خبری از سورپرایز در اسمارت فون جدید Sony نیست!
بالاخره سونی در IFA 2018 از جدیدترین پرچمدار خود به نام Sony Xperia XZ3 با نمایشگر OLED رونمایی کرد و این اولین بار است که یک اسمارت فون برند سونی به این نمایشگر مجهز می شود. در ادامه ی بررسی Xperia XZ3 باید ببینیم که آیا این اسمارت فون قدرتمند ارزش پرداخت چنین هزینه ی بالایی را دارد یا نه.
بالاخره سونی در IFA 2018 از جدیدترین پرچمدار خود به نام Sony Xperia XZ3 با نمایشگر OLED رونمایی کرد و این اولین بار است که یک اسمارت فون برند سونی به این نمایشگر مجهز می شود. به طور کلی گوشی گران قیمت Xperia XZ3 را می توان مدلی قدرتمند و بهبود یافته از پرچمدار قبلی سونی به نام XZ2 نامید که سعی کرده تا نقاط ضعف مدل قبلی خود را بپوشاند، اما از طرف دیگر Xperia XZ3 برخی از ویژگی های مورد تصور ما را با خود به همراه نداشته و در یک کلام، این دستگاه ما را سورپرایز نکرده است! حال در ادامه ی بررسی Xperia XZ3 باید ببینیم که آیا این اسمارت فون قدرتمند ارزش پرداخت چنین هزینه ی بالایی را دارد یا نه. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.
بررسی Xperia XZ3 : نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت:
نمایشگر ۶ اینچی OLED عالی، دوربین توانمند، اسپیکرهای قدرتمند، Android 9.0 Pie
نقاط ضعف:
گران قیمت، محل حسگر اثر انگشت مناسب نیست، Sony bloatware
بیشتر بخوانید: بررسی Xperia XZ2 Compact
طراحی خوب، صفحه نمایش عالی!
بررسی Xperia XZ3 را با ظاهر شیک و زیبای این دستگاه آغاز می کنیم. قبل از معرفی طراحی Ambient Flow در سری XZ2، اسمارت فون های سونی از نظر ظاهری کمی قدیمی به نظر می رسیدند. اما حال به لطف طراحی جدید سونی، در Xperia XZ3 زوایای تند گوشی تبدیل به منحنی های ملایمی شده که در پشت دستگاه به یک حسگر اثر انگشت ختم می شوند.
Xperia XZ3 دستگاهی شیشه است که یک فریم آلومینیومی محکم آن را در بر می گیرد و قاب پشتی منحنی شکل این دستگاه، حس خوبی از در دست گرفتن آن را به شما منتقل می کند. این گوشی توانسته تا از نظر ظاهری تعادل خوبی را برقرار کند، اما لغزنده بودن سطح آن می تواند مشکل ساز شود، ضمن اینکه اثر انگشتان شما بر روی سطح آن باقی مانده و ظاهر آن را کثیف می کند!
Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3
لبه های شیب دار حاشیه ای در Xperia XZ3 نسبت به مدل قبلی نازک تر شده اند، اما در مقایسه با پرچمداران روز دنیا همچنان بزرگ به نظر می رسند. ولی از طرف دیگر، خوشبختانه خبری از notch در این پرچمدار جدید سونی نیست. ابعاد این دستگاه ۵ درصد بزرگتر از XZ2 است، در حالی که صفحه نمایش آن ۱۱ درصد بزرگتر از صفحه نمایش XZ2 می باشد. پس می توان نتیجه گرفت که حاشیه های دور صفحه نمایش در XZ3 کوچکتر از سلف خود شده اند و سونی در این زمینه موفق عمل کرده است.
در بررسی Xperia XZ3 از نظر نمایشگر، به صفحه نمایش ۶ اینچی OLED با نسبت تصویر ۱۸:۹ می رسیم که یکی از نقاط قوت اصلی این دستگاه به شمار می رود. بالاخره سونی پس از تلویزیون هایش، تصمیم گرفته تا پنل های فوق العاده ی OLED را در اسمارت فون هایش هم بگنجاند. در این نمایشگر، پیکسل های مختلف به طور منحصر به فرد خاموش و روشن می شوند، پس در هنگام نمایش تصویر تاریک، رنگ تصویر کاملا مشکی شده و هیچ نوری در پس زمینه مشاهده نخواهد شد.
رزولوشن این صفحه نمایش +Quad HD است، پس خبری از کیفیت full 4K در Xperia XZ3 نیست که البته با توجه به سایز نمایشگر، این موضوع نمی تواند خیلی مهم باشد. این نمایشگر از HDR هم پشتیبانی می کند، پس شکی نیست که این، بهترین نمایشگری است که تا کنون در گوشی های سونی دیده ایم.
بیشتر بخوانید: بررسی LG G7 One : تجربه ای بی نظیر از Android One در اسمارت فون جدید LG
در بررسی Xperia XZ3 از نظر سیستم صوتی، می بینیم که اسپیکرهای این گوشی ۲۰ درصد بزرگتر از اسپیکرهای XZ2 می باشند، پس انتظار حجم و بیس و زیری صدای بیشتری از آن می رود. همین عامل باعث می شود که این دستگاه برای دیدن فیلم، گوش کردن به موزیک و انجام بازی مناسب تر شود.
Xperia XZ3 از Hi-Res audio پشتیبانی می کند، و سونی همچنان از سیستم ویبریشن دینامیک عجیب خود که گاه و بیگاه باعث افزایش لرزش در برخی از عملیات های از پیش تعیین شده ی لمسی بر روی صفحه نمایش می شود استفاده می کند. هر چند که سونی به این کار خود افتخار می کند، اما این تکنولوژی بیشتر باعث حواس پرتی و آزار کاربران می باشد!
