نوربخش مطرح کرد؛
افشاگری های عجیب و باورنکردنی علیه محمد بنا
مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی گفت: «محمد بنا در اردوهای تیم ملی سیگار میکشید، بوتاکس میکرد و با لپهایی باد کرده و البته با یک تی شرت میرفت مصاحبه میکرد. »
به گزارش پارس به نقل از قانون، محمد بنا همان قدر که در بدنه عام جامعه شخصیت محبوب و پرطرفداری است، در بدنه گوش شکسته های کشتی هم دشمن، منتقد و مخالف زیاد دارد. او بعد از یک نیم سال دوری از کشتی فرنگی و تیم ملی حالا و با به روی کار آمدن وزیر جدید ورزش به جایگاه قبلی اش بازگشته. بازگشتی که با واکنش های منفی و مثبت زیادی مواجه بوده.
ناصر نوربخش یکی از همین کنش گرهای منفی است. مردی که پا به پای محمد بنا برای آماده سازی تیم ملی کشتی فرنگی تلاش کرد اما در نهایت فرصت سفر به المپیک لندن و حضور در جشن بزرگ این رشته در غرب اروپا را نیافت. او بازگشت بنا را جفا در حق همه مربیان سازنده کشتی فرنگی می داند و معتقد است رسول خادم برای به روی کار آوردن او تحت فشار وزارت ورزش بوده.
نوربخش که بی اغراق یکی از سازنده ترین مربیان کشتی ایران است از لابی های پشت پرده شکل گرفته برای بازگرداندن بنا به کشتی فرنگی می گوید. از اینکه دیگر هیچ وقت حاضر نیست با بنا کار کند و اینکه بنا کمترین نقش را در موفقیت کشتی فرنگی ایران در المپیک لندن داشته. او دوستان این مربی را نه کادر فنی که یک باند می خواند و مدعی است هیچ یک آنها شأن حضور در تیم ملی را ندارند.
نوی در این گفتگو ضمن حمله شدید به محمد بنا، زوایای جدیدی از شخصیت سرمربی تازه بازگشته تیم ملی کشتی فرنگی را تشریح می کند.
* محمد بنا دوباره به راس تیم ملی کشتی فرنگی برگشت. تحلیل تان چیست؟
- قابل پیش بینی بود و اصلا معادله پیچیده ای ندارد. حسام الدین جعفری که دوست محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان است واسطه شده و محمد بنا را به تیم ملی بازگردانده اند. البته گویا خود بنا هم در جلسه ای که در محل وزارت ورزش با وزیر برگزار شده بوده، از خودش دفاع کرده.
* پس رسول خادم به عنوان سرپرست فدراسیون کشتی در بازگرداندن بنا نقشی نداشته؟
- خیر، اینها رفته اند دفتر وزیر و او را متقاعد کرده اند تا بنا را برگرداند. شاید رسول خادم حرفی نزند اما من مطمئنم که محمد بنا را به رسول خادم تحمیل کرده اند. او به شدت از ناحیه وزیر و اطرافیانش برای کار کردن با بنا تحت فشار بوده و قطعا مجبورش کرده اند به این کار. خادم اکنون در آستانه انتخابات فدراسیون کشتی قرار دارد و طبیعی است که راهی جز پذیرش بنا نداشته. او می داند که اگر کمترین مخالفتی با این موضوع داشته باشد حمایت وزیر ورزش را از دست خواهد داد و طبیعتا شانس رئیس شدنش بسیار کاهش خواهد یافت وگرنه خادم خیلی خوب آگاه به شخصیت محمد بناست و می داند چقدر زود مصیبت هایش
با این مربی آغاز می شود.
