هوش مصنوعی به درمان بیماران دیابتی کمک می کند
هوش مصنوعی به درمان بیماران دیابتی کمک می کند. این روزها برای درمان دیابت راه های پر شماری وحود دارد. اما یکی از این راه ها هوش مصنوعی است.
دیابت را می توان یکی از مشکلات رایج در جامعه بشری دانست، دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین میرود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است.
دیابت ۲ نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک، تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین میشود و در نوع دو، مقاومت پیش رونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلولهای بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کمتحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.
در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش مییابد از اینرو میزان قند خون افزایش یافته که بهآن هایپرگلیسمی میگویند. وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد، سبب تخریب رگهای بسیار ریز در بدن میشود که میتواند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کند. همچنین دیابت با افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد؛ لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا میتواند در پیشگیری از این عوارض مؤثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.
جالب است بدانید که فناوری هم برای درمان آن تاکنون راهکارهای متفاوتی ارائه داده است.این بار محققان دانشگاه واترلو در کانادا، از فناوری رادار و هوش مصنوعی بهره گرفته اند تا بیماران از گرفتن نمونه خون برای اندازه گیری میزان قند، بی نیاز باشند.
این سیستم از فناوری رادار برای ارسال امواج رادیویی با فرکانس بالا به خون و دریافت امواج بازگشتی استفاده می کند. سپس این اطلاعات در اختیار یک نرم افزار قرار می گیرد که با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
این نرم افزار قادر است تغییرات گلوکز را بر اساس تغییرات بیش از ۵۰۰ خصوصیت امواج رادیویی، از جمله مدت زمان موردنیاز برای بازگشت امواج، محاسبه کند. در حال حاضر اطلاعات حاصل از الگوریتم های هوش مصنوعی به صورت بی سیم برای رایانه ها ارسال می شود، اما هدف نهایی محققان توسعه یک فناوری یکپارچه مانند ساعت های هوشمند برای کنترل مستمر قند خون است.
پژوهشگران در آزمایشات اولیه این سیستم توانستند قند خون داوطلبان را با دقت ۸۰ درصد روش های متداول کنونی اندازه گیری کنند. گام بعدی محققان، بهینه سازی این سیستم به منظور اندازه گیری دقیق میزان گلوکز و دستیابی به اطلاعات از طریق پوست بیماران است که موجب پیچیدگی بیش تر فرآیند اندازه گیری می شود.
به نظر شما هوش مصنوعی راهکاری موثر برای درمان بیماری دیابت است؟
ارسال نظر