به گزارش پارس به نقل از فارس،   خبرگزاری رویترز  در گزارشی ترکیب ۲۳ نفره احتمالی تیم ملی فوتبال ایران برای رقابت های جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل را اعلام کرد:

 

دروازه بانان:

رحمان احمدی (سپاهان) ، سن: ۳۳؛ ۱۰ بازی ملی. وی اولین انتخاب ایران برای حضور درون دروازه بود اما برای قرار گرفتن در این پست تحت فشار قرار گرفته است. وی در تمام دوران حرفه ای اش در زادگاهش و در تیم سپاهان بازی کرد. حرکت فوق العاده وی در آخرین بازی ایران در مرحله گروه رقابت های مقدماتی مقابل کره جنوبی، صعود ایران به این رقابت ها را قطعی کرد.

دنیل داوری (اینتراخت برانشوایگ) ؛ سن: ۲۶،۳ بازی ملی. وی یکی از بازیکنان کی روش است که در خارج از ایران متولد شده است. وی پسر پدری ایرانی و مادری لهستانی است. داوری که در آلمان متولد شده در اولین بازی خود در رقابت های مقدماتی جام ملت های آسیا و پیروزی ایران مقابل تایلند در ماه نوامبر دروازه اش را بسته نگه داشت. او فارسی صحبت نمی کند اما با احمدی برای قرار گرفتن درون دروازه ایران رقابت می کند.

علیرضا حقیقی (اسپورتینگ کوویلا؛ به صورت قرضی از روبین کازان) ، سن: ۲۶،۶ بازی ملی. وی پس از مهار ضربه پنالتی علی دایی، اسطوره فوتبال ایران به دروازه بان ثابت پرسپولیس تبدیل شد. حقیقی در سال ۲۰۱۲ به روبین کازان ملحق شد اما نتوانست جای ثابتی در ترکیب این تیم به دست آورد و به صورت قرضی به باشگاه سابقش بازگشت و اکنون در اسپورتینگ کوویلا در لیگ دوم پرتغال بازی می کند.

مدافعان:

پژمان منتظری (ام صلال) ، سن: ۳۰،۱۹ بازی ملی. مدافع راستی که در تیم کی روش در ترکیب اصلی قرار گرفت و در سه بازی رقابت های مقدماتی جام جهانی که ایران بدون دریافت یک گل به پیروزی رسید، از یازده نفر اصلی ایران درون زمین بود. برادر  این بازیکن  در تیم ملی راگبی ایران بازی می کند.

استیون « مهرداد» بیت آشور (ونکوور وایتکپس) ، سن: ۲۷،۴ بازی ملی. مدافع متولد کالیفرنیا برای بازی دوستانه مقابل مکزیک در سال ۲۰۱۲ به تیم ملی آمریکا دعوت شد اما بازی نکرد و در عوض یک سال بعد در رقابت های مقدماتی جام ملت های آسیا مقابل تایلند برای ایران به میدان رفت. وی که پدر و مادری ایرانی دارد، در تیم ملی ایران پذیرفته شد و انتظار می رود برای قرار گرفتن در ترکیب اصلی رقیب منتظری باشد.

جلال حسینی (پرسپولیس) ، سن: ۳۲،۸۴ بازی ملی. صخره ای در قلب خط دفاعی ایران که با عملکرد فوق العاده اش چهارمین حضور ایران در رقابت های جام جهانی را رقم زد. وی همچنین در ضربات ایستگاهی می تواند تهدیدی در  خط حمله ایران باشد. حسینی گل اول ایران مقابل تایلند در رقابت های مقدماتی جام ملت های آسیا را در اکتبر به ثمر رساند و باید مهار شود.

خسرو حیدری (استقلال) ، سن: ۳۰،۴۶ بازی ملی. یک بازیکن دفاعی راست دیگر که در رقابت های مقدماتی جام جهانی نقش زیادی داشت. این بازیکن باتجربه برای ۶ باشگاه مختلف در ایران بازی کرده است.

