بركنار مي‌شود يا استعفا مي‌دهد؟!

گونش 7 ميليارد تومان مي‌خواهد
عليرضا منصوريان، يحيي گل‌محمدي... و فوتبال پايه‌اي
راستش را بخواهيد ما به اين نتيجه رسيديم كه برخي دست‌اندركاران باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس به طرز دهشتناكي مشغول خدمت به خود هستند!
تعجب نكنيد! در شرايطي كه تكليف دو تيم سرخابي نامعلوم است و استقلال و پرسپوليس نه هيأت مديره دارند و نه بودجه‌اي مناسب، آقايان سعي دارند با انتخاب سرمربي خارجي يا حفظ برانكو جاي پاي خودشان را محكم كنند. به طور مثال اسم سنول گونش سرمربي سابق تيم ملي تركيه در جام جهاني 2002 كره‌جنوبي و ژاپن، در حالي به عنوان يكي از گزينه‌هاي استقلال تهران مطرح مي‌شود كه طرف 2 ميليارد دلار براي يك فصل خواسته است. هرچند بهرام افشارزاده اين گزينه را رد كرده اما بعيد هم نيست يك مربي درجه چندم خارجي با چنين ارقامي هدايت استقلال را بر عهده بگيرد. با يك حساب سرانگشتي متوجه مي‌شويد 2 ميليارد دلار چيزي حدود 7 ميليارد تومان مي‌شود!

با نصف اين مبلغ - شايد هم يك‌سوم
آن! - چه كارها كه نمي‌توان در فوتبال پايه‌اي انجام داد. يا اينكه برانكو اعلام كرده دستمزد 480 هزار يورويي براي فصل آينده مي‌خواهد كه به ازاي هر يورو 3700 تومان، مي‌شود يك ميليارد و هفتصد و هفتاد و شش ميليون تومان. از آنجا كه حرف غيرمستدل نمي‌زنيم، خوب مي‌دانيم عليرضا منصوريان و يحيي گل‌محمدي چقدر علاقه دارند تا به عنوان سرمربي روي نيمكت استقلال و پرسپوليس بنشينند. منصوريان با توجه به ارتباطي كه با مسئولان باشگاه و مديران ارشد شركت نفت دارد، مي‌تواند در صورت جدي شدن پيشنهاد استقلال تهران، رضايتنامه‌اش را بگيرد. همچنين يحيي گل‌محمدي نيز به گواه مصاحبه اخير خودش هنوز با ذوب‌آهن اصفهان تمديد نكرده است. تصورش را بكنيد چنانچه اين دو مربي جوان و باانگيزه روي نيمكت سرخابي‌ها بنشينند، آن‌گاه چه اتفاقي مي‌افتد؟ بي‌شك عليرضا منصوريان و يحيي گل‌محمدي با ارقامي به مراتب كمتر از مربيان خارجي كم‌اكثر حاضرند هدايت استقلال و پرسپوليس را بر عهده بگيرند. در اين صورت مي‌توان با پول حاصل از صرفه‌جويي جذب مربيان بي‌كيفيت خارجي روي فوتبال پايه‌اي سرمايه‌گذاري كرد.
راستي يكي به ما بگويد سنول گونش در كشور خود يك ميليون دلار گرفته است كه حالا 2 ميليارد تومان از استقلال مي‌خواهد؟!