بیشتر بخوانید: بررسی nova 3 : میان رده ای فوق العاده قدرتمند از هواوی
طراحی زیبا
همان طور که گفتیم سطح Xperia XZ3 لغزنده بوده و ممکن است تا هر آن به سادگی از دست شما لیز خورده و به زمین بیفتد، اما نگران نباشید، زیرا XZ3 دستگاهی مستحکم است. فریم آلومینیومی این گوشی از آلیاژ مستحکمی از آلومینیوم ساخته شده و سطوح شیشه ای عقب و جلوی آن هم با تکنولوژی Gorilla Glass 5 محافظت می شوند. ضمنا، این اسمارت فون دارای گواهینامه IP68 (مقاومت در برابر ورود آب و گرد و غبار) هم می باشد.
دوربین تک لنزی در کنار مشخصات فنی بالا
همان طور که در ابتدای بررسی Xperia XZ3 گفتیم، این دستگاه قدرتمند است، اما واقعا سورپرایزی با خود به همراه ندارد! Xperia XZ3 هم مثل دیگر پرچمداران ۲۰۱۸ از پردازنده Snapdragon 845، به همراه ۴ گیگ حافظه RAM و ۶۴ گیگ حافظه داخلی (قابل افزایش با MicroSD) استفاده می کند. البته می توانید مطمئن باشید که عملکرد دستگاه در مواجهه با هر نوع پردازش سنگینی مناسب خواهد بود.
به بررسی Xperia XZ3 از حیث دوربین این دستگاه می رسیم. سونی ۶ ماه پیش سیستم دوربین دو لنزی را بر روی XZ2 Premium آزمایش کرد، اما حال در Xperia XZ3 به همان سیستم تک لنزی سابق خود بازگشته است. لنز ۱۹ مگاپیکسلی XZ3 همانی است که در XZ2 دیده بودیم و خبری از سنسور جدید سونی که قبلا در نت نوشت به بررسی آن پرداختیم در این گوشی نیست. اما ناامید نباشید! چون این لنز ۱۹ مگاپیکسلی هم بسیار خوب عمل می کند. دوربین XZ3 جزئیات را بسیار دقیق و رنگ ها را بسیار واقعی ثبت می کند، هر چند که در بحث exposure کمی مشکل دارد.
شکی نیست که سونی در ساخت لنز دوربین برای تلفن های همراه در دنیا بی رقیب است و همان طور که می دانید، بسیاری از برندهای مختلف اسمارت فون در دنیا از لنزهای ساخت سونی در گوشی های خود استفاده می کنند. اما آن چه که دوربین یک گوشی را به سطحی بالاتر ارتقا می دهد، بحث نرم افزاری دستگاه است و نمی توان گفت که سونی در این زمینه فوق العاده عمل می کند. دوربین XZ3 بسیار تواناست، اما شاید نتوان آن را هم سطح دوربین دستگاه هایی چون P20 Pro و Pixel 2 و Galaxy Note 9 و iPhone X به شمار آورد.
نمایشگر OLED، بدون notch!
اما دوربین سلفی XZ3 نسبت به XZ2 ارتقا یافته است. دوربین جلوی این دستگاه ۱۳ مگاپیکسلی با بازشدگی دریچه دیافراگم f/1.9 بوده که قابلیت های بوکه و مودهای beauty را به همراه دارد و عکس های ثبت شده با آن در محیط های کم نور نسبتا خوب می باشند. ضمنا، شما می توانید حالت های دوربین مختلف سونی و لنز گوگل را برای دوربین اصلی داشته باشید.
اندروید ۹ و باتری قوی
خوشبختانه Xperia XZ3 با آخرین نسخه ی اندروید، یعنی Android 9.0 Pie به بازار خواهد آمد، اما این نسخه ی اندروید هم به پوسته ی مخصوص سونی و برخی از اپ های از پیش نصب شده ی بی کاربرد مزین شده است! XZ3 دارای ویژگی های هوش مصنوعی مخصوصی هم می باشد که جزئیات آن ها فعلا به طور کامل مشخص نشده اند. مثلا یک ویژگی به نام Side Sense در این گوشی موجود است که وقتی گوشه ی نمایشگر Xperia XZ3 را تپ کنید، یک شورتکات برای منو ظاهر می شود.
به بررسی Xperia XZ3 از نظر باتری می رسیم. باتری این دستگاه ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی بوده که کمی بزرگتر از باتری XZ2 می باشد و همچنین، از شارژ سریع و شارژ وایرلس پشتیبانی می کند. در مجموع، از نظر باتری هیچ نوع نگرانی و ایرادی به XZ3 وارد نیست.
قیمت و دسترسی
Xperia XZ3 دستگاهی گران قیمت است که برای خرید آن باید ۹۰۰ دلار هزینه کنید! البته خدا می داند که تا زمان ورود این گوشی به بازار ایران، قیمت ارز به چه ترتیبی تغییر خواهد کرد، ولی قطعا قیمت XZ3 بالای ۱۰ میلیون تومان خواهد بود. فروش این گوشی در امریکا از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) آغاز خواهد شد.
نظر نهایی
قطعا Xperia XZ3 دستگاهی شیک و قدرتمند است، اما وقتی نگاهی به قیمت آن می اندازیم، می بینیم که با این هزینه می توان گزینه های قدرتمند دیگری نظیر وان پلاس ۶ و حتی پرچمدارهای سامسونگ و هواوی و… را انتخاب کرد. ضمن اینکه، در ادامه ی سال میلادی، جدیدترین گوشی ۲۰۱۸ در راه است! و آن چیزی نیست جز مدل های جدیدی از آیفون X.
ارسال نظر