مهرداد پولادی (پرسپولیس) ، سن: ۲۷،۱۷ بازی ملی. کی روش اولین بازی ملی را در پیروزی یک بر صفر ایران مقابل ماداگاسکار به وی تقدیم کرد و به او را در خط هافبک و دفاع چپ بازی داد. وی در سال ۲۰۱۲ پس از ضربه ای که به دلیل عصبانیت از تعویض در نیمه اول یکی از بازی های لیگ ایران به در شیشه ای زد، روی انگشتش عمل جراحی انجام داد.

امیر صادقی (استقلال) ، سن: ۳۲،۱۲ بازی ملی. یک مدافع قدرتمند دیگر که کی روش در سال ۲۰۱۳ پس از غیبتی ۶ ساله به تیم ملی بازگرداند. وی در دو بازی مقدماتی آخر برای ایران به میدان رفت و به نظر می رسد در نظر دارد روی هماهنگی اش با جلال حسینی در برزیل کار کند. یک تهدید هجومی مفید در ضربات ایستگاهی، وی اولین گل ایران در رقابت های مقدماتی جام ملت های آسیا مقابل لبنان در نوامبر را به ثمر رساند.

هاشم بیک زاده (استقلال) ، سن: ۳۰،۱۶ بازی ملی. یک مدافع چپ قوی که او هم به اندازه کافی تحرک دارد که بتواند در مرکز خط دفاعی یا در خط میانی زمانی که لازم باشد، به میدان برود. تنها گل او برای ایران گل پیروزی بخش در فینال رقابت های غرب آسیا ۲۰۰۷ مقابل عراق بود.

احسان حاج صفی (سپاهان) ، سن: ۲۴،۵۶ بازی ملی. یک مدافع پرتحرک دیگر در تیم کی روش که در گذشته کاپیتان تیم ملی هم بوده. یک متخصص خطرناک در ضربات ایستگاهی با توانایی ارسال پاس های فوق العاده و ضربه با پای چپ. وی همچنین می تواند پاس های بلند به درون محوطه جریمه حریف ارسال کند.

هافبک ها:

جواد نکونام (الکویت) ، سن: ۳۳،۱۳۹ بازی ملی. کاپیتان و بازی ساز تیم ملی ایران که پس از رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان دومین حضورش را در این مسابقات تجربه خواهد کرد. متخصص ضربات ایستگاهی با حضور در اوساسونا پس از جام جهانی ۲۰۰۶ اولین ایرانی نام گرفت که در لالیگای اسپانیا به میدان رفته است.

آندرانیک تیموریان (استقلال) ، سن: ۳۱،۷۶ بازی ملی. هافبک دفاعی قدرتمندی که مدت ها حضوری ثابت در ترکیب تیم ملی داشت و در رقابت های جام جهانی ۲۰۰۶ و مسابقات آسیایی ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ به میدان رفت. وی پیش از بازگشت به ایران در تیم های فولام، بارنزلی و بولتون واندررز انگلیس بازی کرد. همکار نکونام در خط میانی.

اشکان دژاگه (فولام) ، سن: ۲۸،۱۱ بازی ملی. وی در تهران متولد شد اما در سنین کودکی به آلمان مهاجرت کرد. وی برای تیم های اروپایی در سطح نوجوانان بازی کرد. دژاگه از سوی کی روش برای رقابت های مقدماتی جام جهانی مقابل قطر در فوریه ۲۰۱۲ به میدان رفت و در اولین بازی خود دو گل به ثمر رساند. دژاگه هافبکی باهوش است که در آگوست ۲۰۱۲ به فولام پیوست.

مسعود شجاعی (لاس پالماس) ، سن: ۳۰،۴۹ بازی ملی. یک هافبک با استعداد و باتجربه دیگر. شجاعی معمولا در ترکیب اصلی بوده و از سمت چپ در سیستم ۴-۲-۳-۱ حمله می کند. وی در جام جهانی ۲۰۰۶ برای ایران بازی کرد و سپس به اوساسونا پیوست تا به نکونام در اسپانیا ملحق شود اما دوران خوب وی پس از مصدومیت رو به پایان گذاشت.

