شب خوب عمار با فاتحان تلویزیون شاهنشاهی و رسوایی فتنه ۸۸
آخرین روز از اکرانهای نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در حالی به پایان رسید که مستندهای خوبی درباره تلاطم تلویزیون در مقطع پیروزی انقلاب و روزهای سخت فتنه ۸۸ به نمایش درآمد.
به گزارش پارس نیوز، نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار به پایان راه خود در اکرانهای فیلمهای سینمایی رسید و اکنون همه منتظر برگزاری اختتامیه جشنواره در روز پنجشنبه 20 دی هستند تا برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره معلوم شود.
اتفاق ویژه روز پایانی جشنواره، حضور سرزده سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل برگزاری جشنواره بود. او در این دیدار، دقایقی با وحید جلیلی و نادر طالبزاده از برگزارکنندگان جشنواره عمار صحبت کرد و ضمن اطلاع از روند برگزاری جشنواره در سینما فلسطین، در جریان اکرانهای مردمی آن در استانهای مختلف کشور قرار گرفت.
در این روز مستندهای «سازمان»، «عطر سیب»، «گزارش اقلیت»، «نجات»، «عابدان کهنز»، «در صف حسین»، «جامجم فصلی دیگر»، «متولد آذر» و ... اکران شد و نشست خبری مستند گزارش اقلیت با حضور عوامل این فیلم برگزار گردید.
روایتی متفاوت از تبعات فتنه 88 در «گزارش اقلیت»
مستند گزارش اقلیت به کارگردانی مهدی نقویان جنجالیترین مستند روز پایانی جشنواره بود که با استقبالی بسیار خوب در سالن شماره 1 سینما فلسطین اکران شد. این مستند با چند کلیدواژه مهم به سراغ فتنه 88 رفته است و آشوبهای خیابانی آن روزها را با نگاهی متفاوت روایت کرده است. مهدی نقویان، کارگردان با سابقه این مستند تلاش کرده است تا در این فیلم، به تبعات سنگین فتنه 88 بپردازد. به اعتقاد او، مساله تحریمهای اقتصادی که امروز گرفتار آن هستیم به عنوان بخشی از تبعات فتنه 88 بوده و دشمن با هوشمندی کامل وارد این عرصه شده است. همچنین کیلدواژه مهم دیگر فیلم، موضوع حصر سران فتنه است. تاکنون فیلمها و تحلیلهای زیادی پیرامون این مساله بیان شده است اما شاید کمتر کسی بداند که سران فتنه تا حدود 2 سال بعد از انتخابات 88 کاملا آزاد بودند و فعالیتهای سیاسی خود را دنبال میکردند. موضوع حصر، به اتفاق دیگری در سال 89 برمیگردد که فتنه گران در حمایت از انقلاب های منطقه دعوت به راهپیمایی گسترده کردند. این ماجرا به خوبی در مستند شرح داده شده است.
تصاویری که در ساخت این مستند به کار گرفته شده است، یکی از مهمترین ویژگی آن است. در این مستند تصاویر آرشیوی آورده شده است که آن را کمتر دیدیم و یا حتی اصلا ندیدیم. روایت فیلم جذاب است و ماجراهایی در آن روشنگری میشود که میتواند سوژه چندین مقاله و کتاب در آینده باشد.
جامجم در فصلی دیگر روایت میشود
مریمالسادات مومنزاده، کارگردان با سابقه مستند کشور، جدیدترین اثر خود را در جشنواره عمار به نمایش درآورده است. مستند «جامجم فصلی دیگر» روایتی دیده نشده از کارکنان تلویزیون ملی ایران در عصر پهلوی است که نقش بسیار پررنگی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند. در این مستند با سه تن از اهالی رادیو و تلویزیون که نقش موثری در پیروزی انقلاب داشته اند، گفتوگو شده است. محمود فلاح، سهراب محمدپور، و عزت الله آزادی از جمله این افراد هستند که داستان پیروزی انقلاب اسلامی را از قلب صدا و سیمای رژیم پهلوی روایت میکنند.
محمود فلاح یکی از مدیران تلویزیون در رژیم پهلوی بوده است که تلاش بسیاری برای خروج واحد سیار پخش تلویزیون، به عنوان یکی از ضروریات پخش زنده مراسم استقبال از امام خمینی (رحمتالله علیه) انجام میدهد و به همین واسطه با افسر گارد جاویدان درگیری پیدا میکند. او با کمک سهراب محمدپور که مسئول واحد سیار بوده است، به جمع آوری تجهیزات لازم برای راهاندازی تلویزیون محلی در مدرسه رفاه واقع در میدان بهارستان میپردازد و کانال انقلاب را به راه میاندازند. این کانال در 20 بهمن، تصاویری از توهین نظامیان به امام خمینی را پخش میکند که با واکنش مردم همراه شده و موجب تظاهرات آنان در 21 بهمن میشود.