* شما که نزدیک ترین مربی به محمد بنا بودید چرا حالا چنین مسائلی را در مورد او مطرح می کنید؟
- ریشه اختلافات من و بنا برمی گردد به قبل المپیک. همان زمانی که من سرمربی تیم ملی جوانان بودم و دستیار او در تیم ملی کشتی فرنگی. متاسفانه در همان زمان، مربیگری تیم ملی را علیرغم میل باطنی ام به من دادند و مجبورم کردند با بنا کار کنم. او اعتقاد داشت که برخی کشتی گیران باید بدون حضور در مسابقات انتخابی در تیم ملی باشند و من مخالف این رفتار او بودم. به هر حال در همه جای دنیا ملاک ملی پوش شدن مسابقات انتخابی است و افراد بر اساس شایستگی که دارند ملی پوش می شوند اما بنا این ها را قبول نداشت. همان زمان خیلی از کشتی گیران آینده دار بودند که می گفتند بنا نابودشان کرده. یا مثلا
بنا نمی توانست ببیند حمید سوریان که از بچگی با من بوده رابطه خوبی با من داشته باشد. او حتی زورش می گرفت که برخی می گفتند نوربخش تئوریسین برنامه های تیم ملی است. همه این ها باعث حسادت بنا می شد و در نهایت هم باعث شد تیم ملی را رها کنم و بروم. بعد از این قضیه به تیم ملی جوانان برگشتم اما در آنجا هم از ترکش های بنا در خانه کشتی در امان نبودم. او از قصد کشتی گیران جوان ما را با ملی پوشان المپیکی سرشاخ می کرد و سعی داشت آنها را مصدوم کند. بنا برای ما کار را به جایی رساند که در آخر مجبور شدیم از خانه کشتی برویم و در کردان کرج اردو بزنیم.
* پیش از المپیک لندن چه بین شما گذشت؟
- قبل از المپیک لندن رسول خادم و محمد بنا با هم زد و بند کردند و از من خواستند در کنار بزرگسالان به سرمربی تیم ملی کمک کنم اما همین ها چند روز مانده به این مسابقات مرا از لیست کادر فنی تیم ملی خط زدند. آنها در کمال نامردی من را به لندن نبردند و حتی حقوق چند ماه زحمتم در تیم ملی را هم ندادند. من هم بعد از این رفتار غیر حرفه ای آنها عهد بستم که هر کجا بنا باشد در آنجا نباشم. بنا بعد المپیک از ترس شکست قهر کرد و رفت.
* تیم محمد بنا در المپیک بهترین نتایج تاریخ را گرفت و حتی عنوان قهرمانی را هم از آن خود کرد؟
- بله تیم قهرمان شد اما زحمت آن را چه کسی کشید؟ محمد بنا در اردوهای تیم ملی سیگار می کشید، بوتاکس می کرد و با لپ هایی باد کرده و البته با یک تی شرت می رفت مصاحبه می کرد. او گهگاهی وقتی خبرنگار یا مدیری به اردوی تیم ملی می آمد، یک لگدی هم سمت کشتی گیران پرت می کرد تا بگوید من تیم را تمرین می دهم. ما در آن روزگار نمی خواستیم تیم ملی به حاشیه برود اما از خود ملی پوشان بپرسید چه کسی زحمت شان را کشیده.
* و قهر محمد بنا بعد از المپیک چه معنایی داشت؟
محمد بنا اصولا عادت دارد هر وقت چیزی می خواهد قهر کند تا به آن برسد. او از این حربه برای باج گرفتن استفاده می کرد و خود من بارها رفتم و او را آوردم. او با قهرهای مکرر حتی از مدیران ارشد سازمان تربیت بدنی هم باج خواهی می کرد. نکته ای که خیلی عذابم می دهد این است که بنا چند روز پیش هم خودش از من خواست و هم اطرافیانش را دنبالم فرستاد تا به تیم ملی برگردم. او انگار همه بلاهایی که سر من آورده را فراموش کرده. من می دانم که بنا دوباره می خواهد از من و امثال من سوء استفاده کند. بنا حتی اجازه نمی داد ما کشتی گیرانمان را از ترس اینکه در تلویزیون دیده شویم، کوچ کنیم. او هر وقت خرش از
پل می گذرد پل را خراب می کند و من هم این را به خوبی می دانم و اعلام کردم حاضر نیستم با آدم های نامرد کار کنم. شاید باور کردنش سخت باشد اما بنا ۵۸ سکه پاداش بازی های آسیایی گوانگژوی مرا در جیبش گذاشت و حتی حرفش را هم نزد. من حرف های زیادی برای افشا دارم اما صلاح نیست همه آنها را بگویم.
* اما می دانید که بنا به شدت مربی محبوبی است و اکنون هم کمتر کسی از بازگشتش ناراحت است؟
- بنا به برخی خبرنگاران دلار می دهد تا دائما بر سر زبان ها نگه اش دارند. هادی عامل او را معمار کشتی فرنگی ایران معرفی می کند اما هیچ وقت از خودش نمی پرسد که بنا کدام کشتی گیر را کشف کرده و تحویل این مملکت داده. بنا همان کسی است که اول انقلاب به اروپا پناهنده شد و بعد هم در آلمان سال ها در زندان به سر می برد. این رفتار مدیران جفایی است در حق من و امثال من. نمی دانم شاید مسئولان در خواب زمستانی باشند اما مطمئن باشید که ظلم پایدار نمی ماند.