علیرضا جهانبخش (نایمخن) ، سن: ۲۰،۴ بازی ملی. هافبک راست که حضور در سطح ملی را مقابل تایلند در اکتبر آغاز کرد اما هواداران به اندازه کافی در چهار بازی از وی حمایت کردند تا انتظار داشته باشیم او در برزیل در ترکیب اصلی قرار بگیرد. جهانبخش همچنین می تواند در میانه میدان بازی کند و رکورد گلزنی قدرتمندی دارد. وی در ایران در ۲۶ بازی هشت گل برای داماش به ثمر رساند و سپس به هلند سفر کرد.

بختیار رحمانی (فولاد) ، سن: ۲۲، سه بازی ملی. یک هافبک جوان که از سطح نوجوانان رشد کرد تا به ترکیب تیم کی روش راه یافت. وی در سمت راست خط میانی بازی می کند اما می تواند از هر دو پایش استفاده کند. بازیکنی برای آینده و پشتیبانی برای تیم.

مجتبی جباری (الاهلی) ، سن: ۳۰،۲۹ بازی ملی. یک هافبک راست پا با قدرت پاسکاری زیاد که کی روش در سال ۲۰۱۱ پس از غیبتی سه ساله او را درسطح ملی بازی داد. جباری یک متخصص ضربات ایستگاهی است که دچار مصدومیت هایی شد و امید دارد که پس از از دست دادن رقابت های ۲۰۰۶ به دلیل مصدومیت این بار حضور در جام جهانی را تجربه کند.

قاسم حدادی فر (ذوب آهن) ، سن: ۳۰،۱۵ بازی ملی. هافبک میانی که پس از یک سال غیبت در دیداری دوستانه مقابل گینه در ماه مارس به ترکیب اصلی تیم ملی ایران بازگشت. وی در کنار برادرش علیرضا در تیم ذوب آهن ایران بازی می کند.

یعقوب کریمی (سپاهان) ، سن: ۲۲،۶ بازی ملی. هافبک هجومی جوان که حضور در تیم ملی را از سال ۲۰۱۲ تجربه کرد. وی در بازی های غرب آسیا برای ایران به میدان رفت و بیشترین استفاده را مقابل تیم های ضعیف برد تا چهار گل به ثمر برساند. احتمال زیادی برای حضور وی در ترکیب اصلی در رقابت های جام جهانی با وجود رقابت سخت در پست هافبک هجومی وجود ندارد.

مهاجمان :

رضا قوچان نژاد (چارلتون) ، سن: ۲۶، یازده بازی ملی. وی در ایران متولد شد اما در کودکی به هلند مهاجرت کرد. کی روش تصمیم گرفت که پس از بازی وی برای تیم نوجوانان و جوانان هلند قوچان نژاد را به تیم ملی ایران دعوت کند. وی در شروع بازی های ملی اش عملکردی فوق العاده به نمایش گذاشت و ۹ گل در یازده بازی اول خود به ثمر رساند از جمله گل حساس مقابل کره جنوبی.

محمدرضا خلعتبری (پرسپولیس) ، سن: ۳۰،۵۸ بازی ملی. یک مهاجم با تجربه و باهوش که اخیرا برای حضور در ترکیب اصلی زیر نظر کی روش تقلای زیادی کرد. دیگو مارادونای آرژانتینی دو سال پیش در اولین فصل حضورش در باشگاه الوصل امارات، وی را به تیمش دعوت کرد.

کریم انصاری فرد (پرسپولیس، به صورت قرضی در تراکتورسازی) ، سن ۲۴،۳۹ بازی ملی. وی در سن ۱۹ سالگی اولین بازی ملی خود را انجام داد و در دیدار دوستانه مقابل ایسلند گل پیروزی بخش تیمش را به ثمر رساند. وی که او را در ابتدا علی دایی بعدی ایران (رکورددار گل های زده ایران و کاپیتان سابق ایران) می دانستند اما زیر نظر کی روش به یک نیمکت نشین تبدیل شد و نتوانست به بلوغ برسد.