مقایسه سایت فدراسیونهای فوتبال دو کشور نشان میدهد / افغانستان بالاتر از ایران
به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین در همین آخرین ردهبندی که فیفا اعلام کرد، ایران در رده چهلم بود و افغانستان در رده صد و سیوپنجم. هر وقت هم که کسی میخواهد قدرت فوتبال ایران را به رخ بکشد و از موضع بالا حرف بزند، ضعف فوتبال افغانستان را مثال میزند. در ضعیف بودن فوتبال افغانستان حرفی نیست. آنها با همه مشکلات سیاسی و جنگهای داخلی و خارجی که داشتهاند، به اجبار سالها از همه دنیا عقب افتادهاند. این طبیعی است که سالها باید کار کنند تا حداقل به همسایههایشان برسند. اما باید قبول کنیم که آنها حداقل در بعضی از موارد از فوتبال ایران جلوتر هستند.
بیشتر مواقع انتقادهایی به سایت فدراسیونها مطرح بوده. اخباری که آنها منتشر میکنند یا دیرتر از خبرگزاریها و سایتها مخابره میشوند یا ناقص هستند در حالی که آنها باید مرجع اصلی خبرهای مربوط به فدراسیونشان باشند. نداشتن عکس مسابقات، اطلاعات ورزشکاران، مربیان، داوران و حتی مسوولان فدراسیونها از ضعفهای همیشگی این سایتها است. سایت فدراسیون فوتبال هم در جمع این سایتها قرار میگیرد. اما ضعف این سایت زمانی بیشتر نمایان میشود که با سایت فدراسیون فوتبال افغانستان مقایسه شود.
شاید در ظاهر صفحه اول سایت فدراسیون فوتبال ایران جذاب باشد و به نظر برسد که این سایت از سایت فدراسیون افغانستان کاملتر باشد اما صفحات خالی سایت فدراسیون ایران در مقایسه امتیاز کمتری میگیرد. هم سایت ایران و هم سایت افغانستان به دو زبان انگلیسی و فارسی است. البته با تفاوتهای بسیار. در سایت فدراسیون ایران همه آیکونهای فارسی در نسخه انگلیسی هم موجود است؛ زیرمجموعههای کمیتهها و لیگها و... اما بیشتر اخبار زیر مجموعهها به زبان انگلیسی ترجمه نشده است و اغلب آنها بدون خبر است. در بعضی از این زیرمجموعهها هم اگر خبری هست، مربوط به سالهای قبل است. در اخبار کمیته روابط عمومی دو خبر از سال ۲۰۱۵ منتشر شده، سه خبر از سال ۲۰۱۴ و بقیه اخبار صفحه اول این کمیته به سال ۲۰۱۳ اختصاص دارد. در کمیته پزشکی هم دو خبر وجود دارد، یکی سال ۲۰۱۵ مخابره شده و یکی سال ۲۰۱۳. بقیه کمیتهها هم تقریبا خبری که به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد، ندارند. در حالی که همه کمیتهها درهمین ماه اردیبهشت تعداد زیادی خبر مخابره کرده بودند. اما در سایت فدراسیون افغانستان بیشتر اخباری که به زبان فارسی مخابره شده، در نسخه انگلیسی هم دیده میشوند. حتی این سایت اخباری را هم به زبان انگلیسی دارد که مجزا از اخبار فارسی دری است.
ویژگیای که سایت افغانستان را برتر از سایت ایران میکند، زیرمجموعه لیگ برتر است. سایت افغانستان آیکون جدایی را برای لیگ در نظر گرفته که به سه زبان انگلیسی، فارسی دری و پشتو است. همه اخبار به سه زبان منتشر شده و از هر مسابقهای هم میشود در این سایت عکسی دید، عکسهایی با سایز و کیفیت قابل قبول. سایت فدراسیون افغانستان اخبار کاملی هم از فوتبال زنان دارد. این اخبار هم با عکسهای مناسب منتشر شده. اما آخرین خبری که در زیرمجموعه لیگ زنان ایران میشود دید، مربوط به اسفندماه سال قبل است. عکسهای این اخبار در کوچکترین حد ممکن مخابره شده. تنها عکسهای برتر سایت ایران، گزارشهای تصویری است که از مراسمهای افتتاحیه و سخنرانیها منتشر شده. عکس مسابقات بهخصوص رقابتهای زنان کیفیت چندانی ندارند.
شاید تا به حال فدراسیون فوتبال ایران نگاهی به سایت فدراسیون فوتبال افغانستان نکرده باشد که اگر این اتفاق افتاده بود، یا آنها سروسامان بیشتری به سایت خودشان میدادند یا حداقل کمتر از ضعف بقیه و برتریهای خودشان حرف میزدند.
فدراسیونی که کفاشیان رئیس باشه ازین بهتر نمیشه