* دستیاران بنا را چطور می بینید؟
- به نظرم این ها کادر فنی نیستند و یک باند را تشکیل داده اند. ایرج اسفندیاری فر کجای مربیگری این کشور و حتی کشتی خوزستان است؟ رسول جزینی در کشتی اصفهان چه کاری کرده که باید در کادر فنی تیم ملی باشد یا رشید محمدزاده که الان مغز متفکر برنامه های تیم ملی است ببینید در طول عمرش یک کشتی گیر خوب را تربیت کرده؟ او همان مربی است که یکسال بودجه مملکت را خرج تیم ملی نوجوانان کرد و در نهایت همین تیم را سوم آسیا و هشتم جهان کرد. اینها مربی نیستند. اینها یک باند هستند که دنبال منافع گروهی شان می گردند. من ۳۰ سال مربی آموزش و پرورش و استاد دانشگاه بوده ام و ادعایی هم ندارم ولی در
طول این مدت حتی یک ریال هم بیشتر از حقم نگرفته ام. متاسفم که باید بگویم کلاهبرداران سیاسی دائما در این مملکت به کلاهبرداران ورزشی باج می دهند و ورزشمان را به این روز انداخته اند.
* اما خود شما هم بعد بازگشت تان از آذربایجان در دو برهه به تیم ملی آمدید و موفقیت چشم گیری کسب نکردید؟
- بله. بعد از بازگشتم از آذربایجان از فدراسیون با من تماس گرفتند و خواستند به کا د رفنی تیم ملی برگردم. من که برگشتم دیدم چمن گلی را سرمربی تیم ملی کرده اند. من مشکلی با این قضیه نداشتم و چون می دانستم چمن گلی سواد هدایت تیم ملی را ندارد پیشنهاد کردم او همه کاره و رئیس باشد اما کار فنی تیم را به من واگذار کند که ایشان قبول نکرد و من دوباره از تیم ملی رفتم. بعد از این تیم ملی وقتی با چمن گلی در مسابقات جهانی نتیجه نگرفت و از من دوباره خواسته شد هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرم، من آمدم و بدون ابلاغ می خواستم خودم را اثبات کنم اما در همان روزگار ما حتی بدون یک دلار به باکو
رفتیم و اردوهای تیم ملی هم عاری از هرگونه میوه و تغذیه مناسبی بود. ما در این برهه می دانستیم وضع فدراسیون خراب است و شرایط خوبی ندارد اما می گفتم باید تفاوتی بین ادبیات من به عنوان یک شخصیت دانشگاهی با ادبیات چاله میدانی آقایان باشد. اتفاقی که در نهایت با کودتای آقایان مواجه شد و دوستان با حضور در دفتر وزیر جدید ورزش فضا را همان طور که گفتم به نفع خود تغییر دادند.
* قبول دارید بخش زیادی از این مشکلات را خطیب با خود به کشتی آورد؟
- بله متاسفانه. او شخصیتی سیاسی بود که از جناح خاصی هم حمایت می شد. متاسفانه دولت گذشته یزدانی خرم را به خاطر زاویه ای که با مشایی داشت حذف کرد و خطیب را جایگزینش کرد که گذشته مدیریتی او در استان تهران کاملا واضح بود. خطیب چون هیچ سررشته ای از کشتی نداشت آدم های مختلف را به کشتی آورد و آنها هم هر یک ساز خودشان را می زدند. در زمان خطیب رئیس فنی فدراسیون رسول خادم بود. او در همان زمان مشکلات زیادی با محمد بنا داشت و آخر هم جلوی او کم آورد و مجبور شد مدیریت تیم های ملی کشتی فرنگی را به خودش واگذار کند. من از یزدانی خرم و برخی رفتارهای مدیریتی اش خیلی انتقاد می کردم اما
قاطعانه می گویم که از بین ۷ رئیس فدراسیونی که من در کشتی با آنها کار کردم او بهترین بود ولی چون صریح بود و با جریان انحرافی مشکل داشت، حذفش کردند.
* و در پایان آینده این شرایط کشتی را چگونه می بینید؟
- نمی شود تحلیل کاملی داشت. فقط امیدوارم رسول خادم اگر رئیس فدراسیون کشتی شد و جایگاه اش را تثبیت کرد، در مورد محمد بنا تصمیمی را که واقعا خودش دوست دارد بگیرد.
ارسال نظر