مستندی از زندگی معمار خاطرات جنگ؛ مرتضی سرهنگی با کولهباری از تجربه در «متولد آذر»
مستند متولد آذر، یکی از مستند پرترههای خوب این جشنواره بود که علاوه بر سوژه مناسب، فرم استاندارد جشنوارهای را داشت و مخاطبان خود را راضی از سینما خارج کرد. این مستند پرتره، روایتی از زندگی استاد مرتضی سرهنگی است. کسی که دست به اقدامی بزرگ زد و با تلاشهای شبانهروزی، مجموعهای بزرگ از خاطرات و ناگفتههای 8 سال دفاع مقدس را گردآوری کرد.
کمتر کسی است که نام مرتضی سرهنگی را نشنیده باشد. او معمار خاطرات جنگ و انقلاب است و جریانی که با حمایت او در حوزه هنری به راه افتاد، کتابهای بسیار ارزشمندی را ساخت که تا سالهای سال منبع و ماخذ خاطرات روزهای ابتدایی انقلاب است. مرتضی سرهنگی از جمله هنرمندانی است که رهبر معظم انقلاب در صحبتهای خود مستقیما نام ایشان را آورده است و ضمن تقدیر از او، فعالیتهای این نویسنده را مثبت و مهم ارزیابی کردهاند.
مستند «متولد آذر»که به کارگردانی سید رضا حسینی و تهیهکنندگی محسن یزدی ساخته است، روایتی از زندگی هنری، شخصی و کاری این چهره انقلاب را در آستانه چهل سالگی آن به تصویر کشیده است.
«عطر سیب» داود جلیلی در جشنواره عمار پیچید
داود جلیلی با دو اثر در جشنواره امسال حضور داشت. اولین اثر او فیلم کوتاه «زادگاه من» بود و دومین اثر او مستند «عطر سیب» است. این مستند درباره حجتالاسلام و المسلمین سید محمدباقر بخشایشپور، امام جمعه شهر فلارد چهارمحال و بختیاری است. ویژگی منحصر به فرد این روحانی، فعالیتهای گسترده فرهنگی، هنری و دینی او در منطقه خود است که باعث شده است بسیاری از اهالی شهرستان به ایشان جذب شده و در کنار هنر و فرهنگ، مفاهیم دینی را از او یاد بگیرند.
برخی از ائمه جمعه، فراتر از حوزه مسئولیت خود، یک سری اقدامات فرهنگی، هنری و دینی انجام میدهند و از این منظر، نمایش زندگی شخصی و کاری آنان میتواند سوژهای خوب برای یک مستند باشد. داود جلیلی در جدیدترین مستند خود به سراغ یکی از همین ائمه جمعه رفته است و فعالیتهای او را روایت میکند.
نمایش مجدد «سازمان»، «عابدان کهنز» و «نجات» در اکرانهایی شلوغ و پر مخاطب
در روز آخر جشنواره عمار، مستندهایی به نمایش درآمد که در روزهای قبلی رونمایی شده و سر و صداهای زیادی را به راه انداخته بود. این مستندها در حالی تجربه دومین اکران خود را پشت سر گذاشتند که جمعیت زیادی برای تماشای آنان آمده بود.
مستند «سازمان» به کارگردانی محمدرضا هراتی، ناگفتههایی از سازمان مجاهدین خلق است و به بررسی اتفاقات مهم این سازمان از سالهای 1342 تا سال 1368 میپردازد. روایت این فیلم، کلی بوده و برخلاف دیگر آثار این حوزه، تمام اتفاقات را به مانند یک پازل کنار هم میچیند.
مستند «عابدان کهنز» ماجرایی متفاوت از محله کهنز شهریار است. حاجآقا بهرامی در اقدامی خودجوش، تعدادی از نوجوانان محله را در منزل خود جمع کرده و با برپایی فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و ... آنان را بامسائل مذهبی و انقلابی آشنا میکند. این پایگاه روز به روز گسترش یافته تا در نهایت مسجد امیرالمومنین در همین محله ساخته میشود و این مسجد بزرگ تبدیل به خانه دوم نوجوانان منطقه میشود. شهدای مدافع حرم، شهید سید مصطفی صدرزاده، محمد آژند، سجاد عفتی و جانبازان مدافع حرم امیرحسین حاجی نصیری و رضا سلمانی از تربیت یافتگان مسجد امیرالمومنین(ع) کُهَنز هستند.
گفتنی است مراسم اختتامیه جشنواره عمار روز پنجشنبه 20 دی ماه ساعت 18 در سینما فلسطین برگزار خواهد شد.
ارسال نظر